09:34 uur 30-09-2021

Intelsat gaat vlucht verstrekken op A220-vloot van Air France

Contracttoekenning bevestigt IFC-leiderschap van Intelsat op het A220-casco

MCLEAN, Va.–(BUSINESS WIRE)– Intelsat, exploitant van ‘s werelds grootste geïntegreerde satelliet- en terrestrische netwerk, is door Air France gekozen om zijn 2Ku hogesnelheid, satellietgebaseerde vluchtconnectiviteitsoplossing te installeren op 60 nieuwe Air France A220-300-vliegtuigen. Met leveringen vanaf 2021 zal het vliegtuig vliegen naar korte en middellange afstandsbestemmingen van het Air France-netwerk.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210929005991/nl/

Air France to install Intelsat's 2Ku high-speed, satellite-based inflight connectivity solution on 60 new Air France A220-300 aircraft. (Photo courtesy: Air France.)

Air France to install Intelsat’s 2Ku high-speed, satellite-based inflight connectivity solution on 60 new Air France A220-300 aircraft. (Photo courtesy: Air France.)

De oplossing van Intelsat is de toonaangevende vluchtconnectiviteit (IFC) in de branche, omdat het simpelweg de hoogste doorvoer en de beste betrouwbaarheid levert aan vliegtuigen en apparaten wereldwijd en zorgt voor een superieure verbonden passagierservaring en uitzonderlijke Net Promoter Scores (NPS).

“We zijn vereerd om samen te werken met Air France en hun passagiers te verrassen met een superieure connectiviteitservaring aan boord van het ultramoderne A220-vliegtuig van Airbus,” aldus John Wade, president Commercial Aviation van Intelsat. “Deze onderscheiding breidt de totale Intelsat-vloot van Air France uit tot 143 vliegtuigen, waaronder de B777- en A330-breedrompvliegtuigen. Air France is de derde luchtvaartpartner die voor Intelsat kiest voor het A220-casco en onze eerste 2Ku line-fit Europese luchtvaartpartner.”

Intelsat 2Ku is de snelst ingevoerde technologie voor breedbandconnectiviteit op basis van satellieten in de luchtvaart die momenteel wordt gebruikt door toonaangevende luchtvaartmaatschappijen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië.

“Toegang tot internet en in contact kunnen blijven met familie en vrienden tijdens het reizen is een must geworden voor onze klanten,” stelde Fabien Pelous, senior vice president Customer Experience van Air France. “We zijn verheugd om samen te werken met Intelsat om deze service aan onze klanten te bieden.”

Intelsat investeert in eerste instantie $ 2 miljard en bouwt een uniform wereldwijd 5G-netwerk dat vrijwel elke toegangstechnologie zal ondersteunen, waardoor de volgende generatie van wereldwijde mobiliteit, internet der dingen en 5G-services mogelijk wordt. Door softwaregedefinieerde technologie te combineren met een multi-orbit, multi-layer, multi-band netwerk bieden we luchtvaartmaatschappijen de schaal waarvan ze afhankelijk zijn en een enkele krachtigere manier om gemakkelijk verbinding te maken.

Connectiviteit op de A220-vloot van Air France zal naar verwachting in bedrijf gaan wanneer het vliegtuig in de herfst van 2021 in commerciële dienst komt.

Over Intelsat

Als de fundamentele architecten van satelliettechnologie beheert Intelsat ‘s werelds meest vertrouwde satelliettelecomnetwerk. We passen onze ongeëvenaarde expertise en wereldwijde schaal toe om mensen, bedrijven en gemeenschappen met elkaar te verbinden, hoe moeilijk de uitdaging ook is. Intelsat bouwt aan de toekomst van wereldwijde communicatie met ‘s werelds eerste hybride, multi-orbit, softwaregedefinieerde 5G-netwerk dat is ontworpen voor eenvoudige, naadloze en veilige dekking, precies wanneer en waar onze klanten dit het meest nodig hebben. Volg de leider in wereldwijde connectiviteit en ‘Imagine Here’ met ons op Intelsat.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:

Melissa Longo – melissa.longo@intelsat.com; +1 240-308-1881

Check out our twitter: @NewsNovumpr