20:56 uur 10-08-2021

Amerikaanse leiders ondertekenen brief aan president Biden om G-7-inspanningen te leiden om de meerderheid van de wereldbevolking te vaccineren tot einde van het jaar

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Een groep van 34 leiders uit het bedrijfsleven, de overheid, de geneeskunde en de academische wereld publiceerde vandaag een open brief in de Wall Street Journal, waarin ze er bij de Amerikaanse president Joseph R. Biden op aandringen om een G-7-inspanning te leiden om Covid-19-vaccinaties uit te breiden naar ‘s werelds meest getroffen regio’s.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210810005927/nl/

“Miljoenen mensen in Latijns-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië hebben nog steeds weinig of geen toegang tot vaccins en blijven wanhopig omdat de deltavariant wereldwijd steeds meer voorkomt,” aldus de brief. “Helpen om bevolkingsgroepen in andere landen te vaccineren, is een investering in onze eigen veiligheid en in de wereldwijde stabiliteit.”

In de brief wordt opgemerkt dat de lidstaten tijdens de G-7-bijeenkomst in juni toezeggingen hebben gedaan om de ziekte uit te roeien en de democratieën in de wereld nieuw leven in te blazen. Een gecoördineerd internationaal plan is de beste manier om beide doelen te bereiken.

De niet-partijgebonden groep leiders is georganiseerd door Maurice R. Greenberg, voorzitter en CEO van C. V. Starr & Co., Inc. De volledige tekst van de brief is bijgevoegd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Joe Dillon
Senior Vice President, External Affairs
joe.dillon@starrcompanies.com, 212-230-5073

Check out our twitter: @NewsNovumpr