01:00 uur 06-10-2021

ADC neemt Pinpoint Software over en blijft het totale winkelactiviteitenplatform uitbreiden

De overname gaat verder dan het terugdringen van voedselverspilling en het stimuleren van duurzaamheid om retailers te helpen bij hun zoektocht om meer regeneratief te worden.

TAMPA, Florida–(BUSINESS WIRE)– Applied Data Corporation (ADC), de wereldwijde marktleider voor zijn op SaaS gebaseerde platform voor totale winkelactiviteiten, gebouwd voor retailers, heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst is aangegaan voor de overname van Pinpoint Software, Inc., een leverancier van softwareoplossingen die de operationele efficiëntie en uitvoering voor supermarkten en andere retailers stimuleren, waaronder ‘s werelds toonaangevende platform voor het beheer van vervaldatums, Date Check Pro®. De overname is een zeer strategische toevoeging aan het portfolio van ADC, waaronder de beheerplatform voor verse items van ADC, FreshIQ®, en het uitvoeringsorkestratieplatform ShopperKit. Het resulteert in een oplossing die niet alleen voedselverspilling vermindert en hogere verkopen oplevert, maar uiteindelijk verder gaat dan duurzaamheid en een meer regeneratieve benadering voor retailers.

Voor de meesten in de wereldwijde winkelruimte is voedselverspilling een van de grootste zorgen die van invloed is op de winst. Omdat verspild voedsel het belangrijkste item is dat op stortplaatsen terechtkomt en bijdraagt aan de uitstoot van broeikasgassen, is het in ieders belang om dit probleem direct aan te pakken. Zowel ADC als Pinpoint delen een gecombineerde visie om retailers te wapenen met de tools die nodig zijn om duurzaamheidsresultaten te behalen door een combinatie van kwantificering, analyse en actie.

“Het traject van ADC als een totaalplatform voor winkelactiviteiten blijft zich uitbreiden om te voldoen aan de behoeften van retailers in de huidige veranderende markt”, zei Shamus Hines, CEO van ADC. “Pinpoint helpt retailers om proactief de vervaldatums van de voorraad in de winkel bij te houden en samen te werken met het winkelend publiek om voedselverspilling tot een minimum te beperken.” Hines voegt hier verder aan toe: “Als bedrijf zijn we toegewijd aan het verbeteren van alle winkelactiviteiten voor voedselretailers. Met een verhoogde interesse van consumenten in duurzaamheid, staan retailers voor de uitdaging om voedselverspilling te verminderen en tegelijkertijd de verkoop te stimuleren. Dat is waar zowel ADC als Pinpoint om de hoek komen kijken.”

Al bijna drie decennia is ADC een betrouwbare leverancier voor meer dan 20.000 levensmiddelen- en gemakswinkels. Het SaaS-platform van op de industrie afgestemde retailoplossingen van het bedrijf omvat al uitvoeringsorkestratie, receptbeheer, op bestelling gemaakt, etiketten afdrukken, voorraad- en afvalbeheer, traceerbaarheid van voedsel, productieplanning, bestellen en temperatuurbewaking. Met de toevoeging van Date Check Pro van Pinpoint, kan ADC extra reducties in derving van verlopen producten bieden en tegelijkertijd de klanttevredenheid verhogen.

Andrew Hoeft, oprichter en CEO van Pinpoint zegt: “Bij Pinpoint hebben we altijd geloofd in het stimuleren van efficiëntie en het garanderen van de meest verse winkelervaring voor klanten. ADC is begonnen in vers en gelooft sterk in het helpen van retailers om afval te verminderen. Gecombineerd met onze gedeelde nadruk op gebruikersacceptatie met oplossingen die gemakkelijk te gebruiken en te leren zijn, is de krachtenbundeling met ADC een perfect huwelijk. Door de kennis en oplossingen van onze teams te combineren, blijven we de grenzen van de technologie voor retailactiviteiten verleggen.”

Met deze overname wordt in de komende weken direct begonnen met een integratie tussen de platformen, de website van ADC wordt uitgebreid om de volledige reikwijdte van het gecombineerde bedrijf te tonen.

Over Applied Data Corporation

Al meer dan 30 jaar is ADC een innovator op het gebied van voedseltechnologie. Onze platformen, FreshIQ® en ShopperKit, bieden retailers een omnichannel-benadering van de totale winkelactiviteiten. FreshIQ stelt retailers in staat om de verse voedselproducten die klanten willen effectief te plannen, voorbereiden, analyseren en leveren. Het ShopperKit-platform maakt het voor retailers mogelijk om bestellingen in de winkel te ontvangen, te prioriteren en te verwerken, zodat supermarkten hun online klanten diensten voor in de winkel afhalen of thuisbezorgen kunnen aanbieden. De producten van ADC worden wereldwijd ingezet in meer dan 120 levensmiddelen- en gemakswinkelketens en op meer dan 20.000 locaties. Ga naar www.applieddatacorp.com voor meer informatie.

Over Pinpoint

Pinpoint Software, Inc. is het moederbedrijf achter Date Check Pro. Date Check Pro is in 2011 opgericht en gevestigd in de snelgroeiende technische gemeenschap en het technologisch centrum voor levensmiddelen in Madison, Wisconsin, en begon toen oprichter Andrew Hoeft het probleem van verlopen producten wilde oplossen. Tegenwoordig helpen we meer dan duizend supermarkten, retailers en gemakswinkels over de hele wereld om hun verliezen door gedateerde en verlopen producten te elimineren en hun klanten betere producten en ervaringen te bieden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Abby Sandbach

720.341.6354

abby.sandbach@applieddatacorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr