02:41 uur 19-10-2021

Deel haalt $ 425 miljoen op in Serie D-financiering om de toekomst van werk te blijven transformeren

Met een waardering van $ 5,5 miljard verstevigt Deel zijn positie als het hoogst gewaardeerde bedrijf op het gebied van wereldwijd inhuren, betalingen en naleving

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Deel, het inhuurbedrijf op afstand dat wereldwijd banenbarrières doorbreekt, heeft vandaag aangekondigd dat het $ 425 miljoen aan Serie D-financiering heeft opgehaald, waardoor het totale bedrag dat door het bedrijf is opgehaald op meer dan $ 630 miljoen komt. De laatste financieringsronde waardeert het bedrijf op $ 5,5 miljard. Deel is met deze investering het meest gewaardeerde bedrijf geworden op het gebied van wereldwijd inhuren, betalingen en naleving.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211018006044/nl/

Deel Interface (Graphic: Business Wire)

Deel Interface (Graphic: Business Wire)

Deze nieuwe financieringsronde werd geleid door het in de VS gevestigde Coatue, met partners Rahul Kishore en Lucas Swisher voor het leiden van de deal. Verschillende nieuwe en bestaande investeerders namen ook deel aan deze ronde, waaronder Altimeter Capital, Andreessen Horowitz, het YC Continuity Fund, Spark Capital, Greenbay Ventures, Neo en meer dan 40 van ‘s werelds toonaangevende operators.

Sinds de oprichting van Deel in 2019 is het team, groeiend van vier naar 400 werknemers, op een missie om overal ter wereld werken op afstand toegankelijker te maken voor teams en bedrijven en om de beste onboarding-ervaring voor werknemers op de markt op te bouwen. Tegenwoordig bedenken bedrijven opnieuw hoe nieuwe flexibele werkregelingen eruit moeten zien om toptalent te werven en te behouden. Deel elimineert obstakels voor inhuren op afstand en creëert een kans voor iedereen met een platform, tools en flexibiliteit die zijn gebouwd voor teams om te gedijen waar en wanneer ze willen werken.

Deel bedient meer dan 4.500 klanten wereldwijd van namen als Coinbase, Intercom en Shopify in meer dan 150 landen. Of een bedrijf nu op zoek is naar een hybride of volledig externe werkomgeving of talent van over de hele wereld wil aantrekken, de technologie van Deel biedt ongeëvenaarde salarisadministratie, HR, compliance, extra’s, voordelen en andere capaciteiten die nodig zijn om een wereldwijd team in te huren en te beheren. Dit is iets waarvoor bedrijven anders een heel intern team nodig hebben om het te verzorgen. Met Deel kunnen bedrijven in minder dan 5 minuten werknemers en aannemers in inhuren zonder dat ze een lokale entiteit nodig hebben. Bedrijven kunnen teams ook met één klik betalen in meer dan 120 valuta’s.

“We volgden Deel sinds 2020 en waren onder de indruk van de visie van Alex en Shuo”, zei Rahul Kishore, senior algemeen directeur bij Coatue. “Toen we meer te weten kwamen over Deel, werden we enthousiast over hun toegenomen en indrukwekkende schaal en geloven we dat we nog maar aan het begin staan van waar het team toe in staat is.” Lucas Swisher, een algemeen partner bij Coatue die de ronde mede leidde, voegde toe: “We waren toen onder de indruk van hoe het platform iets zo overweldigend kon distilleren tot een tool die iedereen kan gebruiken om wereldwijde werkgelegenheid van droom naar realiteit te brengen.”

“De manier waarop mensen werken is fundamenteel aan het veranderen. En het gaat nooit meer terug”, zei Alex Bouaziz, CEO van Deel. “We hebben Deel opgericht omdat we niet wilden dat inhuren of betalingen bedrijven ervan weerhielden de beste wereldwijde teams op te bouwen en wereldwijd het beste talent te vinden. We zullen de normen van hoe bedrijven opereren blijven uitdagen en doorgaan met het bouwen van tools die de toekomst van werk vormgeven.”

“We zijn vanaf het begin aan boord geweest bij Deel en hebben gezien hoe ze in recordtijd tools hebben getransformeerd en ontwikkeld om een betere ervaring voor bedrijven en hun teams te creëren”, zei Anish Acharya, algemeen partner bij Andreessen Horowitz. “De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Deel, maar nog rooskleuriger voor de internationale teams die ze over de hele wereld helpen ontgrendelen.”

Over Deel

Deel is een toonaangevende wereldwijde nalevings- en salarisoplossing waarmee bedrijven iedereen en overal kunnen inhuren. De technologie van Deel biedt ongeëvenaarde salarisadministratie, HR, naleving, extra’s, voordelen en andere mogelijkheden die nodig zijn om een wereldwijd team in te huren en te beheren.

Met behulp van een technologisch zelfbedieningsproces kunnen de klanten van Deel onafhankelijke contractanten en fulltime werknemers inhuren in meer dan 150 landen, conform de voorschriften en binnen enkele minuten. Met meer dan 250 juridische, boekhoudkundige, mobiliteits- en belastingexperts als partners, stelt Deel elk bedrijf in staat om gelokaliseerde contracten te creëren, ondertekenen en verzenden vanuit een bibliotheek met sjablonen en teams met slechts één klik te betalen in meer dan 120 valuta’s.

Deel is in 2019 opgericht door Alex Bouaziz en Shuo Wang, en is een volledig gedistribueerd bedrijf met werknemers over de hele wereld. Meer informatie over deel vindt u hier.

Over Coatue

Coatue is een van de grootste technologie-investeringsplatforms ter wereld met meer dan $ 45 miljard aan activa onder beheer. Ons gespecialiseerde team van ingenieurs en datawetenschappers werkt nauw samen met investeringsprofessionals om waarde toe te voegen aan de oprichters en uitvoerende teams in onze portfolio. Met durfkapitaal, groei en publieke middelen steunen we ondernemers over de hele wereld en in elke groeifase. Enkele van onze particuliere investeringen waren Airtable, Ant Financial, Anaplan, ByteDance, Chime, Databricks, DoorDash, Instacart, Meituan, Snap, Snowflake en Spotify.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kiran Wylie

kiran.wylie@letsdeel.com
+44(0)7875057754

Check out our twitter: @NewsNovumpr