19:07 uur 30-09-2021

Abu Dhabi’s ASPIRE lanceert de MBZIRC Grand Challenge ter waarde van over $3 miljoen.

  • De wedstrijd wordt gehouden in Abu Dhabi, VAE, in juni 2023
  • ASPIRE, de pilaar voor technologisch programma management van Abu Dhabi’s Advanced Technology Research Council is de organisator van deze wedstrijd
  • Deelnemers demonstreren onbemande voertuigen in een “GNSS-denied” omgeving.

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– De Mohamed Bin Zayed International Robotics Challenge (MBZIRC) zal worden gehouden in de hoofdstad van de VAE, Abu Dhabi, in juni 2023, waar techinnovatoren zullen participeren met maritieme veiligheid en beveiligingssoplossingen om $3 miljoen aan prijzengeld mee naar huis te nemen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210930005862/nl/

MBZIRC Maritime Grand Challenge focuses on real-time solutions to maritime safety and security challenges (Photo: AETOSWire)

MBZIRC Maritime Grand Challenge focuses on real-time solutions to maritime safety and security challenges (Photo: AETOSWire)

Georganiseerd door ASPIRE, de pilaar voor technologisch programma management van Abu Dhabi’s Advanced Technology Research Council(ATRC), het overkoepelend geavanceerd technologies orgaan, de MBZIRC wordt iedere 2 jaar gehouden. De komende editie, genaamd de MBZIRC Maritime Grand Challenge focust zich op real-time oplossingen op het gebied van maritieme beveiligingsuitdagingen en streeft ernaar om een plaatst te nemen bij de grootste en meest prestigieuze AI en robotica competities in de wereld.

De competitie is open voor internationale universiteiten, onderzoekscentra, bedrijven en individuele innovatoren van over de hele wereld. Het betreft een heterogene samenwerking tussen onbemande vliegtuigen (drones) en onbemande voertuigen om complexe navigatie en manipulatie taken uit te voeren in een GNSS vrije omgeving . Inschrijving is nu geopend.

Als commentaar op de opening zegt H.E. Faisal Al Bannai, secretaris generaal van ATRC: “We zijn er trots op dat MBZIRC globaal gaat door het uitnodigen van talent van over de hele wereld om deel te nemen. We hebben een ijzersterke uitdaging neergezet dat de deelnemers tot op het limiet van hun capaciteiten test. Dit evenement is een fantastische kans om de voorhoede van het wetenschappelijke onderzoek in Abu Dhabi en de rest van de VAE te demonstreren.”

De wedstrijd zal laten zien hoe beide entiteiten zich focussen op dit niche gebeid van de technologie en zodoende wereldwijde innovatoren aan te trekken om ideeën te stimuleren, samenwerken aan te moedigen en de grenzen van geavanceerde technologie op te zoeken voor oplossingen en globale uitdagingen.

Voor landen met lange kustlijnen vergt het bewaken van het kustgebeid een hoge investering voor nieuwe apparatuur en goed getraind personeel. Het gebruik van geavanceerde robotische systemen kan niet alleen helpen om de kostten te drukken maar helpt ook bij gevaarlijke taken uitgevoerd door mensen nu.De motivatie om de MBZIRC Maritime Grand Challenge te houden is om de technologie uit het laboratorium te halen en te testen in de wereld om de mogelijkheden te ontdekken aldus Dr. Arthur Morrish, chief executive van ASPIRE.

Dr. Morrish onderstreept het doel van deze competitie. Een, de focus te brengen op de belangerijke problemen in de huidige autonomie in robotica terwijl de wereldgemeenschap hierin betrokken blijft. En twee, het vinden van oplossingen voor hedendaagse problemen in de wereld.

De uitdaging is voor een zwerm van UAV’s (onbemande voertuigen) een schip te identificeren in een groep schepen in open water. Het betreft een “GNSS-denied” gebeid, wat inhoudt dat er geen Sateliet verbinding mogelijk is. Daarna is het taak voor de UAV’s om specifieke items uit het schip te laden en deze op een specifieke onbemande auto te plaatsen. Dit alles dient zo snel mogelijk te gebeuren dmv het gebruik van autonome robotica. “Het mooie van deze uitdaging is we vertellen wat er moet gebeuren, voor welke aanpak er wordt gekozen, is niet aan ons.” Verteld Dr. Morrish.

Hij verteld verder dat dit soort slimme systemen verdere mogelijkheden heeft. Vooral wegens het feit dat er complexe taken van autonomie worden uitgevoerd in een gebeid zonder sateleit ontvangst.

In lijn met de plannen voor de bou van Abu Dhabi’s R&D systemen, ASPIRE zal meerdere grote uidagingen organiseren en internationale competities lanceren voor geavanceerde technology, voor ‘s werelds meest kritieke problemen. ASPIRE werkt ook samen met cross-sector industrie belanghebbende, universiteiten en onderzoekscentra voor het uitweiden van problemen.

Onlangs, ASPIRE heeft in de XPRIZE foundation een partnerschap aangegaan om de wereldwijde competitie te starten genaamd: XPRIZE Feed the Next Billio. Een initiatief mede bekostigd door Ghadan 21, Abu Dhabi’s versnellings programma dat het emiraat drijft doo investering in zaken, innovatie en mensen.

Voor meer informatie zie: www.mbzirc.com

Contacts

Mathilda Saad

msaad@apcoworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr