23:56 uur 10-08-2021

FalconX haalt $ 210 miljoen op na 30x omzetgroei vergeleken met voorgaand jaar; Nu gewaardeerd op $ 3,75 miljard

Series C onder leiding van Altimeter Capital, B Capital Group, Sapphire Ventures en Tiger Global Management, met deelname van Amex Ventures en Mirae Asset.

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– FalconX, een bedrijf voor financiële diensten op het gebied van digitale activa en cryptovaluta dat handels-, krediet- en clearinginstellingen voor grote cryptovaluta’s levert, heeft een Serie C-financieringsronde van $ 210 miljoen aangekondigd, waarmee het bedrijf wordt gewaardeerd op $ 3,75 miljard. De ronde werd geleid door Altimeter Capital, Sapphire Ventures en de bestaande investeerders B Capital Group en Tiger Global Management, met deelname van Mirae Asset. Amex Ventures verhoogde ook haar bestaande investering als onderdeel van deze ronde. Ze voegen zich bij de bestaande investeerders Accel, Accomplice VC, Coinbase Ventures, CMT Digital, Flybridge Capital Partners, Lightspeed Venture Partners en Avon Ventures, een durfkapitaalfonds dat is gelieerd aan FMR LLC, het moederbedrijf van Fidelity Investments.

In slechts drie jaar tijd is FalconX een van de meest gewaardeerde institutionele cryptovaluta-bedrijven ter wereld geworden, gedreven door een sterke eenheidseconomie, winstgevendheid en omzetgroei in alle bedrijfsonderdelen. FalconX maakt gebruik van machine learning om instellingen een enkele tegenpartij te bieden met toegang tot wereldwijde cryptovaluta-liquiditeit met meer dan 99,9% uptime via de webinterface, API’s en 24/7/365 white glove-tradingdesk. Zijn kredietactiviteiten stellen instellingen in staat toegang te krijgen tot kortetermijnfinanciering voor transacties, waardoor de kloof tussen langetermijnleningen en derivatenmarkten wordt gedicht voor instellingen die hun balansefficiëntie op een elastische manier willen verbeteren. FalconX is van plan om de komende maanden officieel verschillende nieuwe productaanbiedingen aan te kondigen, die elk momenteel live zijn, snel groeien en winstgevend zijn.

“FalconX is de vertrouwde one-stop-shop voor ‘s werelds toonaangevende institutionele deelnemers aan de cryptovaluta-markt en biedt de technologie, beveiliging en betrouwbaarheid die nodig zijn om hun strategieën op grote schaal mogelijk te maken”, zei Raghu Yarlagadda, CEO en medeoprichter van FalconX. “Als we ‘s werelds toonaangevende investeerders van dienst zijn, lopen we voorop in een megatrend die financiële diensten fundamenteel zal veranderen, als je niet zou accepteren dat Google of Amazon maar 5 dagen per week werken, waarom zouden financiële diensten dan niet, echt wereldwijd, 24/7 werken en toegankelijker zijn? Blockchain heeft bewezen dat het op grote schaal mogelijk is, en FalconX is verheugd om die verandering te leiden.”

De groei van FalconX wordt aangedreven door de vraag van een breed scala aan institutionele marktdeelnemers, waaronder enkele van ‘s werelds grootste financiële instellingen, hedgefondsen, vermogensbeheerders, durfkapitaalbedrijven, betalingsproviders en investeringstoepassingen, naar veilige, betrouwbare en op maat gemaakte cryptocvaluta-producten. FalconX gebruikt de financiering van de Serie C-ronde om zijn productlijnen uit te breiden, strategische overnames te onderzoeken en wereldwijd groot talent aan te nemen, inclusief belangrijke leidinggevenden met een achtergrond bij de convergentie van traditionele financiële markten, digitale activa en technologie.

Citaten over de ronde:

“FalconX heeft zichzelf duidelijk gepositioneerd als een toonaangevend institutioneel cryptovaluta-bedrijf, we zijn verheugd om een marktleider in een sector te ondersteunen in de vroege beginjaren van sterke seculiere groei. De productsnelheid en het innovatietempo van FalconX is opmerkelijk en we denken dat dit een belangrijke rol zal spelen in de toekomst van de financiële en cryptomarktinfrastructuur.” – Brad Gerstner, oprichter en CEO, Altimeter Capital

“FalconX wordt erkend als het allerbeste institutionele platform voor cryptovaluta dat elke maand miljarden aan cryptohandel mogelijk maakt. We hebben herhaaldelijk gehoord dat institutionele klanten FalconX prijzen vanwege hun ongeëvenaarde betrouwbaarheid en een one-stop-shop infrastructuurplatform om aan al hun langetermijnbehoeften op het gebied van cryptohandel te voldoen. We zijn verheugd om samen te werken met het FalconX-team om het de-facto platform te bouwen dat de wereldwijde ontdekking, uitwisseling en overdracht van alle digitale activa wereldwijd mogelijk maakt.” – Rashmi Gopinath, General Partner, B Capital Group

“FalconX heeft een sterke bedrijfsgroei gerealiseerd en heeft tegelijkertijd een team van wereldklasse opgebouwd dat talent uit Silicon Valley, traditionele financiële markten en het blockchain-ecosysteem samenbrengt. Dit team is uniek gepositioneerd om samen te werken met zijn klanten om winnende strategieën te creëren en nieuwe producten te leveren die hen helpen schaalgrootte te vinden.” – Rajeev Dham, Partner, Sapphire Ventures

“Terwijl institutionele beleggers de markt voor cryptovaluta blijven betreden, heeft FalconX zijn activiteiten en productlijnen aanzienlijk opgeschaald om aan hun behoeften te voldoen. We zijn verheugd om te verdubbelen in de toonaangevende one-stop-shop voor institutionele handel, krediet en clearing.” – Scott Shleifer, Partner, Tiger Global Management

Over FalconX

FalconX is een alles-in-één platform voor financiële diensten voor cryptovaluta en digitale activa dat handel, krediet en clearing voor instellingen faciliteert. Het bedrijf wordt ondersteund door Accel, Accomplice VC, Altimeter Capital, B Capital Group, American Express Ventures, CMT Digital, Coinbase Ventures, Flybridge Capital Partners, Lightspeed Venture Partners, Mirae Asset, Sapphire Ventures, Tiger Global Management en Avon Ventures, een durfkapitaalfonds gelieerd aan FMR LLC, het moederbedrijf van Fidelity Investments. FalconX heeft kantoren in Silicon Valley, Chicago, Bengaluru en Malta. Ga voor meer informatie naar falconx.io.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

FalconX

Kelsey Williams

falconx@strangebrewstrategies.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr