20:12 uur 31-08-2021

Standard Industries kondigt aan dat Bob Patel toetreedt als CEO van W. R. Grace

Benoeming gaat in vanaf januari 2022

Hij brengt meer dan 30 jaar ervaring met het transformeren van industriële bedrijven met zich mee

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Standard Industries Holdings (‘Standard’), een particulier wereldwijd industrieel bedrijf, heeft vandaag aangekondigd, vooruitlopend op de afronding van de overname van W. R. Grace (‘Grace’), dat Bhavesh V. (Bob) Patel met ingang van januari 2022 toetreedt tot het bedrijf als CEO van Grace.

“We zijn verheugd om Bob te verwelkomen in de Standard-familie als CEO van W. R. Grace,” aldus David Winter en David Millstone, co-CEO’s van Standard Industries. “Bob is al tientallen jaren een visionaire leider in de industrie, met een staat van dienst in het transformeren van bedrijven om robuuste, duurzame groei te realiseren. Hij heeft bewezen de juiste persoon te zijn om het uitzonderlijke team van Grace te leiden en te helpen bij de vormgeving van de investeringen van Standard in de ruimte voor geavanceerde materialen. Hij zal een belangrijke rol spelen bij het vooruithelpen van Grace, terwijl we zorgen voor een naadloze transitie na de afsluiting en beginnen aan een ambitieuze groeistrategie.”

Patel voegt zich bij Standard vanuit LyondellBasell, waar hij sinds 2015 Chief Executive Officer was en een periode van buitengewone groei voor het bedrijf leidde. Van 2010 tot 2014 leidde Patel aanzienlijke herstructureringsinspanningen in zowel de VS als Europa om de kostenstructuur en geografische voetafdruk van het bedrijf te optimaliseren. Gedurende zijn tijd bij LyondellBasell heeft hij de inkomstencapaciteit aanzienlijk vergroot door een aantal strategische investeringen – waaronder de overname van A. Schulman en het bouwen van productiefaciliteiten op wereldschaal – en breidde hij de duurzaamheidsinitiatieven van het bedrijf enorm uit. Tijdens zijn dienstverband stond LyondellBasell vier jaar op rij op de lijst van ‘World’s Most Admired Companies’ van Fortune Magazine. Voordat Patel in 2010 bij LyondellBasell kwam werken, werkte hij 20 jaar bij Chevron Phillips Chemical Co., waar hij functies bekleedde in de productie en verschillende bedrijven leidde in de VS en Azië.

“Het is een voorrecht om toe te treden tot Standard Industries en gevraagd te worden om leiding te geven aan W. R. Grace terwijl we het volgende hoofdstuk van het bedrijf gaan schrijven,” verklaarde Patel. “Grace is een iconisch bedrijf en een fundamenteel sterke onderneming die gedreven wordt door de uitzonderlijk getalenteerde medewerkers. Ik kijk ernaar uit om met het leiderschapsteam van Grace samen te werken om het bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen.”

Patel volgt Hudson La Force op, die sinds 2018 CEO van Grace is. Onder leiding van La Force heeft Grace aanzienlijke investeringen gedaan om hogere groei te realiseren in haar katalysatoren- en materialenactiviteiten. La Force blijft tot het einde van het jaar CEO en zal in januari 2022 toetreden tot de adviesraad van Standard.

“Hudson is een voorbeeldige leider die een belangrijke rol heeft gespeeld bij het uitbouwen van Grace tot het toonaangevende wereldwijde chemiebedrijf dat het vandaag de dag is. We waarderen zijn voortdurende service als CEO tot het einde van het jaar en zijn verheugd hem te verwelkomen in de adviesraad van Standard,” gaven Winter en Millstone te kennen.

Over Standard Industries:

Standard Industries is een particulier wereldwijd industrieel bedrijf dat actief is in meer dan 80 landen met meer dan 15.000 werknemers. Het Standard-ecosysteem omvat een breed scala aan holdings, technologieën en investeringen – waaronder zowel openbare als particuliere vroegefase- en latefasebedrijven – evenals bouwmaterialen van wereldklasse en zonne-energieoplossingen van de volgende generatie. Gedurende zijn 140-jarige geschiedenis heeft Standard zijn diepgaande industrie-expertise en visie gebruikt om buitenmaatse waarde te creëren in zijn bedrijven, waaronder vandaag behoren de werkmaatschappijen GAF, BMI, Siplast, GAF Energy, Schiedel en SGI, evenals gerelateerde bedrijven 40 North, een investeringsplatform van meerdere miljarden dollars, 40 North Ventures en Winter Properties.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media:

Patrick Ryan

Edelman

610-306-7536

Patrick.Ryan@edelman.com

Josh Hochberg

Edelman

Josh.Hochberg@edelman.com

Beth Kseniak

Standard Industries

917-509-7031

beth.kseniak@standardindustries.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr