12:34 uur 08-09-2021

Bekroonde Arctic Blue Beverages claimen opnieuw prijzen op de “Wereldkampioenschappen” van de drankenindustrie

De producten van Finnish Arctic Blue Beverages hebben wederom de hoogste erkenning gekregen op de International Wine and Spirit Competition (IWSC).

HELSINKI, Finland–(BUSINESS WIRE)– Arctic Blue Beverages werd bekroond voor zijn Arctic Blue Legacy Gin, die de gouden medaille ontving in de categorie “Cast Finish”, en zijn Arctic Blue Oat Liqueur, die de bronzen medaille ontving in de “Cream / Cream alternatief gebaseerd “categorie.

“Het is mooi om te zien hoe onze kwaliteitsproducten steeds meer internationale erkenning krijgen. We halen inspiratie en ingrediënten voor onze producten uit de pure Finse natuur en het is geweldig dat ze ook elders in de wereld gewaardeerd worden”, zegt Valtteri Eroma, CEO van Arctic Blue Beverages Oy.

Arctic Blue Legacy Gin, bekroond met Gold en 95 punten, werd door de jury omschreven als “uitzonderlijk” en geprezen als een “uitgebalanceerde, karaktervolle gin met zachte jeneverbes en geroosterde houtaroma’s.” Arctic Blue Legacy Gin is een premium product dat rijpt op eikenhouten vaten en volgend jaar op de markt komt.

Award-winning Arctic Blue Beverages Yet Again Claim Prizes at the “World Championships” of the Beverage Industry

The products of Finnish Arctic Blue Beverages have once again received the highest recognition at the International Wine and Spirit Competition (IWSC).

HELSINKI, Finland–(BUSINESS WIRE)– Arctic Blue Beverages was awarded for its Arctic Blue Legacy Gin, which received the Gold Medal in the “Cast Finish” category, and its Arctic Blue Oat Liqueur, which received the Bronze Medal in the “Cream / Cream alternative based” category.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20210908005581/en/

The products of Finnish Arctic Blue Beverages have once again received the highest recognition at the International Wine and Spirit Competition (IWSC). (Photo: Business Wire)

The products of Finnish Arctic Blue Beverages have once again received the highest recognition at the International Wine and Spirit Competition (IWSC). (Photo: Business Wire)

“It’s nice to see how our quality products are gaining more and more international recognition. We get inspiration and ingredients for our products from the pure Finnish nature, and it’s great that they are also valued elsewhere in the world,” says Valtteri Eroma, CEO of Arctic Blue Beverages Oy.

Arctic Blue Legacy Gin, which was awarded Gold and 95 points, was described by the jury as “exceptional” and praised as a “well-balanced, characterful gin with gentle juniper and toasted wood aromas.” Arctic Blue Legacy Gin is a premium product that is matured in oak barrels and will be launched on the market next year.

“Arctic Blue Legacy Gin will be a very special product for us also in terms of packaging. The design work is still in progress, so we cannot reveal what the final product will look like, but I can promise that it will be something unique,” says Eroma.

Bronze was awarded in the competition to the world’s first gin-based oat liqueur, Arctic Blue Oat, what was launched in Finland in summer 2021. It has been received well in Finland and also impressed the IWSC jury, which described it as “aromatic and herbal with a creamy mouthfeel and undertones of chocolate, cinnamon and vanilla spice.” Arctic Blue Oat is available in Finland from Alko outlets.

Awards for Arctic Blue Beverages:

Arctic Blue Legacy Gin: GOLD (95pts) (Cask Finish)

Arctic Blue Oat Liqueur: BRONZE (Cream / Cream alternative based)

Arctic Blue Beverages Oy is a Finnish beverage company whose best-known product is Arctic Blue Gin, which has been awarded as the best gin in the world. Arctic Blue Gin has the sophisticated taste of blueberry, juniper, spicy and coniferous artisan gin based on domestic berries, fresh spring water and Nordic plants. Arctic Blue Gin is exported to Japan and more than twenty other countries all over the world. The global availability of the company’s products and its product range are being further expanded in 2021.

Contacts

Valtteri Eroma

CEO & Head of Brand

+358 40 550 1343

valtteri.eroma@arcticbluebeverages.com

Anniina Nissinen

PR and Communications Agency Mellakka Helsinki

+358 400 380010

anniina@mellakkahelsinki.fi

Check out our twitter: @NewsNovumpr