09:11 uur 07-10-2021

Arctic Blue Beverages lanceert nieuw tonisch water met een vleugje Finse natuur – “een goede basis voor alle dranken”

Het bekroonde Finse drankenbedrijf van artisanale gin lanceert een nieuw tonic water dat smaken uit naaldbossen combineert met ‘s werelds schoonste water.

HELSINKI, Finland–(BUSINESS WIRE)– Arctic Blue Tonic wordt in kleine batches met de hand gemaakt van het schoonste Finse grondwater in Lappeenranta, Finland.

“De meeste tonics op de markt zijn vrij zoet, dus we wilden een suikerarme en caloriearme maar toch smakelijke tonic maken die een goede basis vormt voor alle soorten dranken. Ons uitgangspunt was om het beste tonic water ter wereld te ontwerpen dat past bij de beste gin ter wereld”, zegt Kimmo Wager, Head of Marketing bij Arctic Blue Beverages.

Tonic-water bevat meestal evenveel suiker als frisdrank, zelfs 7 tot 9 gram per 100 milliliter, terwijl Arctic Blue Tonic slechts vier gram suiker bevat. Arctic Blue Tonic zal ook het eerste niet-alcoholische product van Arctic Blue Beverages zijn dat in supermarkten wordt verkocht. Arctic Blue Tonic zal dit najaar in de Finse winkels te koop zijn en in 2022 elders in Europa.

Arctic Blue Beverages Launches New Tonic Water With a Taste of Finnish Nature – “a Good Base for All Drinks”

Award-winning Finnish beverage company of artisan gin is launching a new tonic water that combines flavours from coniferous forests with the world’s cleanest water.

HELSINKI, Finland–(BUSINESS WIRE)– Arctic Blue Tonic is made from the cleanest Finnish groundwater by hand in small batches in Lappeenranta, Finland.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20211006005748/en/

Award-winning Finnish beverage company of artisan gin is launching a new tonic water. Arctic Blue Tonic combines flavours from coniferous forests with the world’s cleanest water. It is made from the cleanest Finnish groundwater by hand in small batches in Lappeenranta, Finland. (Photo: Business Wire)

Award-winning Finnish beverage company of artisan gin is launching a new tonic water. Arctic Blue Tonic combines flavours from coniferous forests with the world’s cleanest water. It is made from the cleanest Finnish groundwater by hand in small batches in Lappeenranta, Finland. (Photo: Business Wire)

“The majority of tonics on the market are quite sweet, so we wanted to create a low-sugar and low-calorie yet still tasty tonic that provides a good base for all kinds of drinks. Our starting point was to design the best tonic water in the world to go with the best gin in the world,” says Kimmo Wager, Head of Marketing at Arctic Blue Beverages.

Tonic waters usually contain as much sugar as soft drinks, even 7 to 9 grams per 100 millilitres, whereas Arctic Blue Tonic has only four grams of sugar. Arctic Blue Tonic will also be the first non-alcoholic product from Arctic Blue Beverages to be sold in grocery stores. Arctic Blue Tonic will go on sale in Finnish stores this autumn and elsewhere in Europe during 2022.

“We are also considering launching other flavoured tonic waters and different bottle sizes. In addition to our distilled products, next year we will also introduce low-alcohol products based on the best gin in the world,” Wager reveals.

Arctic Blue Gin & Tonic evokes Finnish coniferous forests

Tonic is a bitter and carbonated soft drink that is used as a mixer in many drinks. It goes especially well with gin-based drinks. Arctic Blue Tonic is designed to be the perfect pair for Arctic Blue Gin, which has been awarded as the world’s best gin.

“Arctic Blue Gin & Tonic is a unique combination of Finnish distilling expertise and the cleanest water in the world. The drink has fragrances of fresh blueberry forests and conifers. The world of flavours that the drink opens up takes you on a journey through a Finnish coniferous forest,” describes Miika Mehtiö, Brand Ambassador for Arctic Blue Beverages and World Show Bartending Champion in 2019.

Arctic Blue Gin & Tonic:

1 part Arctic Blue Gin

1 part Arctic Blue Tonic

Garnish with shrub blueberries

Billberries – the wild Arctic blueberries should be used instead of citrus fruits as a garnish to prevent the sour fruits from obscuring the refined flavours of the Finnish forest.

Contacts

Further information:

Kimmo Wager

Head of Marketing

+358 400 598 545

kimmo.wager@arcticbluebeverages.com

Media contacts and test products:

Anniina Nissinen

PR and Communications Agency Mellakka Helsinki

+358 400 380010

anniina@mellakkahelsinki.fi

Check out our twitter: @NewsNovumpr