15:59 uur 13-09-2021

Additievenfabrikant Green Trade Association stelt eerste onderzoeksproject voor levenscyclusanalyse in

Rochester Institute of Technology gekozen om eerste duurzaamheidsonderzoeksproject uit te voeren

CHICAGO–(BUSINESS WIRE)– De Additive Manufacturer Green Trade Association (AMGTA), een wereldwijde handelsgroep die is opgericht om de groene voordelen van additive manufacturing (AM) te promoten, heeft vandaag op RAPID + TCT 2021 aangekondigd dat het het Golisano Institute for Sustainability heeft geselecteerd (GIS) aan het Rochester Institute of Technology om een levenscyclusanalyse (LCA) uit te voeren, waarbij een additief ontworpen en vervaardigd lucht- en ruimtevaartonderdeel wordt vergeleken met een traditioneel vervaardigd onderdeel. De studie, die voldoet aan ISO 14040, zal de milieueffecten van wieg tot graf vergelijken van een beugel voor een lagedrukturbine (LPT) van een straalmotor die is geproduceerd via traditionele productiemethoden met een beugel die wordt geproduceerd via AM.

“Deze nieuwe studie zal tot 18 verschillende milieu-indicatoren bevatten om de milieueffecten te kwantificeren die een geoptimaliseerde LPT-beugel voor straalmotoren heeft gedurende zijn hele levenscyclus – van materiaalwinning, productie, transport, gebruik en het uiteindelijke einde van de levensduur, ‘, aldus Sherry Handel, uitvoerend directeur van AMGTA. Mevrouw Handel voegde toe: “Deze gegevens zullen vervolgens worden vergeleken met een traditioneel ontworpen en vervaardigde LPT-beugel om te bepalen waar precies de AM-technologie voor poederbedfusie resulteert in lagere milieueffecten.” Door middel van robuuste en onafhankelijke onderzoeksstudies zal de AMGTA onderzoeksrapporten blijven publiceren die ecologische duurzaamheid bevorderen binnen de additieve productie-industrie.

Additive Manufacturer Green Trade Association Commissions Its First Life-Cycle Assessment Research Project

Rochester Institute of Technology chosen to conduct first sustainability research project

CHICAGO–(BUSINESS WIRE)– The Additive Manufacturer Green Trade Association (AMGTA), a global trade group created to promote the green benefits of additive manufacturing (AM), announced today at RAPID + TCT 2021 that it had selected the Golisano Institute for Sustainability (GIS) at Rochester Institute of Technology to conduct a life-cycle assessment (LCA) comparing an additively designed and manufactured aerospace component to a traditionally manufactured component. The study, which will be ISO 14040 compliant, will compare the cradle-to-grave environmental impacts of a jet engine low pressure turbine (LPT) bracket produced through traditional manufacturing methods with one that is produced via AM.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20210913005524/en/

Photo courtesy of Sintavia

Photo courtesy of Sintavia

“This new study will include up to 18 different environmental indicators to quantify the environmental impacts that an optimized jet engine LPT bracket has throughout its entire life cycle—from material extraction, manufacturing, transportation, use, and its eventual end-of-life,” said Sherry Handel, AMGTA’s Executive Director. Ms. Handel added, “This data will then be compared to a traditionally designed and manufactured LPT bracket to determine where exactly powder bed fusion AM technology results in lower environmental impacts.” Through robust and independent research studies, the AMGTA will continue to publish research reports that advance environmental sustainability within the additive manufacturing industry.

The LCA report will be peer reviewed by a panel of three LCA experts to ensure methodology, data, assumptions, results, and conclusions are accurate. The report is expected to be published in the spring of 2022 and the key findings will be announced at RAPID + TCT in May 2022.

About AMGTA. The AMGTA was launched in November 2019 to promote the environmental benefits of additive manufacturing (AM) over traditional methods of manufacturing. The AMGTA is a non-commercial, unaffiliated organization open to any additive manufacturer or industry stakeholder that meets certain criteria relating to sustainability of production or process.

About GIS. GIS is a leading sustainability research and education organization at Rochester Institute of Technology. GIS is made up of a diverse set of academic programs and applied research centers focused on the optimization of industrial systems to maximize material and energy efficiency while minimizing adverse environmental impacts

For more information, visit www.amgta.org.

Contacts

Sherry Handel

+1 954.308.0888

Check out our twitter: @NewsNovumpr