16:42 uur 18-10-2021

Antin Infrastructure Partners wordt meerderheidsaandeelhouder in Origis Energy, een toonaangevend Amerikaans platform voor hernieuwbare energie

Investering bouwt voort op Antins geschiedenis van investeren in platforms voor hernieuwbare energie en ondersteunen van de transitie naar een toekomst met schone energie

PARIJS & LONDEN & NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Antin Infrastructure Partners (Ticker: ANTIN – ISIN: FR0014005AL0), een van ‘s werelds vooraanstaande investeringsmaatschappijen voor infrastructuur, heeft vandaag aangekondigd dat via door Antin beheerde fondsen een definitieve overeenkomst is gesloten voor de verwerving van een meerderheidsbelang in Origis Energy, een belangrijk verticaal geïntegreerde platform voor hernieuwbare energie in de Verenigde Staten, van CEO en President Guy Vanderhaegen en Global Atlantic Financial Group. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, bouwen en exploiteren van zonne-energie- en opslagactiva op utiliteitsschaal, evenals gedistribueerde opwekking. Guy Vanderhaegen zal de leiding blijven nemen en een aanzienlijk belang in het bedrijf behouden.

Origis Energy, opgericht in 2008, heeft een reputatie van ontwikkelingssucces in 130 zonne-energie- en opslagprojecten. Antin zal Origis Energy ondersteunen met extra kapitaal en middelen bij het uitbouwen van haar gecontracteerde pijplijn, een van de grootste in de VS en geeft duidelijk inzicht in haar groeiplan voor de komende jaren. De onderneming zal de activiteiten verder opschalen om ontwikkelingsdoelen op langere termijn te realiseren, de activiteiten en onderhoudsdiensten blijven uitbreiden en haar positie als een belangrijke speler in de energietransitie verder versterken.

Door projecten voor hernieuwbare energie te ontwikkelen, loopt Origis Energy voorop als het gaat om bedrijven die bijdragen aan decarbonisatie-inspanningen. Haar zonne-energie- en opslagprojecten bieden een schoon alternatief voor fossiele energiebronnen en helpen klanten zo de netto-uitstoot van broeikasgassen te verminderen en over te schakelen naar een koolstofarme economie. De landelijke energietransitie, ondersteund door beleid op nationaal en staatsniveau, blijft zorgen voor een sterke marktgroei voor zonne-energie- en opslagactiva.

De transactie, uitgevoerd via zijn Fund IV, is de derde investering van Antin op de Amerikaanse markt, aangezien Antin de aanwezigheid in de Noord-Amerikaanse infrastructuur uitbreidt na de opening van zijn kantoor in New York in 2019.

Kevin Genieser, Senior Partner bij Antin Infrastructure Partners die de transactie leidde, verklaarde: “We zijn enthousiast om met het hele Origis Energy-team samen te werken in dit belangrijke groeihoofdstuk voor het bedrijf. Origis Energy zet Antins decennialange staat van dienst op het gebied van investeringen in platforms voor hernieuwbare energie en het ondersteunen van de transitie naar een toekomst met schone energie voort. Deze transactie sluit goed aan bij de eigen ESG-doelstellingen van Antin.

Guy Vanderhaegen, CEO en President van Origis Energy, voegde toe: “We zijn verheugd om samen te werken met Antin Infrastructure Partners om ons groeiverhaal te ondersteunen. Met hun steun kunnen we blijven profiteren van de snelgroeiende Amerikaanse markt voor hernieuwbare energie, die profiteert van een ondersteunende regelgevingsomgeving en overtuigende technologische grondbeginselen.

Anup Agarwal, Chief Investment Officer van Global Atlantic Financial Group, merkte op: “Het doet ons genoegen te hebben deelgenomen aan het geweldige succesverhaal van Origis Energy, eerst als investeerder in haar zonne-energieprojecten en later als de grootste externe aandeelhouder van het bedrijf. Guy heeft een team van wereldklasse opgebouwd met een sterke focus op het leveren van de hoogste normen van service en uitvoering, wat Origis Energy goed heeft gepositioneerd voor blijvend succes op de lange termijn, aangezien de vraag naar schone stroomvoorziening blijft toenemen.”

Origis Energy werd geadviseerd door Onpeak Capital (financieel hoofdadviseur) en Goldman Sachs (financieel adviseur) en Norton Rose Fulbright (juridisch adviseur). Antin Infrastructure Partners werd geadviseerd door Scotiabank en Wells Fargo Securities (financieel adviseur) en Latham & Watkins (juridisch adviseur).

De afsluiting vindt naar verwachting eind 2021 plaats na ontvangst van de gebruikelijke goedkeuringen van de regelgevende instanties.

Over Antin Infrastructure Partners

Antin Infrastructure Partners is een toonaangevende onafhankelijke private-equity-onderneming die zich richt op investeringen in infrastructuur. Het bedrijf is gevestigd in Parijs, Londen en New York en is grotendeels eigendom van zijn partners. Het heeft meer dan 150 professionals in dienst. Antin richt zich op meerderheidsbelangen in infrastructuurbedrijven in de sectoren energie en milieu, telecom, transport en sociale infrastructuur. Antin heeft € 19,9 miljard aan vermogen onder beheer en heeft sinds de oprichting in 28 bedrijven geïnvesteerd. Antin is genoteerd op het Compartiment A van de gereglementeerde markt van Euronext Parijs (ticker: ANTIN – ISIN: FR0014005AL0)

Over Origis Energy

Origis Energy is een leidend platform voor hernieuwbare energie in de Verenigde Staten met een groeiende pijplijn van zonne-energie- en opslagprojecten. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Miami, met regionale kantoren in Austin en San Diego. Origis heeft 105 medewerkers in haar teams voor ontwikkeling, engineering/inkoop/constructie, bedrijfsvoering en onderhoud, financiering en boekhouding. Het bedrijf werd opgericht in 2008 en wordt geleid door CEO en President Guy Vanderhaegen. Origis exploiteert momenteel 2 GW aan zonne-energie- en opslagcapaciteit en heeft een aanzienlijke projectpijplijn met 20 GW aan capaciteit.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media
Antin Infrastructure Partners
Nicolle Graugnard, Communication Director

E-mail: Nicolle.graugnard@antin-ip.com

Brunswick
E-mail: antinip@brunswickgroup.com
Tristan Roquet Montegon: +33 (0) 6 37 00 52 57

Gabriel Jabès: +33 (0) 6 40 87 08 14

Origis Energy
Glenna Wiseman, contactpersoon voor de media

E-mail: Glenna.Wiseman@OrigisEnergy.com
Direct: +1 408-478-2570

Check out our twitter: @NewsNovumpr