23:28 uur 02-09-2021

Saint-Gobain Life Sciences neemt Equflow B.V. over

Saint-Gobain Life Sciences breidt haar bioprocesportfolio en mogelijkheden voor eenmalig gebruik uit met toevoeging van Equflow

SOLON, Ohio–(BUSINESS WIRE)– Saint-Gobain Life Sciences heeft vandaag de overname aangekondigd van Equflow B.V., gevestigd in Oss, Nederland.

Equflow is een toonaangevende ontwerper en leverancier van flowmeters, geproduceerd voor een breed scala aan commerciële en industriële toepassingen, voornamelijk ten dienste van de bioprocessingmarkt voor eenmalig gebruik. De overname breidt de productmogelijkheden van Saint-Gobain binnen haar Bio-Process Solutions (BPS)-activiteiten uit.

“We zijn verheugd Equflow in onze organisatie te verwelkomen en zijn enthousiast over de mogelijkheden die deze toevoeging voor onze klanten creëert,” aldus Jean Angus, President en CEO van Saint-Gobain Life Sciences. “Hoewel we kansen zien om de vloeistofmeettechnologieën van Equflow in al onze bedrijfsactiviteiten te benutten, willen we vooral onze mogelijkheden in de ruimte voor eenmalig gebruik uitbreiden.”

Met enige inherente overlap van klanten en geografische gebieden, vormt de toevoeging van de flowmeters en sensoren van Equflow aan het BPS-portfolio van Saint-Gobain een aanvulling op de vloeistofbeheeroplossingen voor eenmalig gebruik.

“Het was belangrijk voor ons om een partner te vinden die onze toepassingen, klanten en markten begrijpt,” aldus Daniël van Beek, CEO van Equflow B.V. “Met Saint-Gobain weten we dat we de steun en expertise hebben van een wereldwijde fabrikant, terwijl we ons vermogen behouden om te innoveren en op maat gemaakte oplossingen te creëren die voldoen aan de behoeften van onze klanten.”

OVER SAINT-GOBAIN LIFE SCIENCES

Gewijd aan het verbeteren van de levenskwaliteit, ontwikkelt en produceert Saint-Gobain Life Sciences hoogwaardige componenten en geïntegreerde oplossingen die betrekking hebben op een breed scala aan patiëntenzorg, van de ontwikkeling van nieuwe therapeutische kankerbehandelingen tot biofarmaceutische productie, tot intraveneuze therapieën voor de toediening van medicijnen.

In combinatie met onze materiaalwetenschappelijke expertise en collaboratieve ontwerpdiensten stelt onze focus op wereldwijde kwaliteit en zaken in verband met regelgeving ons in staat om de vertrouwde partner te zijn voor organisaties die elk deel van de wereld bereiken. Saint-Gobain Life Sciences brengt onze technische expertise, wereldwijde productiecapaciteiten en onderzoeks- en ontwikkelingsmiddelen bijeen, en streeft ernaar te voldoen aan de veranderende behoeften van bioproces-, medische en farmaceutische klanten over de hele wereld. Saint-Gobain Life Sciences is onderdeel van Compagnie de Saint-Gobain.

Compagnie de Saint-Gobain ontwerpt, produceert en distribueert materialen en oplossingen voor de markten voor constructie, mobiliteit, gezondheidszorg en andere industriële toepassingen. Ze zijn ontwikkeld via een continu innovatieproces en zijn overal in onze leefomgeving en in het dagelijks leven te vinden, waarbij ze zorgen voor welzijn, prestaties en veiligheid en tegelijkertijd de uitdagingen van duurzaam bouwen, efficiënt gebruik van hulpbronnen en de strijd tegen klimaatverandering aanpakken. Deze strategie van verantwoorde groei wordt geleid door het doel van Saint-Gobain, ‘MAKING THE WORLD A BETTER HOME’, dat beantwoordt aan de gedeelde ambitie van alle vrouwen en mannen in de Group om elke dag te handelen om van de wereld een mooiere en duurzamere plek om te wonen te maken.

€ 38,1 miljard omzet in 2020

Meer dan 167.000 medewerkers, verspreid over 70 landen

Toegewijd aan het bereiken van CO2-neutraliteit tot 2050

https://www.biopharm.saint-gobain.com/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:

Colin Reynolds:

484.753.3606

Colin.Reynolds@saint-gobain.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr