00:22 uur 22-10-2021

Intelsat kondigt geplande pensionering aan van Stephen Spengler als Chief Executive Officer

MCLEAN, Va.–(BUSINESS WIRE)– Intelsat S.A. (OTC: INTEQ), exploitant van ‘s werelds grootste en meest geavanceerde geïntegreerde satelliet- en terrestrische netwerk, heeft vandaag aangekondigd dat Chief Executive Officer Stephen Spengler heeft besloten met pensioen te gaan als CEO na het beëindigen van het financiële herstructureringsproces van het bedrijf en het aanwijzen van een opvolger. Tot die tijd zal Spengler aanblijven als CEO en Intelsat door de laatste fasen van dit proces leiden, waardoor een soepele overgang wordt gegarandeerd.

“We naderen het einde van onze herstructurering met verbeterde financiële kracht en zijn ideaal gepositioneerd om te beginnen aan een opwindende nieuwe bedrijfsstrategie voor de volgende generatie van 5G-netwerkconnectiviteit,” aldus Spengler. “Dit is het juiste moment om mijn pensioenplannen duidelijk te maken, zodat er kan worden begonnen met het identificeren van een nieuwe leider voor de lange termijn.”

Dave McGlade, voorzitter van de Raad van Bestuur, stelde: “Steve heeft Intelsat meer dan 18 jaar gediend in verschillende senior leidinggevende capaciteiten en de afgelopen zes en een half jaar als CEO. Zijn diepgaande kennis van de behoeften van onze klanten resulteerde in vele jaren van commercieel succes. Zijn standvastige leiding van het bedrijf terwijl we onze financiële herstructurering uitvoerden, was ook prijzenswaardig. Hij heeft geholpen om de basis te leggen voor een sterke toekomst en daar zijn we hem dankbaar voor.”

Egon Zehnder, een toonaangevend executive search bureau, is aangesteld om het zoekproces voor een nieuwe CEO te leiden.

Over Intelsat

Als de fundamentele architecten van satelliettechnologie beheert Intelsat ‘s werelds meest vertrouwde satelliettelecomnetwerk. We passen onze ongeëvenaarde expertise en wereldwijde schaal toe om mensen, bedrijven en gemeenschappen met elkaar te verbinden, hoe moeilijk de uitdaging ook is. Intelsat bouwt aan de toekomst van wereldwijde communicatie met ‘s werelds eerste hybride, multi-orbit, softwaregedefinieerde 5G-netwerk dat is ontworpen voor eenvoudige, naadloze en veilige dekking, precies wanneer en waar onze klanten dit het meest nodig hebben. Volg de leider in wereldwijde connectiviteit en ‘Imagine Here’ met ons op Intelsat.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Melissa Longo – melissa.longo@intelsat.com; +1 240-308-1881

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr