14:13 uur 15-10-2021

Het ministerie van Justitie maakt het bewijsmateriaal ter ondersteuning van de zaak van de Republiek Kazachstan tegen Anatolie en Gabriel Stati openbaar

NUR-SULTAN, Kazachstan–(BUSINESS WIRE)– Het ministerie van Justitie heeft een nieuwe website gelanceerd om het door de Republiek Kazachstan verzamelde bewijsmateriaal met betrekking tot de fraude gepleegd door Anatolie en Gabriel Stati onder de aandacht te brengen: www.kzarbitration.com.

Het doel van de website is om de feiten van de lopende en complexe rechtszaak te presenteren en gemakkelijke toegang te bieden tot het bijbehorende bewijsmateriaal. Dit openbare archief zal de transparantie rond de zaak vergroten en de desinformatie en leugens verdrijven die door deze personen tegen de Republiek Kazachstan en haar volk zijn gepleegd.

Het bewijsmateriaal – in de vorm van rechterlijke uitspraken, meningen van deskundigen en andere openbaar beschikbare documenten – bevestigt dat de Statis al sinds ten minste 2006 betrokken zijn bij een complexe en veelzijdige fraude.

The Ministry of Justice makes public the evidence supporting of the Republic of Kazakhstan’s case against Anatolie and Gabriel Stati

NUR-SULTAN, Kazakhstan–(BUSINESS WIRE)– The Ministry of Justice has launched a new website to spotlight evidence gathered by the Republic of Kazakhstan regarding the fraud committed by Anatolie and Gabriel Stati: www.kzarbitration.com.

The purpose of the website is to present the facts of the ongoing and complex legal case and provide easy access to the corresponding evidence. This public repository will increase transparency around the case and dispel the disinformation and lies perpetrated by these individuals against the Republic of Kazakhstan and its people.

The evidence – in the form of court rulings, expert opinions, and other publicly available documents – confirms that the Statis have been engaged in a complex and multi-faceted fraud since at least 2006.

The website explains how Anatolie and Gabriel Stati defrauded international investors of their money, falsified financial statements, fraudulently obtained audit opinions and pursued an international arbitration against the Republic of Kazakhstan to recoup from the State the monies the Statis had stolen themselves.

The details of the fraud are exposed in a timeline of events and corroborated by the evidence gathered and presented by the Ministry of Justice.

The background to the fraud, legal case history timeline, documentary evidence against the Statis can be accessed on the website address https://kzarbitration.com which is updated regularly.

Contacts

Ms. Meruert Bokanova

Press Secretary of the Ministry of Justice of Kazakhstan

info@adilet.gov.kz
+7 (7172) 74-06-01

Check out our twitter: @NewsNovumpr