09:20 uur 29-09-2021

SKEMA en EADA creëren een double-degree BBA in Barcelona

PARIJS & BARCELONA–(BUSINESS WIRE)– SKEMA Business School en EADA Business School hebben een overeenkomst getekend voor de lancering van een nieuw gezamenlijk double-degree BBA-programma ‘SKEMA X EADA Global BBA’ in Barcelona, waar EADA actief is.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210929005361/nl/

Official signing of the partnership between SKEMA and EADA on 20 September 2021 from SKEMA Business School’s Grand Paris Campus. From left to right: Patrice Houdayer, Director of Programmes, International and Student Life, Koke Pursals, Chairman of the Board of Directors of the EADA Foundation, Alice Guilhon, SKEMA’s Dean & Executive President, and Jordi Diaz, EADA’s Dean. (Photo: Business Wire)

Official signing of the partnership between SKEMA and EADA on 20 September 2021 from SKEMA Business School’s Grand Paris Campus. From left to right: Patrice Houdayer, Director of Programmes, International and Student Life, Koke Pursals, Chairman of the Board of Directors of the EADA Foundation, Alice Guilhon, SKEMA’s Dean & Executive President, and Jordi Diaz, EADA’s Dean. (Photo: Business Wire)

Via deze alliantie is SKEMA van plan een nieuwe Europese basis ontwikkelen vanaf de EADA-campus in Barcelona. EADA zal profiteren van de aanwezigheid van de campussen van SKEMA op vijf continenten. Tegelijkertijd streven de twee scholen er ook naar om dit nieuwe vierjarige post-baccalaureaatprogramma open te stellen voor kandidaten uit Spaanssprekende landen.

“Dit post-baccalaureaat double-degree programma is een nieuwe kans om het merk SKEMA te ontwikkelen op het Europese continent en in Zuid-Amerika met EADA. Het biedt onze studenten in de SKEMA Global BBA – een programma met 50% internationale studenten die meer dan 60 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen – bovendien de mogelijkheid om te studeren op de EADA-campus en te verblijven in de wereldstad Barcelona met zijn ultradynamische economische centrum, waar ze de specialisatie Duurzame innovatie kunnen volgen,” verklaart Patrice Houdayer, Director Programmes, International and Student Life op de SKEMA Business School.

“Als onderdeel van zijn ontwikkeling wilde EADA het gebied van post-baccalaureaat BBA-programma’s betreden door de voorkeur te geven aan een partnerschap met een school die internationaal zeer erkend wordt. Dit is mogelijk dankzij SKEMA, dat samen met ons een programma zal ontwerpen dat voldoet aan de beste internationale BBA-normen en dat de graad van bachelor en het visum zal verlenen,” stelt Jordi Diaz, decaan bij EADA.

Vanaf september 2022 kunnen studenten van het nieuwe EADA X SKEMA Global BBA double-degree-programma de eerste twee jaar op de EADA-campus in Barcelona doorbrengen, om vervolgens in het derde jaar een mobiliteitsprogramma te volgen op een van de zeven campussen van SKEMA verspreid over de wereld. En daarna kunnen ze hun vierde jaar doorbrengen in Barcelona of op een van de campussen van SKEMA, afhankelijk van de specialisatie die ze hebben gekozen.

Over de SKEMA Business School

Met 9.500 studenten van 120 nationaliteiten en 50.000 afgestudeerden in 145 landen is de SKEMA Business School een wereldwijde school die, door middel van zijn onderzoek, zijn meer dan 70 onderwijsprogramma’s, zijn internationale structuur met meerdere locaties, de talenten traint en opleidt die de bedrijven van de 21e eeuw nodig hebben. De school is nu aanwezig op 7 locaties in 5 landen: 3 campussen in Frankrijk (Lille, Sophia Antipolis, Parijs), 1 in China (Suzhou), 1 in de Verenigde Staten (Raleigh), 1 in Brazilië (Belo Horizonte) en 1 in Zuid-Afrika (Kaapstad – Stellenbosch).

De faculteit van SKEMA, bestaande uit 180 professoren, is verdeeld in 3 academies (Globalisering, Innovatie, Digitalisering). De onderzoeksafdeling heeft 5 onderzoekscentra die de belangrijkste managementdimensies vertegenwoordigen. De school heeft ook zijn onderzoeks- en hulpbronnencentrum voor kunstmatige intelligentie in Montreal gevestigd.

SKEMA Ventures, het speciale instrument voor incubatie-acceleratie van SKEMA, heeft meer dan 250 projecten geïncubeerd.

SKEMA is multi-geaccrediteerd: Equis, AACSB en EFMD Accredited EMBA. Zijn programma’s worden erkend in Frankrijk (Visa, ‘licentiegraad,’ mastergraad, RNCP, CGE-label), evenals in de Verenigde Staten (Licensing), Brazilië (Certificação) en China (Ministerie van Onderwijs).

www.skema.edu. Volg ons op Twitter: @SKEMA_BS

Over de EADA Business School

De EADA Business School Barcelona werd in 1957 opgericht als een particuliere en onafhankelijke instelling. Het beschikt over EQUIS (EFMD)- en AMBA-accreditaties en staat volgens de Financial Times op de 28e plaats van de beste business schools in Europa, in de top 45 van beste scholen in onderwijs voor leidinggevenden en de MBA staat op de 21e plaats in Europa en op de 78e plaats wereldwijd. Met een gerenoveerde campus van 4.000 m2 in het centrum van Barcelona en de residentiële campus in Collbató, de grootste van Europa (15 hectare), wordt de alumnigemeenschap momenteel vertegenwoordigd door meer dan 100.000 leden van 65 verschillende nationaliteiten. Na 64 jaar geschiedenis blijft het bevorderen van de professionele ontwikkeling en groei van mensen, evenals de transformatie van organisaties, de missie van de school om bij te dragen aan een rechtvaardiger, ondersteunender en duurzamer leven. De assen waarop het leermodel van de school is gebaseerd, zijn innovatie, duurzaamheid en leiderschap.

www.eada.edu/es. Volg de school op LinkedIn : @EADABusinessSchool

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de pers:

SKEMA Business School
Christine Cassabois

Tel.: +33 (0)6 27 49 36 59

Christine.cassabois@skema.edu

EADA Business School
Carlos Bascones

Tel.: +34 934156262

cbascones@impart.es

Check out our twitter: @NewsNovumpr