18:43 uur 18-08-2021

State Street benoemt nieuwe landshoofden voor Duitsland, Luxemburg en Zwitserland

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– State Street Corporation (NYSE: STT) heeft vandaag aangekondigd dat het nieuwe landshoofden heeft aangesteld voor drie Europese markten: Andreas Niklaus is aangesteld als hoofd Duitsland, Riccardo Lamanna als hoofd Luxemburg en Dagmar Kamber Borens als hoofd Zwitserland. In hun respectievelijke regio’s zullen ze verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van activiteiten, het beheren van contactlegging met de klant, het ontwikkelen van talent en het opbouwen van het merk- en marktnetwerk van het bedrijf, naast het onderhouden van sterke en proactieve relaties met regelgevingsinstanties.

Dagmar Kamber Borens is aangesteld als landshoofd Zwitserland. Dagmar heeft meer dan 20 jaar ervaring in de bancaire sector. Meest recentelijk was Dagmar de aangewezen Chief Executive Officer en landshoofd van Quintet Private Bank Switzerland AG. Ze werkte 18 jaar bij UBS AG, waar ze een aantal senior managementfuncties bekleedde, waaronder Chief Financial Officer van de groep voor Azië-Pacific in Singapore, en Chief Operating Officer voor de Swiss Universal Bank bij Credit Suisse AG, waar ze verantwoordelijk was voor strategie, IT/bedrijfsvoering, digitalisering, bancaire producten en marketing.

Riccardo Lamanna, hoofd Alpha Business Development voor EMEA en het hoofd en bestuurslid van de juridische entiteit voor State Street Global Exchange GmbH, is aangesteld als landshoofd Luxemburg. Hij trad in 2010 in dienst bij State Street als onderdeel van de overname van Intesa Sanpaolo en leidde met succes de Italiaanse vestiging en beheerde Global Services in Nederland voorafgaand aan zijn meest recente functie.

Andreas Niklaus is aangesteld als landshoofd Duitsland. Hij trad in 2003 in dienst bij State Street om de Depotbank te beheren en integreerde met succes de Security Services-activiteiten van Deutsche Bank in State Street Bank International GmbH. Andreas is sinds 2006 Chief Operating Officer en was meest recentelijk verantwoordelijk voor Global Services in Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Scandinavië, en was het Europese hoofd Depositary Services.

“Onze landshoofden zijn cruciaal voor onze visie en ons traject voorwaarts om een essentiële partner voor onze klanten te zijn. Andreas, Riccardo en Dagmar brengen allemaal aanzienlijke praktijkervaring mee in hun functie en zijn zeer bekwaam om leiding te geven aan de creatie en de uitvoering van een ondernemingsbrede groeistrategie voor hun respectievelijke markten,” aldus Jörg Ambrosius, Executive Vice President en CEO, Europa, het Midden-Oosten en Afrika voor State Street. “Ik ben verheugd om zulke sterke leiders in deze belangrijke landen en markten te hebben om onze Europese expansie te blijven stimuleren en onze relaties met lokale institutionele investeerders en regelgevers te verdiepen.”

Over State Street Corporation

State Street Corporation (NYSE: STT) is een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van financiële diensten aan institutionele beleggers, waaronder beleggingsservices, beleggingsbeheer en onderzoek en handel op beleggingsgebied. Met $ 42,6 biljoen aan activa in bewaring en/of administratie en $ 3,9 biljoen* aan activa in beheer op 30 juni 2021, is State Street wereldwijd actief in meer dan 100 geografische markten en heeft het wereldwijd ongeveer 39.000 werknemers in dienst. Ga voor meer informatie naar de website van State Street op www.statestreet.com.

*Het vermogen onder beheer per 30 juni 2021 omvat ongeveer $ 64 miljard aan activa met betrekking tot SPDR®-producten waarvoor State Street Global Advisors Funds Distributors, LLC (SSGA FD) uitsluitend optreedt als marketingagent. SSGA FD en State Street Global Advisors zijn geaffilieerd.

© 2021 State Street Corporation – Alle rechten voorbehouden

3680955.1.1.GBL.RTL

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media:
Ed Patterson

epatterson@statestreet.com
+1-404-213-3106

Check out our twitter: @NewsNovumpr