01:27 uur 25-08-2021

Velo3D breidt team in Europa uit om de groeiende vraag naar industriële productie van metaaladditieven te ondersteunen

Klanten in heel Europa voorzien van geavanceerde 3D-printoplossingen, verkoop en service

CAMPBELL, Californië, VS EN MÜNCHEN, Beieren, DUITSLAND–(BUSINESS WIRE)– Terwijl de wereldwijde vraag naar 3D-geprinte industriële onderdelen van topkwaliteit blijft groeien, is het in Californië gevestigde Velo3D, Inc., een leider in geavanceerde additive manufacturing (additive manufacturing, AM) voor hoogwaardige metalen onderdelen, heeft de benoeming aangekondigd van twee nieuwe in Europa gevestigde senior executives.

Managing Director, Dr. Jose Greses, zal zijn thuisbasis hebben tussen Duitsland en Spanje, terwijl Sales Director, Xavier Fruh, zijn thuisbasis in Frankrijk zal hebben. Ze vergezellen Jon Porter, die eerder dit jaar werd aangesteld als European Business Development Director in het VK.

Dr. Greses heeft een PhD. in laserlassen van de Universiteit van Cambridge (VK) en een MSc. in mariene technologie van de Cranfield University (VK). Hij heeft voor een aantal toonaangevende Europese productiebedrijven op het gebied van laserlassen en 3D-printen gewerkt, meest recentelijk bij GF Machining Solutions en daarvoor 14 jaar bij het Duitse AM-bedrijf EOS.

“Ons doel is om industrieën te helpen bij het oplossen van hun technische uitdagingen door ongekende ontwerpvrijheid, herhaalbaarheid van onderdelen en kwaliteit in 3D-metaalprinten te bieden”, zegt Dr. Greses. “We zijn hier om de Europese markten een naadloze overgang te bieden naar de end-to-end productieoplossing van Velo3D, inclusief de geavanceerde ondersteuningsvrije technologie.”

Xavier Fruh heeft een master in elektrotechniek van ESIGELEC Rouen en een MBA van de Strasbourg School of Management, beide in Frankrijk. Hij heeft jarenlange ervaring in de lasindustrie en heeft recentelijk gedurende vier jaar in heel Europa business development gedaan bij AddUp, een Franse groep gespecialiseerd in AM-technologie.

“Ik ben gepassioneerd door innovatie en technologie”, zegt Fruh. “Ik wil onze klanten graag ondersteunen bij het overwinnen van de grenzen van traditionele productie en hen helpen om te profiteren van alles wat AM, de volgende generatie van productietechnologie, te bieden heeft.”

Benny Buller, oprichter en CEO van Velo3D, ziet de Europese groei van zijn bedrijf als een teken van een groter bewustzijn van de productiestatistieken die worden geleverd door geavanceerde 3D-printsystemen. “Het uitbreiden van onze voetafdruk in Europa komt als antwoord op de nieuwe vraag naar de hoogst haalbare niveaus van metaal AM-kwaliteit die alleen Velo3D biedt en de ontwerpvrijheid die innovatie kan ontketenen en het concurrentievermogen van industrieën zoals lucht- en ruimtevaart, olie en gas, en alternatieve energie, kan verbeteren”, zegt hij.

In maart, kondigde Velo3D aan dat het van plan is om te fuseren met JAWS Spitfire Acquisition Corporation (NYSE: SPFR) en een naamloze vennootschap te worden.

Voor meer informatie over hoe Velo3D ingenieurs en ontwerpers in staat stelt om zich meer voor te stellen en bijna alles additief te produceren, volgt u Velo3D op LinkedIn of bezoekt u velo3d.com.

Over Velo3D

Velo3D, een van ‘s werelds meest innovatieve bedrijven 2021 volgens Fast Company, stelt ingenieurs en ontwerpers in staat zich meer voor te stellen en bijna alles additief te produceren met een volledig geïntegreerde, gepatenteerde oplossing van software, hardware en procesbesturing met FlowTM printvoorbereidingssoftware, AssureTM kwaliteitsborgingssoftware en de Sapphire®-familie van laser poederbed 3D-printers. De additieve productieoplossingen voor het 3D-printen van hoogwaardige metalen onderdelen van Velo3D maken voorheen onmogelijke geometrieën mogelijk, zodat bedrijven zonder compromissen de missiekritieke onderdelen kunnen maken die ze nodig hebben. Tot de klanten behoren enkele van ‘s werelds meest visionaire bedrijven, zoals Aerojet Rocketdyne, Chromalloy, Honeywell, LAM Research en Raytheon Technologies. Voor meer informatie, volgt u Velo3D op LinkedIn of bezoekt u velo3d.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
VS: Renette Youssef, CMO

press@velo3d.com

Europa: Jose Greses, Managing Director

jose.greses@velo3d.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr