11:54 uur 08-09-2021

LifeWorks neemt de in Nederland gevestigde aanbieder van geestelijke gezondheidszorg en welzijn over, Ascender

De overname zal de positie van het bedrijf in Europa versterken en Ascender integreren met de wereldwijde activiteiten van LifeWorks

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– LifeWorks, een toonaangevende leverancier van digitale en persoonlijke oplossingen voor totaal welzijn, heeft de overname aangekondigd van Ascender, een toonaangevende psychologische dienstverlener op het gebied van gezondheid en welzijn van werknemers.

De belangrijkste hoogtepunten van de overname zijn:

  • Ascender’s zeer ervaren team van 38 medewerkers en ongeveer 40 freelancers, met hoofdkantoor in Nederland, zal zich bij LifeWorks voegen en blijven opereren vanuit zijn 25 locaties in heel Nederland, waarbij bestaande klanten hun diensten ononderbroken zullen zien doorgaan.
  • Aangezien Ascender is geïntegreerd in de wereldwijde activiteiten van LifeWorks, zal het in Nederland grotendeels zelfstandig opereren en klanten in de hele Benelux bedienen.
  • Ascender opereerde 25 jaar geleden eerst als een combinatie van netwerkpartners en fuseerde in 2009 tot Ascender. Het is een van de meest gerespecteerde providers in de zakelijke welzijnsmarkt in Nederland en heeft een sterke lijst van ongeveer 150 klanten met een gemiddelde diensttijd van 10 jaar.
  • De overname zal gebruikmaken van de vaardigheden, kennis en ervaring van de teams en diensten van Ascender, waaronder psychologische diensten met betrekking tot health@work, programma’s voor ondersteuning van werknemers, counseling en training via een team van hooggekwalificeerde psychologen, terwijl Ascender toegang krijgt tot klinische best practices van LifeWorks, digitale technologie en wereldwijde aanwezigheid.
  • Met Ascender’s sterke staat van dienst op het gebied van groei, lokale kennis en klinische expertise, zal de verhuizing LifeWorks in staat stellen om zijn totale welzijnsoplossingen verder uit te breiden naar de binnenlandse Europese markten, en zijn bestaande relaties met verzekeringsmaatschappijen, ziekenhuizen en zorgbedrijven te benutten, evenals (meerdere ) onderdanen die na de Brexit vanuit Nederland werken.

LifeWorks acquires Netherlands-based mental health and wellbeing provider, Ascender

The acquisition will strengthen the company’s position in Europe and see Ascender integrate with LifeWorks global operations

LONDON–(BUSINESS WIRE)– LifeWorks, a leading provider of digital and in-person total wellbeing solutions, has announced the acquisition of Ascender, a leading psychological services provider in the field of employee health and wellbeing.

Key highlights of the acquisition include:

  • Headquartered in the Netherlands, Ascender’s highly experienced team of 38 employees and approximately 40 freelancers will join LifeWorks and continue to operate out of its 25 locations across the Netherlands, with existing clients seeing their services continue uninterrupted.
  • As Ascender is integrated into LifeWorks global operations, it will operate in the Netherlands on a largely standalone basis, servicing clients throughout the Benelux region.
  • Ascender operated first as a combination of network partners 25 years ago and merged to become Ascender in 2009. It is one of the most respected providers in the corporate wellbeing market in the Netherlands and has a strong roster of approximately 150 clients with an average tenure of 10 years.
  • The acquisition will leverage the skills, knowledge and experience Ascender’s teams and services that include psychological services related to health@work, employee assistance programmes, counselling, and training through a team of highly credentialed psychologists, while giving Ascender access to LifeWorks clinical best practices, digital technology and worldwide presence.
  • With Ascender’s strong track record of growth, local knowledge and clinical expertise, the move will allow LifeWorks to continue to expand its total wellbeing solutions to domestic European markets, and harness its existing relationships with insurance providers, hospitals and care companies as well as (multi)nationals working out of the Netherlands post-Brexit.

Comments from Philip Mullen, managing director, United Kingdom and Europe at LifeWorks:

“Throughout the pandemic we have witnessed a huge appetite amongst multinationals and local companies to support the total wellbeing of employees that are now spread across the world. The acquisition of Ascender will not only strengthen our presence in this region, but in addition, given Ascender offers a full suite of clinical expertise and research, our hope is that the company’s insight on psychological wellbeing can further enhance our customer offering on a global level.”

Comments from Moniek Vossenaar, managing director, Ascender:

“Joining LifeWorks represents an important step for Ascender’s growth, the services we provide and the opportunities for our employees. The companies have a shared goal to improve the total wellbeing of our clients’ employees, and shared values of long-term relationships, treating others the way we want to be treated, and being innovative and entrepreneurial. We’re positive this acquisition will be beneficial to both companies and all parties involved.”

This acquisition represents approximately one per cent of LifeWorks revenue and is not expected to have a material impact on the company’s financial performance in 2021.

About LifeWorks

LifeWorks is a world leader in providing digital and in-person solutions that support the total wellbeing of individuals. We deliver a personalised continuum of care that helps our clients improve the lives of their people and by doing so, improve their business.

About Ascender

Founded in 2009, Ascender is one of the top three players in the corporate wellness market in the Netherlands and has a strong roster of approximately 150 clients with an average tenure of 10 years. Headquartered in the Netherlands, Ascender hash 25 locations across the country, 38 employees and approximately 40 freelancers. The company offers psychological services related to health@work, EFAP, counselling, and training/coaching through a team of psychologists, on a fee for service basis.

ID-CORP, ID-MH, ID-UK

Contacts

Heather MacDonald

LifeWorks

media@lifeworks.com
00-1-855-622-3327

Will Tait

The PHA Group

lifeworks@thephagroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr