10:00 uur 22-10-2021

HFZA sluit investeringsovereenkomst met ArcelorMittal DSTC FZE

SHARJAH, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– De Hamriyah Free Zone Authority (HFZA) heeft een nieuwe industrieleider aan haar investeerdersbasis toegevoegd nadat ArcelorMittal Projects, onderdeel van de ArcelorMittal Group, ‘s werelds grootste staal- en mijnbouwonderneming, onlangs de activa van een pijpen- en coatingfabriek in de Hamriyah Free Zone verwierf en meer dan 128.000 vierkante meter industriegrond heeft gehuurd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211022005022/nl/

Signing of the Memorandum (Photo: Business Wire)

Signing of the Memorandum (Photo: Business Wire)

De aankondiging werd gedaan tijdens de ondertekening van een intentieverklaring (MoU, memorandum of understanding) door HE Saud Salim Al Mazrouei, directeur van Hamriyah Free Zone Authority, en Johannes de Schrijver, CEO van ArcelorMittal Projects.

Volgens de overeenkomst zal het bedrijf complete, op maat gemaakte en duurzame staaloplossingen en -diensten leveren via drie gespecialiseerde en projectgerelateerde bedrijfsonderdelen: Foundation Solutions, Solar Projects en Energy Projects (anti-corrosie coatingoplossingen), naast transportleidingen voor water en infrastructuur (moffen, bouw).

In een reactie op de overeenkomst verklaarde Saud Salim Al Mazrouei: “We zijn zo trots om opnieuw een industrieleider toe te voegen aan onze investeerdersbasis in HFZA. De aanwezigheid van ArcelorMittal Group, ‘s werelds grootste staalbedrijf, vormt een grote aanwinst voor de industriële sector in het emiraat Sharjah.

“Een dergelijke stap moedigt andere beleggers aan om in de nabije toekomst nieuwe belangrijke projecten te lanceren, vooral nu de VAE snel op weg zijn naar economisch herstel,” voegde Al Mazrouei eraan toe.

Hij verklaarde dat het aantrekken van ArcelorMittal Projects een keerpunt is in de koers van HFZA naar het realiseren van de vereisten van de industriële strategie van de VAE.

“We zijn verheugd een samenwerkingsverband voor de lange termijn aan te gaan met HFZA, waarbij wij ernaar streven de meest kostenbesparende oplossingen te bieden. Onze producten worden ondersteund door de technische expertise van hooggekwalificeerde mensen met een gemiddelde ervaring van meer dan 15 jaar in de productie van HSAW/SSAW-pijpen en anti-corrosie coating,” aldus Johannes de Schrijver.

De Schrijver vervolgde: “De HSAW/SSAW-pijpen kunnen worden geproduceerd met een diameter van 40 tot 254 cm en een wanddikte van 6 mm tot 25 mm met een capaciteit van 150.000 ton per jaar. De pijpen kunnen worden geproduceerd met een lengte tot 36 m zonder omtreklassen. Langere pijpen kunnen door lassen worden verkregen. Dankzij ons wereldwijde netwerk van bandstaalproducenten kunnen we pijpen leveren in alle gewenste staalkwaliteiten.

#Einde#

Download de video: https://we.tl/t-rdkHCsO3G2

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Neem voor meer informatie contact op met:
Majdi Ashour
Misbar Communications

00971551014522

majdi@misbar-me.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr