00:22 uur 28-10-2021

Met de lancering van Vista evolueert VistaPrint tot een complete partner voor ontwerp, digitale diensten en drukwerk voor kleine bedrijven

De merkevolutie werd samen met de acquisitie van Depositphotos en diens dochteronderneming Crello aangekondigd

BARCELONA, Spain–(BUSINESS WIRE)– VistaPrint, de ontwerp- en marketingpartner van miljoenen kleine bedrijven over de hele wereld, kondigde vandaag een grote merkevolutie aan: de lancering van Vista. Dit nieuwe, overkoepelende merk bestaat uit VistaPrint, 99designs van Vista, Vista x Wix en de meest recente acquisitie van het bedrijf. In die acquisitie werd onder andere Crello overgenomen, een snel groeiend bedrijf dat wereldwijd toonaangevend is op het gebied van doe-het-zelf digitaal ontwerp. Crello krijgt onder Vista de nieuwe naam VistaCreate en biedt een platform waarop kleine bedrijven eenvoudig hun digitale ontwerpen en ontwerpen voor sociale media tot leven kunnen brengen, ongeacht hoeveel ervaring ze met ontwerpen hebben.

“Al meer dan 20 jaar lang helpen we kleine bedrijven om geloofwaardig over te komen en nu hun behoeften veranderd zijn, veranderen wij met ze mee”, zegt Robert Keane, oprichter en algemeen directeur van Vista en moederbedrijf Cimpress. “We kondigen met trots ons nieuwe overkoepelende merk Vista aan. Vista weerspiegelt onze transformatie tot de deskundige ontwerp- en marketingpartner voor kleine bedrijven overal ter wereld. De lancering van VistaCreate is een essentieel onderdeel van deze verandering, omdat het kleine bedrijven toegang biedt tot een creatieve ontwerpoplossing voor sociale media van wereldklasse.”

Tijdens de afgelopen twee jaar heeft Vista meerdere strategische stappen gezet en grote investeringen gedaan om te voldoen aan de veranderende behoeften van kleine ondernemers en om de klantwaarde te vergroten. Door de pandemie is de wereld voor kleine bedrijven veranderd en is het belangrijker dan ooit voor ze om complete oplossingen te hebben die ze steunen: online, offline, onderweg en op elk moment tijdens hun zakelijke traject. Uit onderzoek van Vista blijkt dat drukwerk, ontwerp en digitale diensten nu 82 procent uitmaken van de marketingbehoeften van kleine bedrijven.

In oktober 2020 nam Vista 99designs over, waarmee ze kleine bedrijven toegang boden tot topontwerpers voor het maken van hun perfecte logo, website, verpakking en nog veel meer. In augustus van dit jaar kondigde Vista een partnerschap aan met Wix, het toonaangevende webdevelopmentplatform in de cloud. Hiermee werden Vista x Wix-websites en daaraan gerelateerde digitale oplossingen gemaakt en beheerd voor kleine bedrijven.

Vandaag heeft Vista nog een integrale stap gezet richting een aantrekkelijk en compleet ontwerpaanbod. Dankzij de overname van Crello en de rebranding tot VistaCreate, kan Vista ondernemende klanten nu een enorme bibliotheek aan professioneel ontworpen, gebruiksvriendelijke sjablonen bieden, waarmee ze in een paar minuten tijd eersteklas assets voor sociale media en digitale marketing kunnen maken. Ze kunnen daarvoor gebruikmaken van de website en mobiele apps van VistaCreate, die beschikbaar zijn voor zowel iOS- als Android-apparaten. Het platform heeft al miljoenen geregistreerde gebruikers in meer dan 150 landen die elke maand ruim een miljoen projecten creëren.

Als onderdeel van de acquisitie nam Vista ook Depositphotos over, een marktplaats voor stockcontent met meer dan 200 miljoen royalty-vrije afbeeldingen, video’s en muziekopties om opvallende ontwerpen mee te maken. Met meer dan 100.000 contentbijdragers is Depositphotos een succesvol platform voor de creatieve gemeenschap.

Vadim Nekhai, vice president, VistaCreate en Depositphotos, zei: “Meer dan twintig jaar geleden vond VistaPrint online ontwerp- en publicatiemiddelen voor bedrukt marketingmateriaal uit, waarmee kleine bedrijven aantrekkelijke ontwerpen konden maken zonder zich te verdiepen in ingewikkelde software. VistaCreate biedt diezelfde eenvoud voor sociale media en andere vormen van digitaal ontwerp, en Depositphoto biedt een enorme bibliotheek vol afbeeldingen, video’s en muziek van goede kwaliteit. We kijken ernaar uit om deel uit te maken van het Vista-team en samen te innoveren, zodat we kleine bedrijven kunnen helpen om zowel online als offline professioneel over te komen.”

Nekhai, voormalig CEO van Depositphotos, maakt deel uit van het team van Vista en blijft VistaCreate en Depositphotos leiden. Hij rapporteert aan de EVP en President of International van Vista, Florian Baumgartner.

Ga voor meer informatie over Vista naar vista.com.

Over Vista

Vista helpt miljoenen kleine ondernemers over de hele wereld met hun ontwerpen en marketing. Vista is een wereldwijd bedrijf dat voornamelijk op afstand werkt en met teamleden in meer dan 25 landen heeft het bedrijf een steeds grotere voetafdruk.

We worden al meer dan 20 jaar geïnspireerd door kleine bedrijven en we werken onophoudelijk aan oplossingen voor hun steeds veranderende behoeften. Samen vertegenwoordigen VistaCreate, 99designs van Vista en VistaPrint een complete oplossing voor ontwerp, digitale diensten en drukwerk die de aanwezigheid van kleine bedrijven in fysieke en digitale ruimtes verbetert en ze de middelen geeft om te slagen.

Vista is een Cimpress-bedrijf (Nasdaq: CMPR). Ga naar vista.com voor meer informatie.

Contacts

Emma De Masi

pr@vista.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr