17:59 uur 16-09-2021

Argenta neemt vooraanstaande organisatie voor klinisch onderzoek Klifovet over om dienstverlening en internationale aanwezigheid uit te breiden

AUCKLAND EN MÜNCHEN–(BUSINESS WIRE)– Argenta, de enige organisatie die een combinatie biedt van wereldwijd contractonderzoek en contractontwikkeling en productie op het gebied van de diergezondheid, heeft vandaag de overname bekendgemaakt van Klifovet, de toonaangevende contractonderzoeksorganisatie en adviseur voor regulatieve zaken in Europa De financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt. Dr. Klaus Hellmann, oprichter en CEO van Klifovet, blijft leiding geven aan Klifovet en treedt toe tot het managementteam van Argenta.

Klifovet, opgericht in 1997 door Dr. Klaus Hellmann en gevestigd in München, Duitsland, heeft een prominente reputatie opgebouwd in de diergezondheid, met uitgebreide expertise op het gebied van klinisch onderzoek en regulatieve zaken. De circa 50 medewerkers zijn betrokken geweest bij honderden succesvolle onderzoeken, en hun expertise en kennis is van cruciaal belang geweest voor tal van marktautorisaties voor farmaceutische, biologische, immunologische en innovatieve therapieën. De klantenkring van het bedrijf bestaat uit ‘s werelds meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van diergezondheid en -voeding, evenals vele veelbelovende start-ups.

“De overname van Klifovet, en de expansie naar de EU, is onderdeel van de groeistrategie van Argenta en geeft onze klanten toegang tot naadloze, wereldwijde Molecule-to-Market-productontwikkeling,” aldus Ben Russell, CEO van Argenta. “Belangrijk is dat Argenta en Klifovet strategische en culturele waarden delen die zijn gebaseerd op uitstekende klantenservice, teamwork, samenwerking en innovatie. Het verheugt me zeer Klifovet te mogen verwelkomen als een gewaardeerd onderdeel van de Argenta Groep om samen te werken om de gezondheid van dieren te blijven bevorderen ten behoeve van onze klanten.”

Het gecombineerde bedrijf wordt een internationale full-value strategische partner die innovatie stimuleert en grote en kleine bedrijven op het gebied van diergezondheid en voeding ondersteunt. Klifovet is met name een aanvulling op Clinical & Regulatory Services-team van Argenta in de Verenigde Staten, met een ongekend niveau van expertise en toegang tot de capaciteiten van de grootste trans-Atlantische contractonderzoeksorganisatie op het gebied van diergezondheid.

“De krachtenbundeling met de Argenta Groep sluit volledig aan bij de visie van Klifovet om de toonaangevende internationale full-service provider te worden voor de ontwikkeling en het onderhoud van producten voor diergezondheid, -voeding en -welzijn. De twee toonaangevende contractonderzoeksorganisaties, met vestigingen in de EU en de VS, gekoppeld aan de knowhow en capaciteiten op het gebied van productie, regulatieve diensten, projectbeheer en productontwikkeling, vormen samen ‘s werelds toonaangevende organisatie voor contractonderzoek en contractontwikkeling en productie op het gebied van diergezondheid. Deze combinatie biedt unieke en uitstekende kansen voor zowel onze klanten als onze medewerkers. Ik ben er echt van overtuigd dat dit een perfecte combinatie is en ik kijk uit naar een mooie toekomst binnen de Argenta Groep.” aldus Klaus Hellmann, CEO van Klifovet.

Argenta werd bij de transactie geadviseerd door Stonehaven Consulting AG, een internationaal adviesbureau gericht op diergezondheid.

Over Argenta

De getalenteerde, diverse en toegewijde medewerkers van Argenta, opgericht in 2006 in Nieuw-Zeeland, werken dagelijks om het beste op het gebied van diergezondheid te leveren aan klanten over de hele wereld. Met onderzoeks- en GMP-productieactiviteiten in Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, bezet Argenta een unieke positie als de enige organisatie die een combinatie biedt van contractonderzoek en contractontwikkeling en productie en die zich toelegt op diergezondheid. Argenta werkt volgens het “Molecule-to-Market”-principe in samenwerking met klanten van verschillende grootten uit alle delen van de wereld, en ondersteunt daarbij hun behoeften op het gebied van R&D, klinisch onderzoek, regulering, opschaling en productie bij de ontwikkeling van diergeneeskundige producten. Meer informatie over Argenta: www.argentaglobal.com

Over Klifovet

Klifovet AG, gevestigd in München, Duitsland, werd opgericht in 1997 en is een full-service contractonderzoeks- en ontwikkelingsorganisatie die regulatieve zaken, preklinische en klinische onderzoeken, GMP-conforme productie biedtm met inbegrip van klinische benodigdheden, kwaliteitsborging, databeheer en statistische analyses voor de diergezondheids- en -voedingsbranche. Waar dat relevant is, zorgt de organisatie ervoor dat de dienstverlening voldoet aan de vereisten van VICH GCP, GLP, GCP, GMP, GPhVP en ISO 9001. Klifovet ondersteunt haar klanten bij alle aspecten van de ontwikkeling en het onderhoud van producten voor de diergezondheids- en -voedingsmarkt. Meer informatie over Klifovet: www.klifovet.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Annemieke de Keijzer

+1 732-439-3446

globalcommunications@argentaglobal.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr