08:59 uur 08-10-2021

Tierras del Litoral zet zich in voor duurzame landbouw in Uruguay met een investering van US $ 100 miljoen

  • Een plaatsing van 100 miljoen dollar via de Uruguay Electronic Stock Exchange (BEVSA)
  • Streeft ernaar land te verwerven in de beste gebieden in Uruguay en verhoogt zijn productie door te investeren in irrigatieprojecten.
  • Beoordeeld als Investment Grade door Care Risk Rating Agency

MONTEVIDEO, Uruguay–(BUSINESS WIRE)– Tierras del Litoral II, de tweede Financial Trust ontwikkeld door Agropecuaria del Litoral (www.agropecuaria.com.uy) heeft een plaatsing van 100 miljoen dollar gedaan via BEVSA in Uruguay. De totale vraag, voornamelijk van institutionele beleggers, bereikte 170 miljoen dollar tegen een enkele prijs van 100%, waarmee het beschikbare aanbod met 70% werd overschreden.

Dit financiële instrument maakt de aankoop van grond in de beste gebieden van Uruguay mogelijk om een duurzame productie op lange termijn te ontwikkelen met geïrrigeerde landbouw, veeteelt en bosbouw, waarbij de natuurlijke kenmerken van elke bodem worden geoptimaliseerd.

ADL, dat projecten ontwikkelt voor institutionele investeerders en Family Offices, is al meer dan 18 jaar op de markt, heeft meer dan 25 boerderijen in productie en is het eerste Uruguayaanse landbouw- en veehouderijbedrijf dat de ISO 14001 Environmental Management System-certificering heeft behaald.

Tierras del Litoral Commits to Sustainable Agriculture in Uruguay With an Investment of US $ 100 Million

  • A 100 million-dollar placement through Uruguay Electronic Stock Exchange (BEVSA)
  • Seeks to acquire land in the best areas in Uruguay increasing its production by investing in irrigation projects.
  • Rated as Investment Grade by Care Risk Rating Agency

MONTEVIDEO, Uruguay–(BUSINESS WIRE)– Tierras del Litoral II, the second Financial Trust developed by Agropecuaria del Litoral (www.agropecuaria.com.uy) made a 100 million-dollar placement through BEVSA in Uruguay. Total demand, mainly from institutional investors, reached US $ 170 million at a single price of 100%, exceeding the available supply by 70%.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20211007006081/en/

Agropecuaria del Litoral Management. (Photo: Business Wire)

Agropecuaria del Litoral Management. (Photo: Business Wire)

This financial instrument allows the acquisition of land in the best areas of Uruguay to develop a long-term sustainable production with irrigated agriculture, livestock production and forestry production, optimizing the natural characteristics of each soil.

ADL, which develops projects for institutional investors and Family Offices, has been in the market for more than 18 years, boasts over 25 farms under production and is the first Uruguayan agricultural and livestock company to earn the ISO 14001 Environmental Management System certification.

“We are truly satisfied with the placement we have made, which reasserts the commitment of Uruguay’s leading institutional investors, with long-term developments that entail a significant investment in technology thus resulting in a benefit for the country,” stated Engineer Ignacio Baglietto, Agropecuaria del Litoral CEO. “This Trust allows investors to diversify their portfolio in agricultural land, one of the safest assets when it comes to preserving and increasing equity in the long term, providing excellent protection against inflationary contexts.”

“Within a context of increasing demand for raw materials, this type of operations confirms there is high interest in the agricultural sector, which gathers all factors needed to consolidate Uruguay and the region as world leaders in sustainable production,” said EngineerFederico Frick, Agropecuaria del Litoral COO.

About ADL: Production and management of agricultural and livestock assets, with over 18 years’ experience in the sustainable production of agricultural and livestock products in the best lands of Uruguay. It boasts significant experience in the development of projects for Institutional Investors and Family Offices

Contacts

Media Contact
Central Consultores
Julieta Legname – +5491165684641
julieta.legname@centralconsultores.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr