17:48 uur 27-09-2021

FlexShares® van Northern Trust Asset Management lanceert klimaatgerichte, op de beurs verhandelde fondsen voor opkomende markten in Europa

Tweede lancering in Europees ETF-aanbod richt zich op duurzaamheid van opkomende markten met hoogwaardige lage volatiliteit / inkomsten

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– FlexShares Exchange Traded Funds van Northern Trust Asset Management heeft vandaag de lancering aangekondigd van twee klimaatgerichte, op de beurs verhandelde fondsen (ETF’s) voor opkomende markten: de FlexShares® Emerging Markets High Dividend Climate ESG UCITS ETF (QDFE) en de FlexShares® Emerging Markets Low Volatility Climate ESG UCITS ETF (QVFE). De strategieën zijn de tweede lancering van het ETF-aanbod van FlexShares in Europa.

“We zijn er trots op ons productaanbod op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG) in Europa uit te breiden,” aldus Marie Dzanis, hoofd van Northern Trust Asset Management voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). “Wij zijn van mening dat beleggers moeten worden gecompenseerd voor de risico’s die ze nemen in alle marktomgevingen. Aangezien we groeimogelijkheden zien in verschillende regio’s in opkomende markten, zijn onze nieuw gelanceerde ETF’s ontworpen om van deze groei te profiteren en tegelijkertijd gebruik te maken van onze meer dan 30 jaar expertise op het gebied van duurzaam beleggen.”

De strategieën zullen gebruik maken van de kwaliteitsfactorscores van Northern Trust Asset Management om bedrijven te identificeren die sterk zijn op het gebied van winstgevendheid, managementexpertise en cashflow, terwijl ze tegelijkertijd de ESG-blootstelling van het portfolio maximaliseren en de ecologische voetafdruk verkleinen.

  • QDFE is ontworpen om blootstelling te bieden aan hoogwaardige, dividendbetalende aandelen uit opkomende markten en tegelijkertijd te streven naar verbeteringen op het gebied van ESG en klimaat. Het maakt gebruik van een robuuste, multi-metrische benadering vanuit meerdere invalshoeken om de kwaliteit te beoordelen op basis van drie dimensies: managementefficiëntie, winstgevendheid en cashflow.
  • QVFE is ontworpen om blootstelling te bieden aan een hoogwaardig universum van bedrijven in opkomende markten die een lagere algehele absolute volatiliteit vertonen terwijl ze streven naar ESG- en klimaatgerelateerde verbeteringen. Het is gericht op het minimaliseren van de algehele volatiliteit van het portfolio, het verbeteren van de ESG-score, het verbeteren van de koolstofrisicobeoordeling en het verminderen van de intensiteit van de koolstofuitstoot.

“De toevoeging van QDFE en QVFE zal onze ETF-suite in Europa verbeteren en beleggers een gevarieerde reeks aandelenstrategieën bieden binnen de groeiende FlexShares-serie,” voegde Darek Wojnar, wereldwijd hoofd Funds, ETFs & Managed Accounts bij Northern Trust Asset Management, toe. “De afgelopen tien jaar hebben we in de Verenigde Staten (VS) onze plaats in de ETF-industrie bepaald door onze primaire focus op het behalen van specifieke beleggersdoelstellingen met kwantitatieve oplossingen. Vooruitkijkend naar de komende 10 jaar erkennen we het groeiende belang van duurzaamheid voor die doelstellingen en de behoefte aan ESG-fondsen die kunnen dienen als kernpositie in alle activaklassen. Volgens ons is dit een belangrijk groeigebied zowel in Europa als in de VS, terwijl we het bedrijf positioneren voor blijvend succes.”

FlexShares werkte samen met indexaanbieder Qontigo om de iSTOXX Northern Trust Emerging Markets High Dividend Climate ESG Index en de iSTOXX Northern Trust Developed Markets Low Volatility Climate ESG Index te ontwikkelen, die respectievelijk fungeren als benchmarks voor QDFE en QVFE. De ETF’s werden vandaag gelanceerd met een notering op de Euronext-beurs en Deutsche Börse, en zijn beschikbaar in vijf landen in Europa: het VK, Ierland, Duitsland, Zweden en Nederland.

Over FlexShares

FlexShares Exchange Traded Funds zijn ontworpen om specifieke beleggingsdoelen na te streven in zowel passieve als actieve strategieën. FlexShares biedt gedifferentieerde ETF-strategieën die het investeringsbeslissingsproces voor de langetermijnbelegger kunnen verbeteren en vereenvoudigen. Bezoek onze website of neem contact met ons op via onze LinkedIn-pagina.

Over Northern Trust Asset Management

Northern Trust Asset Management is een wereldwijde vermogensbeheerder die beleggers helpt om te gaan met veranderende marktomgevingen, zodat ze vol vertrouwen hun langetermijndoelstellingen kunnen realiseren. Met US$ 1,2 biljoen aan beleggersactiva toevertrouwd per 30 juni 2021, begrijpen we dat beleggen uiteindelijk een groter doel dient en zijn we van mening dat beleggers moeten worden gecompenseerd voor de risico’s die ze nemen – in alle marktomgevingen en elke beleggingsstrategie. Daarom combineren we robuust onderzoek naar kapitaalmarkten, deskundige portfolioconstructie en uitgebreid risicobeheer om innovatieve en efficiënte oplossingen te ontwikkelen die gerichte beleggingsresultaten opleveren. Als betrokken bijdragers aan onze gemeenschappen beschouwen we het als een groot voorrecht om onze investeerders en onze gemeenschappen met integriteit, respect en transparantie te dienen.

Northern Trust Asset Management is samengesteld uit Northern Trust Investments, Inc., Northern Trust Global Investments Limited, Northern Trust Fund Managers (Ireland) Limited, Northern Trust Global Investments Japan, K.K., NT Global Advisors, Inc., 50 South Capital Advisors, LLC, Belvedere Advisors LLC en investeringspersoneel van The Northern Trust Company of Hong Kong Limited en The Northern Trust Company.

Over Northern Trust

Northern Trust Corporation (Nasdaq: NTRS) is een toonaangevende leverancier van vermogensbeheer, assetservicing, assetmanagement en bankieren aan bedrijven, instellingen, vermogende families en particulieren. Northern Trust, opgericht in Chicago in 1889, is wereldwijd aanwezig met kantoren in 22 Amerikaanse staten en Washington, D.C., en op 23 locaties in Canada, Europa, het Midden-Oosten en de regio Azië-Pacific. Op 30 juni 2021 had Northern Trust $ 15,7 biljoen aan activa in bewaring/administratie en $ 1,5 biljoen aan activa in beheer. Al meer dan 130 jaar wordt Northern Trust onderscheiden als marktleider op het gebied van uitzonderlijke service, financiële expertise, integriteit en innovatie. Bezoek onze website of volg ons op Twitter.

Northern Trust Corporation, hoofdkantoor: 50 South La Salle Street, Chicago, Illinois 60603 V.S., opgericht met beperkte aansprakelijkheid in de VS. Lees onze algemene en wettelijke informatie.

BELANGRIJKE INFORMATIE

Dit materiaal is uitsluitend bestemd voor in aanmerking komende tegenpartijen en professionele klanten en is niet bedoeld voor particuliere klanten. Voor markten in Azië-Pacific is het alleen gericht op deskundige, institutionele, professionele en groothandelsbeleggers en mag er niet op worden vertrouwd door particuliere klanten of beleggers. Ga naar flexshares.com/disclosures voor juridische en regelgevende informatie over onze kantoren en juridische entiteiten.

De informatie in dit document is verkregen van bronnen die betrouwbaar worden geacht, maar de nauwkeurigheid en volledigheid ervan worden niet gegarandeerd. Informatie is alleen actueel op de vermelde datum en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. De hierin verstrekte prestatiegegevens van fondsen mogen niet worden gebruikt als basis voor investeringsbeslissingen; prestatiegegevens kunnen worden herzien. Deze informatie vormt geen aanbeveling voor een hierin beschreven beleggingsstrategie of product. Deze informatie is niet bedoeld als beleggingsadvies en houdt geen rekening met de individuele omstandigheden van een belegger. Het prospectus is beschikbaar in het Engels en het document met essentiële beleggersinformatie is hier beschikbaar in het Engels, Nederlands en Duits.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Northern Trust
Contactpersonen voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië-Pacific:
Camilla Greene

+44 (0) 207 982 2176

Camilla_Greene@ntrs.com

Contactpersoon voor Northern Trust VS en Canada:

Tom Pinto

+1 212 339 7288

Tom_Pinto@ntrs.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr