09:56 uur 05-08-2021

Enedym, Inc. kondigt twee nieuwe benoemingen aan in Raad van Bestuur

Nieuwe bestuursleden versterken de expertise op het gebied van auto’s, productie en supply chain voor het bedrijf

HAMILTON, Ontario–(BUSINESS WIRE)– Enedym, Inc. (‘Enedym’), het technologiebedrijf dat geschakelde reluctantiemotoren (SRM’s), elektrische voortstuwing en geëlektrificeerde aandrijflijnen van de volgende generatie ontwikkelt, heeft vandaag aangekondigd dat het Robert Lee, voormalig VP Engines, Electrified Propulsion and Advanced Powertrain Engineering bij Fiat Chrysler Automobiles (FCA), en Ron Harper, President en CEO van JFE Shoji Power Canada Inc., tot de Raad van Bestuur heeft benoemd.

“We zijn enorm verheugd om Bob en Ron te verwelkomen als nieuwe bestuurders in de Raad van Bestuur van Enedym,” aldus Ali Emadi, oprichter, President en CEO van Enedym. “Ze voegen zich bij Enedym op een opwindend moment, omdat we onze activiteiten en ontwikkelingsmogelijkheden uitbreiden om de sector van elektromotoren en elektrische aandrijflijnen te blijven transformeren. De diepgaande ervaring van Bob in de wereldwijde automobielsector zal waardevolle ervaring opleveren voor onze snelgroeiende activiteiten op het gebied van auto-elektrificatie. Rons expertise op het gebied van productie en supply chain management zal waardevol zijn bij het ontwikkelen van de beginnende wereldwijde supply chain van Enedym.”

Dr. Emadi voegde toe: “De toevoeging van deze bestuurders vormt een aanvulling op de vaardigheden en ervaringen van onze huidige Raad van Bestuur. We zijn ervan overtuigd dat zowel Bob als Ron waardevolle perspectieven zullen bieden bij het uitvoeren van onze strategie en het stimuleren van groei, en we kijken uit naar hun bijdrage.”

Bob Lee brengt naar Enedym een schat aan ervaring van meer dan 40 jaar in de auto-industrie, waar hij eerder werkzaam was als VP Engines, Electrified Propulsion, and Advanced Powertrain Engineering bij Fiat Chrysler Automobiles (nu Stellantis). Dhr. Lee is gevestigd in Brighton, Michigan, VS.

Ron Harper is momenteel President en CEO van JFE Shoji Power Canada Inc., een van de grootste leveranciers van transformatorkernen, magnetische materialen voor elektrotechnische toepassingen en elektrotechnische ondersteunings- en ontwerpdiensten in Noord-Amerika. JFE Shoji Power Canada maakt deel uit van de JFE Shoji Corporation-groep voor elektrische materialen en producten, met ondersteunend eigenaarschap van JFE Holdings uit Japan. Dhr. Harper is gevestigd in Burlington, Ontario, Canada.

Enedym kondigde onlangs een financieringsronde van $ 15 miljoen aan van een internationale groep strategische investeerders in de VS, Canada, Europa en India.

Over Enedym, Inc.

Enedym is een opstarttechnologiebedrijf van McMaster University. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in het McMaster Innovation Park in Hamilton, Ontario, Canada. Enedym is eigenaar van meer dan 50 patenten en lopende patentaanvragen en gerelateerde uitvindingen die zijn ontwikkeld door de Canada Excellence Research Chair in Hybrid Powertrain en Dr. Ali Emadi en zijn onderzoeksgroep bij het McMaster Automotive Resource Center (MARC), McMaster University. De visie van Enedym is om de kosten van elektrische voortstuwingsmotoren aanzienlijk te verlagen en een nieuw paradigma in de elektromotorindustrie aan te drijven door middel van nieuwe aandrijftechnologieën met geschakelde reluctantiemotor (SRM). Enedym streeft ernaar om de planeet te helpen redden, één elektromotormarkt per keer. Ga voor meer informatie over Enedym naar www.enedym.com en ons YouTube-kanaal op Enedym YouTube.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor Enedym, Inc.
Melissa Sheer

Kent Place Communications

(917) 690-2199

melissa@kentplacellc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr