01:20 uur 29-10-2021

FINVASIA neemt Gini Health over, breidt uit naar de gezondheidszorg

CHANDIGARH, India–(BUSINESS WIRE)– FINVASIA kondigde vandaag aan dat het heeft geïnvesteerd in Gini Health, een in Canada gevestigd gezondheidtechnologisch bedrijf dat als eerste de op DNA- en levensstijlgegevens gebaseerde persoonlijke gezondheid gebruikte om ziektes te voorkomen. Deze overname bevordert FINVASIA’s strategische bedrijfsdoelen om te investeren in traditionele bedrijven en deze te transformeren. Het partnerschap biedt ondersteuning aan FINVASIA’s inzet voor de gezondheidszorg om door de technologie geleide vernieuwing in preventieve en persoonlijke gezondheidszorgservices te versnellen.

Met onmiddellijk ingang zijn alle eerdere investeerders uitgestapt, waardoor FINVASIA en Gini Health’s oprichter en CEO, Gurjot Narwal, de belangrijkste aandeelhouders in het bedrijf zijn. Door deze overname door FINVASIA wordt de weg geëffend naar een slankere kapitaalstructuur van het bedrijf, waardoor meer ruimte ontstaat voor hun bedrijfsstrategie.

De oprichter en CEO van Gini Health, Gurjot Narwal, zal leiding blijven geven aan het bedrijf. Finvasia zal samen met deze investering voorzien in groepsmiddelen, operationele ervaring, technologie, infrastructuur en zijn bereik als multidisciplinaire, multinationale organisatie.

“We zijn blij een partnerschap aan te gaan met Gini Health en deze investering vormt een hoeksteen van onze strategie om onze pijplijn te voorzien van innovatieve gezondheidszorg,” aldus Sarvjeet Singh, medeoprichter van Finvasia. “Samen brengen we technologiegedreven persoonlijke en langdurige gezondheidszorg naar de mensen op een moment dat de gezondheid op de voorgrond van ieders gedachten staat. Deze investering realiseert FINVASIA’s inzet om de toegang tot en levering van gezondheidszorg te transformeren,” voegde hij toe.

Het is voor FINVASIA een indrukwekkend anderhalf jaar geweest, met zijn robuuste investeringen in veel diverse sectoren, zoals financiële services, fintech en gezondheidszorg. Gezien het wereldwijde belang in gezondheidsdiensten na COVID, is Gini Health een van de belangrijkste investeringsgebieden voor de groep geweest.

“De gezondheidsindustrie ondergaat een enorme transformatie en Gini Health heeft hierbij het voortouw genomen met zijn benadering om gezondheidsgegevens en technologie te gebruiken om gebruikers in staat te stellen om positieve gezondheidsuitkomsten te behalen,” aldus Gurjot Narwal, CEO en oprichter van Gini Health. “FINVASIA is een succesvol conglomeraat dat technologie aanwendt om innovatie te stimuleren en industrieën te transformeren. De samenwerking met FINVASIA brengt twee gepassioneerde en innovatieve bedrijven samen om de transformatie van de gezondheidszorg op wereldwijd niveau te versnellen,” voegde hij toe. “Met deze overeenkomst beschikken we over de investering en hulpmiddelen om het volgende hoofdstuk over groei en innovatie te schrijven. Blijf op de hoogte van onze grote nieuwe productaankondigingen.”

Over FINVASIA

FINVASIA is een wereldwijde onderneming die meerdere merken op het gebied van financiële diensten, fintech, blockchain, real-estate, gezondheidszorg en technologie in eigendom heeft. De groep investeert in technologiegerichte bedrijven en producten en zet zich in om met zijn bedrijven een duurzame ontwikkeling te stimuleren en een positieve invloed uit te oefenen. Finvasia is (samen met haar dochterondernemingen en zusterondernemingen) in verschillende hoedanigheden geregistreerd bij een scala aan regelgevende instanties over de hele wereld.

Ga voor mee informatie naar: https://finvasia.com/

Over Gini Health

Gini Health is een in Canada gevestigd gezondheidtechnologisch bedrijf dat klanten bedient in Noord-Amerika en Europa. Gini Health heeft verschillende prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn persoonlijke benadering van de preventieve gezondheidszorg. Wereldwijde VC’s als onder andere TechStars, Rangle en Uken hebben in Gini geïnvesteerd. Het bedrijf is met de lancering van zijn eerste managementprogramma voor chronische gezondheidszorg uitgegroeid tot een bedrijf voor digitale gezondheidszorgservices.

Ga voor meer informatie naar: https://ginihealth.com/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media:

Sandeep Samra

ssamra@stackflow.org

Check out our twitter: @NewsNovumpr