10:00 uur 13-09-2021

bunq werkt samen met Paysafe om contant geld storten voor digitaal bankieren mogelijk te maken

WENEN, Oostenrijk & AMSTERDAM, Nederland–(BUSINESS WIRE)– bunq, de Nederlandse challenger bank, is een samenwerking aangegaan met het toonaangevende gespecialiseerde betalingsplatform Paysafe (NYSE: PSFE). Klanten van bunq kunnen nu Paysafecash, een van de eCash-oplossingen van Paysafe, gebruiken om gemakkelijk contant geld te storten op hun bunq rekening.

De internationale uitrol van de samenwerking tussen Paysafe en bunq, die begint met 21 Europese landen, faciliteert snel en veilig geld storten direct via de bunq app. Na het selecteren van Paysafecash als opwaardeermethode, kiest de klant hoeveel contant geld hij op de rekening wil storten en genereert hij een unieke barcode voor de transactie. De klant kan dan naar een nabijgelegen betaalpunt gaan, de streepjescode scannen op de verkoopautomaat en de betaling contant doen. Het gestorte bedrag staat binnen enkele minuten op de bunq rekening.

Paysafecash is beschikbaar bij ongeveer 190.000 betaalpunten in 29 landen (waaronder de VS en Canada) en biedt een uitgebreid netwerk voor bunq-klanten in de 21 landen waar de dienst is geactiveerd*.

Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq, merkt op: “bunq is opgericht om uit te dagen wat bankieren is en kan doen. Door onze gebruikers op de eerste plaats te zetten, hebben we een bank gecreëerd die gericht is op het gemakkelijk maken van het leven op een duurzame manier. Paysafe betekent dat bunq gebruikers in nog meer Europese landen een veilige en gemakkelijke manier hebben om contant geld op hun bunq rekeningen te zetten.”

Udo Müller, CEO van paysafecard, het team achter Paysafecash, voegt daar aan toe: “De samenwerking tussen bunq en Paysafe zorgt voor handige en inclusieve bankdiensten. Ons gevestigde eCash-netwerk biedt een perfecte uitbreiding op app-gebaseerd digitaal bankieren en stelt bunq in staat om een aanzienlijke en aantrekkelijke nieuwe doelgroep te bereiken.”

OPMERKINGEN VOOR DE REDACTIE

*De service is beschikbaar in de volgende landen: België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje en Zweden.

Over Paysafecash

Paysafecash, van het toonaangevende gespecialiseerde betalingsplatform Paysafe, is een eCash-betaalmethode voor klanten die gemakkelijk en veilig online willen betalen met contant geld. Paysafecash is beschikbaar in bijna 30 landen en maakt online transacties mogelijk voor klanten die geen bankpas of creditcard hebben of deze niet online willen gebruiken. Betalingen worden gedaan door het genereren van een barcode tijdens het online afrekenen, die vervolgens kan worden gescand en persoonlijk kan worden betaald bij een van de meer dan 190.000 betaalpunten. Paysafecash werd in 2018 gelanceerd door hetzelfde Paysafe-team dat in 2000 de bekroonde, prepaid cash-oplossing paysafecard creëerde. paysafecard is marktleider in eCash-betalingsoplossingen en stelt klanten in staat om prepaid-vouchers te kopen die ze vervolgens online kunnen inwisselen.

Over Paysafe Limited

Paysafe Limited (“Paysafe”) (NYSE: PSFE) (PSFE.WS) is een toonaangevend gespecialiseerd betalingsplatform. Het kerndoel is om bedrijven en consumenten in staat te stellen naadloos verbinding te maken en transacties uit te voeren via toonaangevende mogelijkheden op het gebied van betalingsverwerking, digitale portemonnee en online contante oplossingen. Met meer dan 20 jaar online betalingservaring, een jaarlijks transactievolume van US $ 100 miljard in 2020 en ongeveer 3.400 werknemers op 12+ wereldwijde locaties, verbindt Paysafe bedrijven en consumenten met 70 betalingstypes in meer dan 40 valuta’s over de hele wereld. Paysafe-oplossingen worden geleverd via een geïntegreerd platform en zijn gericht op mobiel geïnitieerde transacties, realtime analyses en de convergentie tussen fysieke en online betalingen. Meer informatie is beschikbaar op www.paysafe.com.

Over bunq

bunq is in 2012 opgericht door Ali Niknam (1981), die er voor het eerst sinds 35 jaar in slaagde de eerste Europese bankvergunning te krijgen. Hij wilde de traditionele banksector radicaal veranderen en investeerde in totaal €98,7 miljoen in bunq. Het laatste publiekelijk beschikbare aantal gebruikersdeposito’s van bunq heeft €1 miljard gepasseerd. Het totale bedrag aan gebruikerstegoeden is zowel in 2019 als in 2020 verdubbeld en neemt dagelijks toe.

In 2021 nam bunq deel aan de grootste serie A-ronde ooit georganiseerd door een Europese fintech, in een deal met de Britse private equity firma Pollen Street Capital. De challenger bank haalde € 193 miljoen op, terwijl de waardering van het bedrijf steeg tot €1,6 miljard. Daarnaast rapporteerde bunq zijn allereerste winstgevende maand. Het eerste externe kapitaal stelt bunq in staat om te groeien middels een fusie- en overnamestrategie. Als onderdeel van de deal neemt bunq de Capitalflow Group over, een particuliere Ierse kredietverstrekker met sterke banden met de Ierse gemeenschap.

bunq is momenteel beschikbaar in 29 Europese markten: Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Frankrijk, België, Ierland, Bulgarije, Kroatië, Republiek Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Letland, Litouwen , Luxemburg, Malta, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Zweden, Noorwegen en IJsland.

Ga voor meer informatie naar bunq.com.

*De investeringsronde is in afwachting van goedkeuring door De Nederlandsche Bank.

Contacts

Voor interviewverzoeken:

Neem contact op met Antony Underwood via een e-mail naar press@bunq.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr