13:22 uur 07-10-2021

B Medical Systems breidt productiecapaciteit fors uit om COVID vaccinatiecampagne wereldwijd te ondersteunen

LUXEMBURG–(BUSINESS WIRE)– B Medical Systems, een wereldleider op het gebied van de koudeketen voor vaccins, heeft haar productiecapaciteit in haar vestiging in Luxemburg flink uitgebreid. De wereldwijde uitrol van COVID-19-vaccins creëerde een ongekende vraag naar oplossingen voor de koudeketen van vaccins en uitbreding van de productiefaciliteit was nodig om aan de wereldwijde vraag te voldoen. De nieuwe fabrieksuitbreiding van ongeveer 4500 m2 werd in zes maanden gebouwd en zal ongeveer 150 extra banen opleveren. De uitbreiding zal het bedrijf helpen zijn productiecapaciteit voor de eenheden voor de koelketen voor vaccins te verdubbelen en de productiecapaciteit voor Ultra-Low Freezers te vervijfvoudigen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211007005558/nl/

The Refrigerated Vaccine Transport Vehicle (Photo: B Medical Services)

The Refrigerated Vaccine Transport Vehicle (Photo: B Medical Services)

De ultra-low vriezers, vaccinkoelkasten/vriezers, laboratorium koelkasten/vriezers en transportboxen van B Medical Systems kunnen COVID-19 vaccins opslaan en transporteren bij verschillende temperatuurprofielen, variërend van -80°C tot 8°C. Het bedrijf heeft meer dan 70.000 cold chain-eenheden geleverd aan 140+ landen voor hun effectieve COVID-19-immunisatieprogramma’s. B Medical Systems is ook de exclusieve leverancier van de COVID-19 vaccin cold chain oplossing van Luxemburg.

Special voor het vaccineren van mensen in moeilijk bereikbare gebieden heeft B Medical Systems samen met Toyota Tsusho Dorporation (TTC) de Refrigerated Vaccine Transport Vehicle (RVTV) ontwikkeld. Dit is het allereerste gekoelde voertuig ter wereld dat een PQS-voorkwalificatie van de WHO heeft gekregen en kan worden gebruikt voor het betrouwbaar vervoeren van vaccins of andere specimens in een temperatuurbereik van 2-8 °C. Het voertuig zal waardevolle logistieke steun verlenen voor de levering van vaccins aan regio’s waar het COVID-vaccin wordt uitgerold, waaronder Afrika en Latijns-Amerika.

Luc Provost, CEO van B Medical Systems, verklaarde bij deze gelegenheid: “Vandaag is een belangrijke mijlpaal voor ons. De uitbreiding van de productiecapaciteit weerspiegelt onze sterke betrokkenheid bij de wereld om te zorgen voor betrouwbare oplossingen voor de medische koudeketen met de kortste doorlooptijden. Ons doel is om van Luxemburg een wereldleider te maken in de end-to-end medische koudeketenindustrie, en deze faciliteit brengt ons een stap dichter bij de verwezenlijking van deze droom”.

B Medical Systems produceert ook oplossingen voor bloedbeheer die wereldwijd gebruikt worden door de klinische sector en het bloedtransfusie segment. Het bedrijf heeft meer dan 40 jaar ervaring in het leveren van betrouwbare cold chain-oplossingen en werkt samen met humanitaire organisaties zoals UNICEF, Rode Kruis, enz., Ministeries van Volksgezondheid, ziekenhuizen, onderzoeksinstituten, farmaceutische bedrijven over de hele wereld. Het bedrijf heeft regionale dochterondernemingen in de Verenigde Staten en India.

Contacts

Press Contact

Lekshmi Padmavathy

Lekshmi.Padmavathy@bmedicalsystems.com
+352 661 365 163

Check out our twitter: @NewsNovumpr