01:49 uur 31-08-2021

Taiwan+, lancering van Taiwans eerste Engelstalige videoplatform

TAIPEI, Taiwan–(BUSINESS WIRE)– Taiwan Plus (Taiwan+), het eerste Engelstalige internationale streamingplatform van Taiwan, werd onthuld door vicepresident Lai Ching-te, wetgevende spreker You Si-kun, minister van Cultuur Lee Yung-te, voorzitter van de Central News Agency (CNA) Liu Ka -shiang, de CEO van Taiwan+ Joanne Tsai, en H.E. ambassadeur Jasmine E. Huggins van de ambassade van Saint Christopher en Nevis in het National Taiwan Museum in Taipei op 30 augustus.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210830005607/nl/

Taiwan's Vice President Lai Ching-te (center) waves to the audiences at the launch party of Taiwan+, the first English-language international streaming platform of the nation on Monday. The Central News Agency Chairman Liu Ka-shiang (from right), H.E. Ambassador Jasmine E. Huggins of Embassy of Saint Christopher and Nevis in Taiwan, Culture Minister Lee Yung-te, Legislative Speaker You Si-kun, Taiwan+ CEO Joanne Tsai along with Taiwan+ News Center Director Divya Gopalan attended the event held at National Taiwan Museum. (Photo: Business Wire)

Taiwan’s Vice President Lai Ching-te (center) waves to the audiences at the launch party of Taiwan+, the first English-language international streaming platform of the nation on Monday. The Central News Agency Chairman Liu Ka-shiang (from right), H.E. Ambassador Jasmine E. Huggins of Embassy of Saint Christopher and Nevis in Taiwan, Culture Minister Lee Yung-te, Legislative Speaker You Si-kun, Taiwan+ CEO Joanne Tsai along with Taiwan+ News Center Director Divya Gopalan attended the event held at National Taiwan Museum. (Photo: Business Wire)

Taiwan+ is gericht op Engelssprekend publiek en bestaat uit mediaprofessionals uit de VS, het VK, Canada, Frankrijk en Australië, evenals professionals uit de lokale industrie, die samenwerken om het laatste nieuws over Taiwan en internationale zaken te brengen, en bestrijkt een breed scala aan onderwerpen. Het platform diept ook verhalen op van de publieke en private media-organisaties in Taiwan.

De met een Golden Melody bekroonde zangeres Sanpuy Katatepan Mavaliyw opende het evenement met een muziekoptreden. Het evenement werd gehouden met COVID-19-preventiemaatregelen en werd bijgewoond door vertegenwoordigers, waaronder Izumi Hiroyasu uit Japan, Jordan Reeves uit Canada, Andrew Wylegala en Don Shapiro uit de VS, en Henry Chang en Giuseppe Izzo uit Europa.

H.E. ambassadeur Jasmine E. Huggins van de ambassade van Saint Christopher en Nevis in Taiwan verklaarde dat het internationale videoplatform Taiwan naar verwachting met de wereld zal verbinden.

President Tsai Ing-wen sprak haar genoegen uit om deel te nemen aan de lancering van Taiwan+ met een videoboodschap en stelde: “Taiwan+ is een opwindend nieuw initiatief om het verhaal van Taiwan te vertellen. Generaties Taiwanezen hebben gevochten om dit land om te vormen tot een levendige democratie die de vrijheid van meningsuiting beschermt.”

Premier Su Tseng-chang wenste het platform succes. Hij benadrukte dat Taiwan een democratisch en vrij land is dat geleid wordt door de rechtsstaat en dat geeft om universele waarden van mensenrechten, vrijheid van meningsuiting en diversiteit, en merkte op dat dit de reden is waarom veel landen bereid zijn om vrienden te maken en zaken te doen met Taiwan.

Vicepresident Lai zei: “Ik hoop dat het platform het startpunt kan zijn via welk de wereld leert over wat Taiwanese mensen denken en willen, wat Taiwan doet en wat we kunnen bijdragen aan de wereld.”

Wetgevende spreker You merkte op dat, met de intimidatie en politieke onderdrukking door China tegen Taiwan, de oprichting van Taiwan+ Taiwan in staat stelt zijn verhalen aan de wereld te vertellen met zijn eigen stem.

Taiwan+, een project in opdracht van het ministerie van Cultuur uitgevoerd door de CNA, markeert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de massamedia van het land, gaf minister Lee te kennen. Hij sprak zijn dank uit aan wetgevers en professionals die dit mogelijk hebben gemaakt.

“Ik hoop van dit platform een vorm van expansie, verbinding en oneindige mogelijkheden te maken, net zoals hoe Taiwan etnische, culturele en taalkundige diversiteit incorporeert, en de wereld kennis te laten maken met Taiwan door middel van dynamische verhalen en nieuws,” aldus Tsai, een senior mediaprofessional met meer dan 25 jaar ervaring in internationale media, zoals NBC/CNBC, National Geographic en Fox International Channels.

De inhoud van Taiwan+ kan worden afgespeeld op de Taiwan Plus-app of bekeken op de website en sociale mediaplatforms, zoals Facebook, YouTube, Twitter en Instagram.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Taiwan+

Hanna Liu 0988-653-078

hanna.liu@taiwanplus.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr