16:34 uur 13-08-2021

Bruce Frank treedt toe tot Altasciences als Vice President, CDMO Operations

LAVAL, Quebec–(BUSINESS WIRE)– Altasciences kondigde de benoeming aan van Dr. Bruce Frank, PhD, als Vice President, CDMO Operations. Bruce heeft 30 jaar ervaring met productformulering en -ontwikkeling, toonaangevende ontdekkingschemie, evaluatie van nieuwe technologie en projectmanagementinitiatieven, zowel in kleine als grote biotechnologiebedrijven, wat hem tot een hoog aangeschreven leider in de CDMO-ruimte maakt.

Bruce behaalde een doctoraat in organische chemie aan de Universiteit van Maryland en een bachelor in scheikunde aan Temple University. Hij heeft bijgedragen aan meer dan 45 publicaties, presentaties en octrooipublicaties in het veld.

Bij Altasciences zal Bruce toezicht houden op de productie-, formulerings- en analytische teams, waarbij hij zijn meest recente ervaring van Lubrizol Life Sciences zal toepassen om de klantervaring te maximaliseren en de vroege fase van de ontwikkeling van geneesmiddelen te stroomlijnen.

“We zijn verheugd Bruce te verwelkomen in het team. We weten dat zijn enorme expertise op het gebied van formulering een enorme toegevoegde waarde heeft voor onze klanten, omdat ze hun programma’s voor de ontwikkeling van geneesmiddelen op de juiste manier kunnen starten. De bijdragen van Bruce zullen de uitmuntendheid, innovatie en snelle levering bevorderen waar Altasciences bekend om staat”, zegt Ben W. Reed, Executive Vice President, CDMO Operations bij Altasciences.

Bruce Frank Joins Altasciences as Vice President, CDMO Operations

LAVAL, Quebec–(BUSINESS WIRE)– Altasciences announced the appointment of Dr. Bruce Frank, PhD, as Vice President, CDMO Operations. Bruce has 30 years of experience with product formulation and development, leading discovery chemistry, new technology evaluation, and project management initiatives, in both small and large biotechnology firms, making him a highly regarded leader in the CDMO space.

Bruce received a doctorate in Organic Chemistry from the University of Maryland and a bachelor’s degree in Chemistry from Temple University. He has contributed to over 45 publications, presentations, and patent disclosures in the field.

At Altasciences, Bruce will oversee the Manufacturing, Formulation, and Analytical teams, applying his most recent experience from Lubrizol Life Sciences to maximize client experience and streamline early phase drug development.

We are thrilled to welcome Bruce to the team. We know that his vast expertise in formulation adds tremendous value for our clients, getting their drug development programs started on the right foot. Bruce’s contributions will foster the excellence, innovation, and rapid delivery that Altasciences is known for,” said Ben W. Reed, Executive Vice President, CDMO Operations at Altasciences.

About Altasciences

Altasciences is an integrated drug development solution company offering pharmaceutical and biotechnology companies a proven, flexible approach to preclinical and clinical pharmacology studies, including formulation, manufacturing, and analytical services. For over 25 years, Altasciences has been partnering with sponsors to help support educated, faster, and more complete early drug development decisions. Altasciences’ integrated, full-service solutions include preclinical safety testing, clinical pharmacology and proof of concept, bioanalysis, program management, medical writing, biostatistics, clinical monitoring, and data management, all customizable to specific sponsor requirements. Altasciences helps sponsors get better drugs to the people who need them, faster.

Contacts

Julie-Ann Cabana
Altasciences
+1 514 601-9763
jcabana@altasciences.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr