01:00 uur 10-09-2021

AD Ports Group en CMA CGM Group kondigen overeenkomst aan om AED 570 miljoen te investeren in nieuwe terminal in Khalifa Port

  • Onder een 35-jarige concessieovereenkomst wordt de ultramoderne terminal in 2024 geopend met een initiële capaciteit van 1,8 miljoen TEU’s
  • Khalifa Port wordt een regionale hub voor drie van de vier grootste scheepvaartmaatschappijen ter wereld

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– De AD Ports Group, de belangrijkste facilitator van logistiek, industrie en handel in de regio, en de in Frankrijk gevestigde CMA CGM Group, een wereldleider in scheepvaart en logistiek, hebben de ondertekening van een 35-jarige concessieovereenkomst aangekondigd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210909006194/nl/

H.H. Sheikh Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Member of Abu Dhabi Executive Council and Chairman of Abu Dhabi Executive Office, meets with officials from AD Ports Group and CMA CGM Group to witness the signing of a concession agreement between them. (Photo: AETOSWire)

H.H. Sheikh Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Member of Abu Dhabi Executive Council and Chairman of Abu Dhabi Executive Office, meets with officials from AD Ports Group and CMA CGM Group to witness the signing of a concession agreement between them. (Photo: AETOSWire)

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst wordt een nieuwe terminal gevestigd in Khalifa Port, de eerste semi-geautomatiseerde containerhaven in de GCC-regio, die zal worden beheerd door een joint venture die eigendom is van CMA CGM’s dochteronderneming CMA Terminals (met een belang van 70 procent) en de AD Ports Group (belang van 30 procent). De partners zullen naar verwachting ongeveer AED 570 miljoen (USD 154 miljoen) in het project steken.

Een ultramoderne terminal om de groei van Khalifa Port te begeleiden

Met de bouw die start in 2021, wordt de nieuwe terminal in 2024 opgeleverd met, in fase 1, een initiële kadelengte van 800 meter en een geschatte jaarlijkse capaciteit van 1,8 miljoen TEU’s. De AD Ports Group is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een breed scala aan ondersteunende maritieme werken en infrastructuur. Dit omvat in totaal 1.200 meter kademuur, een 3.800 meter lange golfbreker, een volledig uitgebouwd spoorplatform en een terminalwerf van 700.000 m².

De terminal biedt CMA CGM een nieuwe regionale hub en stelt de groep in staat haar dienstenaanbod tussen Abu Dhabi en Zuid-Azië, West-Azië, Oost-Afrika, Europa en de Middellandse Zee, evenals het Midden-Oosten en het Indiase subcontinent, te ontwikkelen.

Met deze grote investering zet de CMA CGM Group haar wereldwijde uitbreidingsstrategie als toonaangevende terminalexploitant voort. De Groep exploiteert momenteel 49 haventerminals in 27 landen via haar dochterondernemingen CMA Terminals en Terminal Link.

Khalifa Port, een hub voor drie van de vier grootste scheepvaartmaatschappijen ter wereld.

CMA CGM Group is de derde van de top vier scheepvaartentiteiten ter wereld die de krachten bundelt met de toonaangevende facilitator van handel, logistiek en industrie van Abu Dhabi. De overeenkomst bevestigt de positie van Khalifa Port als een van de weinige grote havens ter wereld die hubs biedt voor drie van de grootste rederijen ter wereld, en dient ook als een instrumenteel deel van de wereldwijde maritieme handelsverbindingsmarkten van oost naar west.

CMA CGM, een toegewijde partner voor de economie van de VAE

De centrale geografische ligging van de VAE en Abu Dhabi, in het centrum van internationale handelsroutes, stelt de CMA CGM Group in staat strategische ontwikkelingsplannen uit te voeren, zijn positie in de Golf te versterken en de beste diensten te leveren om aan de behoeften van zijn klanten te voldoen.

De CMA CGM Group is al 15 jaar aanwezig in de VAE en heeft ongeveer 450 mensen in dienst in 10 kantoren om klanten de beste maritieme en logistieke serviceoplossingen te bieden. De groep verbindt de VAE met de wereld met 13 wekelijkse diensten naar 9 havens.

Z.Exc. Falah Mohammed Al Ahbabi, voorzitter van AD Ports Group, zei: “Een van de belangrijkste factoren die enorm heeft bijgedragen aan de economische groei van Abu Dhabi en de VAE is onze stabiele economische omgeving die rijp is voor buitenlandse investeringen. In combinatie met een concurrerende vrije zone en zakelijke betrokkenheidsinitiatieven die buitenlandse bedrijven helpen om zich gemakkelijk in het land te vestigen, is de VAE een belangrijke investeringsbestemming geworden voor veel toonaangevende spelers ter wereld die hun bereik naar het Midden-Oosten willen uitbreiden.

“Deze mijlpaalovereenkomst met de CMA CGM Group is een goed voorbeeld van die voortdurende inspanningen en is er een die de handel en de ontwikkeling van de industrie in de VAE en daarbuiten aanzienlijk zal versnellen.”

“Naast het stimuleren van grotere handelsvolumes via onze haven en het verbeteren van de economische ontwikkeling van de VAE, verwachten we dat de capaciteit van de faciliteit en de toegevoegde handelsbetrekkingen met andere bekende havenbestemmingen de investeringen in lokale bedrijven en onze industriële zones zullen stimuleren, de ontwikkeling van belangrijke sectoren waaronder productie en logistiek zullen versnellen, en de vraag naar arbeidskrachten doen toenemen.”

“Deze overeenkomst helpt ons om onze langetermijnambities te realiseren om een top 10 haven-, industriële en logistieke exploitant te worden door onze capaciteit en groei in de regio en daarbuiten uit te breiden. Al met al verwachten we dat de joint venture CMA Terminals de komende vijf jaar de verdere ontwikkeling van de Khalifa Industrial Zone Abu Dhabi (KIZAD) zal stimuleren en tegelijkertijd aanzienlijk zal bijdragen aan het nationale BBP.”

Kapitein Mohamed Juma Al Shamisi, Groeps-CEO van de AD Ports Group, zei: “De toevoeging van een nieuwe containerterminal in de haven van Khalifa, die zal worden beheerd door een joint venture die is opgericht in samenwerking met CMA Terminals, opent een nieuw hoofdstuk in de inspanningen van onze organisatie om een belangrijke facilitator van de wereldhandel te worden. Het verhoogt de positie van Abu Dhabi als zowel een regionaal als een internationaal knooppunt voor maritieme handel.

“Met de toevoeging van een ander toonaangevend wereldwijd scheepvaartgroepsbedrijf, wordt Khalifa Port een hub voor drie van de top vier scheepvaartmaatschappijen ter wereld. Deze toevoeging creëert kansen om handelsroutes te openen naar nieuwe markten in Europa, Afrika, West-Azië en Zuid-Azië. Thuis verwachten we de aanwezigheid van de scheepvaartmaatschappijterminal, die rechtstreeks verbinding zal maken met de aankomende spoorterminal van Khalifa Port en gebruik zal maken van zijn diensten, om de handelsstromen in en uit de VAE te versnellen, terwijl ook de klanten van de CMA CGM Group worden aangemoedigd om een aanwezigheid in Abu Dhabi te overwegen.”

Rodolphe Saadé, voorzitter en Chief Executive Officer van de CMA CGM Group, zei: “Het ambitieuze project dat we vandaag in Abu Dhabi lanceren markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkelingsstrategie in de regio van CMA CGM.

Deze ultramoderne terminal zal bijdragen aan het versterken van de positie van Khalifa Port als een toonaangevende wereldwijde hub en aan het stimuleren van de economie van de regio, door de handelsstromen van en naar Abu Dhabi te versnellen.

Het stelt onze groep ook in staat om zijn scheepvaart- en logistieke netwerk in de regio, waar we veel groeipotentieel zien, uit te breiden.”

Ga voor een video over de overeenkomst naar: https://youtu.be/hvW0sgIOonY.

Over AD Ports Group:

Over AD Ports Group:

Ga voor meer informatie naar: adports.ae

Twitter @AbuDhabiPorts

LinkedIn: linkedin.com/company/abudhabiports

Instagram: instagram.com/AbuDhabiPorts

Facebook: facebook.com/AbuDhabiPorts

Over CMA CGM

Volg de CMA CGM Group op:

https://twitter.com/cmacgm

https://www.linkedin.com/company/cma-cgm

https://www.facebook.com/cmacgm

http://instagram.com/cmacgm/

https://www.youtube.com/channel/UCAMAVVaqikbzeE3znzw6lVQ

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

AD Ports Group
Sana Maadad

sana.maadad@adports.ae
+971506250890

CMA CGM
Mediarelaties

media@cma-cgm.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr