14:00 uur 28-09-2021

NielsenIQ bepaalt het tempo voor de omnichannel-meetrevolutie

NielsenIQ is twee belangrijke acquisitieovereenkomsten aangegaan om haar omnichannel-oplossing te versterken

CHICAGO–(BUSINESS WIRE)– NielsenIQ, de marktleider op het gebied van wereldwijde metingen en data-analyse, heeft vandaag twee belangrijke acquisitieovereenkomsten aangekondigd: Data Impact en Rakuten Intelligence. Deze acquisities zullen van grote waarde zijn voor NielsenIQ’s e-commerce- en omnichannel-meetoplossingen en stellen het bedrijf in staat een revolutie teweeg te brengen in de consumenten- en retailmeetindustrie met een uitgebreid overzicht van de online marktplaats, van productdistributie tot verkoop.

Vandaag de dag is de e-commerce-verkoop goed voor 12% van de CPG-verkoop in de VS en tot 30% van de omzet op de wereldmarkten, en zal deze tot 2025 naar schatting groeien met een CAGR van 15%. Met een aanzienlijke groei en marktaandeel van online gerichte retailers, is het belangrijker geworden om de totale markt te begrijpen. Desalniettemin zijn de actuele e-commerce-metingen zeer gefragmenteerd, met meerdere, ongelijksoortige aanbiedingen die geen geïntegreerd en consistent beeld van de totale markt mogelijk maken.

Deze acquisities en de reeks omnichannel-meetoplossingen positioneren NielsenIQ op unieke wijze om retailers en fabrikanten te voorzien van een geharmoniseerd, gedetailleerd en consistent beeld van alle kanalen, waardoor ze kunnen anticiperen op trends en de behoeften en verwachtingen van de consument kunnen begrijpen en er sneller op kunnen reageren.

“Het meten van e-commerce is een strategische topprioriteit voor NielsenIQ,” aldus Natalie Williams, hoofd North America Measurement Product Leadership, NielsenIQ. “Samen kunnen we de manier waarop we de verkoop van e-commerce meten en hoe snel het klanttraject evolueert transformeren door krachtige, door machine learning gestuurde inzichten te leveren aan onze klanten over de hele wereld.”

De overeenkomst voor de overname van Data Impact, een toonaangevende speler op het gebied van e-commerce-informatie in 40 markten, voornamelijk in Europa en de VS, zal de omnichannel-service van NielsenIQ een boost geven. Door de best-in-class technologie van Data Impact – die een hypergranulair beeld biedt van e-commerce-inzichten op banner- en winkelniveau – te combineren met de ongeëvenaarde voetafdruk van NielsenIQ op het gebied van retailmetingen, kan NielsenIQ het productaanbod van Data Impact wereldwijd schalen; en belangrijker nog, dit zal NielsenIQ positioneren om de toekomst van omnichannel-meting en -uitvoering te leiden.

“Door onze technologie te combineren met het unieke aanbod van Data Impact, kunnen we fabrikanten en retailers een ongeëvenaarde, uitgebreide dekking bieden met de granulariteit die nodig is om winnende omnichannel-beslissingen te nemen,” verklaarde Jim Peck, uitvoerend voorzitter en CEO van NielsenIQ.

De overname van Rakuten Intelligence, drie jaar na ondertekening van een exclusieve overeenkomst om het grootste e-commerce-aankooppanel van Rakuten Intelligence in de VS te combineren met de retailverkoopgegevens van NielsenIQ, stelt NielsenIQ in staat om onze klanten een geïntegreerde online en offline lezing te bieden die is afgestemd op aangepaste klanthiërarchieën en ondersteund wordt door ons cloudgebaseerde Connect-platform. NielsenIQ’s onlangs gelanceerde Omnisales-product is de eerste integratie die voortvloeit uit deze overname.

“We zijn er trots op deze twee kampioenen te verwelkomen in de NielsenIQ-familie. We zullen in staat zijn om een enkel cijfer te verstrekken voor online verkoopmetingen via gegevens uit meerdere bronnen – de waarheid die de markt nodig heeft – en we zullen ook aanbevelingen doen voor de uitvoering van e-commerce met ongeëvenaarde bruikbaarheid. Dankzij de unieke schaal en granulariteit zijn de kansen ongelimiteerd,” stelde Clément Colin, hoofd International E-commerce Measurement, NielsenIQ.

Over NielsenIQ

NielsenIQ is de leider in het bieden van de meest complete, onbevooroordeelde kijk op consumentengedrag wereldwijd. Aangedreven door een baanbrekend consumentengegevensplatform en ondersteund door uitgebreide analytische mogelijkheden, maakt NielsenIQ gedurfde, zelfverzekerde besluitvorming mogelijk voor ‘s werelds toonaangevende bedrijven en retailers in consumentengoederen.

Door uitgebreide datasets te gebruiken en alle transacties gelijk te meten, geeft NielsenIQ klanten een toekomstgerichte kijk op consumentengedrag om de prestaties op alle retailplatforms te optimaliseren. Onze open filosofie over data-integratie maakt de meest invloedrijke consumentendatasets ter wereld mogelijk. NielsenIQ levert de volledige waarheid.

NielsenIQ, een Advent International-portfoliobedrijf, is actief in bijna 100 markten en bestrijkt meer dan 90% van de wereldbevolking. Ga voor meer informatie naar NielsenIQ.com.

Over Data Impact

Data Impact is een van de toonaangevende aanbieders op het gebied van omnichannel-analyseoplossingen. Het bedrijf gebruikt gelokaliseerde gegevens en AI-algoritmen om zijn klanten verschillende oplossingen te bieden, waaronder locatiegebaseerde analyses, schattingen van verkopen en aandelen, mediamonitoring, SEO-optimalisatie en meer.

De Data Impact-oplossing wordt al gebruikt door meer dan 150 bedrijven in meer dan 40 landen. Data Impact, gelanceerd in 2016, is de enige oplossing die FMCG-fabrikanten een nauwkeurige visualisatie biedt van hun omnichannel-distributie en de mogelijkheid om gelokaliseerde actiemiddelen te identificeren.

Over Rakuten Intelligence

Rakuten Intelligence is onderdeel van Rakuten Advertising, dat toonaangevende bureaus, merken en uitgevers verbindt met actieve en betrokken consumenten over de hele wereld. Met toegang tot de diverse media-eigenschappen en -doelgroepen van Rakuten, gecombineerd met een bekroond prestatienetwerk en eigen consumentenonderzoek, schept Rakuten Advertising de juiste voorwaarden om nieuwe klanten te bereiken en langdurige loyaliteit in stand te houden.

Zijn basis van geavanceerde technologie, data en strategische diensten positioneert Rakuten Advertising om een gedifferentieerde reeks marketing- en advertentieoplossingen aan te bieden en tegelijkertijd de industrie vooruit te helpen. Het is een divisie van Rakuten Inc., een van ‘s werelds toonaangevende internetservicebedrijven. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in San Mateo, CA, met kantoren in EMEA, APAC, LATAM en Noord-Amerika. Lees meer op www.rakutenadvertising.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediarelaties:

(VS en Engelstalig)

FERNANDA PAREDES, fernanda.paredes@nielseniq.com, +1-917-291-1196

GILLIAN MOSHER, gillian.mosher@nielseniq.com, +1-647-282-9714

(Frankrijk) SEBASTIEN MONARD, sebastien.monard@nielseniq.com, +33-6-85-32-94-61

Check out our twitter: @NewsNovumpr