07:01 uur 09-09-2021

Quantori versterkt internationaal leiderschapsteam, benoemt senior bedrijfsleider Solman Rahman tot Executive Vice President, Europe

Industrieveteraan met 25 jaar in IT en technologie komt van EPAM en Cognizant

Nieuwe functie versnelt de groeistrategie van Quantori en versterkt de inzet voor de EU-regio

CAMBRIDGE, Mass. & LONDON–(BUSINESS WIRE)– Quantori, een toonaangevende wereldwijde leverancier van end-to-end dienstverlening voor software-engineering, wetenschappelijke informatica, datawetenschappen en digitale transformatie voor bedrijven in de biowetenschappen en de gezondheidszorg, heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Solman Rahman tot Executive Vice President, Europe ter ondersteuning van Quantori’s agressieve groeistrategie en ter versterking van haar marktpositie als vooraanstaande wereldwijde dienstverlener.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210908006190/nl/

Solman Rahman, Executive Vice President, Europe, Quantori (Photo: Business Wire)

Solman Rahman, Executive Vice President, Europe, Quantori (Photo: Business Wire)

“Solmans schat aan ervaring in het bouwen en opschalen van bedrijfsactiviteiten voor toonaangevende bedrijven op het gebied van technologieadvies en engineering van digitale platforms die de Europese markten voor biowetenschappen en de gezondheidszorg bedienen, plaatst hem in de unieke positie om de expansie van Quantori in deze belangrijke regio te leiden,” aldus Richard Golob, CEO van Quantori. “Europa blijft een stuwende kracht als het gaat om sectorinnovatie op het gebied van biowetenschap en biofarmaceutica van wereldklasse. We kijken ernaar uit om met Solman samen te werken bij het ontwikkelen van strategische klantrelaties om biofarmaceutische en biowetenschappelijke bedrijven te helpen bij het leveren van cruciale technologieprogramma’s en gegevensbeheervereisten om de ontwikkeling van nieuwe therapieën te versnellen.”

Als Executive Vice President voor Europa van Quantori zal Solman verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van belangrijke partnerschappen binnen het ecosysteem van farmaceutische en gezondheidszorgbedrijven in de EU-regio, naast het garanderen van een superieure dienstverlening en het leveren van toonaangevende technologische capaciteiten aan de klanten van Quantori. Solman komt bij Quantori van EPAM Systems, waar hij leiding gaf aan de Noord-Europese activiteiten en waar hij eerder werkte met het management van Quantori, waaronder Richard Golob, die de Global Life Sciences Business van EPAM leidde tot de snelstgroeiende eenheid bij EPAM, naast Dr. Yuriy Gankin, Chief Scientific Officer van Quantori, en Vitaliy Aronov, Chief Technology Officer van Quantori.

“Ik ben verheugd om me weer te voegen bij zo’n briljant directieteam in een zeer opwindende tijd in de groei en ontwikkeling van Quantori, vooral omdat de Europese biofarmaceutische industrie het gebruik van digitale technologieën aan het opschalen is om de levering van precisiegeneesmiddelen en gepersonaliseerde gezondheidszorg mogelijk te maken,” sprak Solman. “Een grote uitdaging bij het werken met IT-outsourcingbedrijven is dat ze een beperkt begrip hebben van de biowetenschappelijke en gezondheidszorgsector. Een van de belangrijkste onderscheidende factoren van Quantori is de uitgebreide domeinkennis die wordt ondersteund door echte wetenschappelijke diepgang. Deze unieke combinatie stelt ons in staat om vanaf het begin aanzienlijke waarde en een snelle marktintroductie toe te voegen aan de kritische focus van de hedendaagse biofarmaceutische bedrijven, ten behoeve van de versnelling van de vertaling van hun onderzoeks- en data-inzichten in een pijplijn van nieuwe medicijnen.”

Voordat hij leiding gaf aan de Noord-Europese activiteiten van EPAM, werkte Solman bij Cognizant in verschillende functies, waaronder als hoofd Strategic Engagements and Industry Practice Leadership. Solman begon zijn carrière als analist bij Cowen Inc. in de Technology Investment Banking Group, waar hij aandelenonderzoek deed in de biofarmaceutische en hightechsector. Hij is momenteel bestuursadviseur van Conversationly, een digitaal bureau dat gebruik maakt van messaging-, automatiserings- en AI-technologieën om conversational commerce te promoten. Hij heeft een MSc- en BSc-diploma in Economie & Management en Econometrics van de London School of Economics and Political Science.

“We zijn enthousiast om Solman aan boord te verwelkomen. Hij zal een belangrijke rol spelen bij onze inspanningen om de activiteiten in Europa uit te breiden om biofarmaceutische leiders te helpen nieuwe en levensreddende therapieën op de markt te brengen door middel van het krachtige partnerschap van digitale IT- en R&D-informatica,” stelde Yuriy Gankin, PhD, Chief Scientific and Strategy Officer van Quantori.

Over Quantori

Quantori transformeert biowetenschappen en gezondheidszorg door de kracht van digitale IT. Quantori ontwikkelt volledige software-engineering-, wetenschappelijke informatica- en datawetenschapsoplossingen die biofarmaceutische bedrijven helpen om elke fase van de ontdekking en ontwikkeling van geneesmiddelen te versnellen. Quantori combineert data-engineering en geavanceerde analyse met diepgaande wetenschappelijke domeinkennis om biowetenschappelijke en gezondheidszorgorganisaties in staat te stellen hun digitale transformatie sneller en flexibeler te realiseren. Lees meer over Quantori op www.quantori.com en maak contact op sociale media @Twitter, @LinkedIn en Facebook.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Heidi Creighton

heidi.creighton@quantori.com
Mobiel/sms: 978-302-1198

Check out our twitter: @NewsNovumpr