00:59 uur 01-10-2021

Eurecon Verlag: Pharma Trend onderscheidt beste farmaceutische bedrijven en meest innovatieve producten 2021

Dit jaar gaat de prijs ‘Most Innovative Product®‘ naar het COVID-19-vaccin Comirnaty® van BioNTech/Pfizer. Bovendien kan het biotechnologiebedrijf uit Mainz zich verheugen op de onderscheiding ‘The Golden Tablet®‘. In de Pharma Trend Ranking is Roche Pharma het beste farmaceutische bedrijf in 2021, met Lilly en Bristol-Myers Squibb op de tweede en derde plaats, gevolgd door Novartis Pharma op de vierde plaats en Amgen op de vijfde plaats. In totaal zullen 13 producten in 7 categorieën de prijs ‘Most Innovative Product®‘ ontvangen.

MÜNCHEN–(BUSINESS WIRE)– De winnaar van de onderscheiding ‘The Golden Tablet®‘ is bekend – BioNTech. Naast de onderzoeksactiviteiten van het bedrijf is een grote productpijplijn met veel innovaties bepalend voor de toekenning, evenals de kwaliteit van de producten. De ranglijst ‘Best Pharmaceutical Companies Germany 2021’ werd ook gepubliceerd: Roche Pharma, Lilly, Bristol-Myers Squibb, Novartis Pharma en Amgen bezetten de plaatsen één t/m vijf in de Pharma Trend Image & Innovation Award-enquête.

Dertien andere winnaars konden genieten van de prijs ‘Most Innovative Product’. Deze omvatten in de Rx-categorie (geneesmiddelen op recept): het COVID-19-vaccin Comirnaty® van BioNTech en Tolak® voor de behandeling van actinische keratosen van Pierre Fabre. Exeltis kreeg een prijs toegekend voor zowel het orale anticonceptivum Slinda® als voor DeflaGyn® voor de behandeling van cervicale dysplasie / erosies. In de categorie Orphan Drugs winnen het hepatitis D-medicijn Hepcludex® van Gilead Sciences, Poteligeo® van Kyowa Kirin voor de behandeling van mycosis fungoides en het Sézary-syndroom, en Pemazyre® van Incyte voor de behandeling van cholangiocarcinoom.

In het segment Specialty Care krijgt het prostaatkankergeneesmiddel Erleada® van Janssen-Cilag receives een onderscheiding. Het voedingssupplement ImmunoBON® voor allergietherapie van Bencard is de winnaar in de OTC-categorie. De app MyIUS van Jenapharm, die gebruikers van intra-uteriene systemen begeleidt, werd gekozen in de categorie Digital Health Applications. Roche Diagnostics won in de categorie Diagnostics met enerzijds de SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test en anderzijds de Avenio NGS Oncology Assay. In de categorie Leap Innovations – Treatment of COVID-19 belandt Formycon op de eerste plaats, gevolgd door Ethris en Pieris Pharmaceuticals op de tweede en derde plaats.

De publicatie van de ranglijst en de uitreiking van de onderwerpspecifieke prijzen vond op 14 september 2021 als hybride evenement plaats in de Ehrensaal van het Deutsches Museum.

Meer informatie over de ranglijst en de onderscheidingen op https://pharma-trend.com/en/pharma-award/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Eurecon Verlag GmbH

Dr. Dieter Jung, +49 8151 909801

CEO

Dieter.jung@eurecon.de

Check out our twitter: @NewsNovumpr