11:55 uur 05-08-2021

Avex brengt T-shirt van 100% hennepstof uit

Een stoffenmerk “majotae” uit Japan dat duurzame en wereldwijd bekende materiaalhennep gebruikt

Het gebruik van hennepdoek uitbreiden en nieuwe duurzaamheid realiseren

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Avex Entertainment Inc. begon vanaf 30 juli met de beperkte verkoop van de T-shirts van een Japans stoffenmerk “majotae” (uitgesproken als “ma-yo-tah-e”) op zijn officiële website, met hennep*1, het natuurlijke, duurzame materiaal dat wereldwijd aandacht krijgt.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210805005506/nl/

100% hemp cloth T-shirt made by majotae (Photo: Business Wire)

100% hemp cloth T-shirt made by majotae (Photo: Business Wire)

Door de kennis van het bedrijf in het creëren van entertainmentcontent te maximaliseren, deelt Avex met de wereld een nieuw concept op het gebied van duurzaamheid: hennepdoek, dat zowel comfort als kleding combineert met milieuvriendelijke, ecologische aspecten. Avex cultiveert een gloednieuw bedrijfsterrein dat ontroerende ervaringen creëert die verder gaan dan het gebied van entertainment.

Over majotae

Majotae is een merk dat moderne technologie gebruikt om de ware textuur van de hennepdoek die Japanners sinds de oudheid gebruiken, weer tot leven te wekken. Het grootste kenmerk van “majotae” is de realisatie van een textuur die het beeld van typische hennep omverwerpt, zoals dat het hard en ruw aanvoelt, om een zijdezacht gevoel en zachtheid van katoen te bereiken.

Avex begon dit gezamenlijke project in 2011 samen met Shinichiro Yoshida, een vooraanstaand expert in hennepdoek en een adviseur van Avex, en Genbei Yamaguchi, de 10e generatie Kondaya obi (kimono sjerp) ambachtsman. Na grondig onderzoek te hebben gedaan naar het productieproces van hennepdoek uit het Edo-tijdperk en het verbeteren van de spinefficiëntie door de verschillende handmatige verwerkingsmethoden te vervangen door de nieuwste technologie en kennis om ze te mechaniseren, bracht het bedrijf in 2014 zachtere, hoogwaardige hennepdoek uit die zich aanpast aan het lichaam en soepeler van structuur wordt naarmate het langer wordt gebruikt.

Sterk uitbreiden van het gebruik van het duurzame materiaal hennep

Hennep groeit snel, zelfs in dorre gronden en droge gebieden, zonder het milieu te belasten. Het krijgt steeds meer aandacht als het ultieme ecologische materiaal*2.

Tot nu toe kon alleen geweven textiel worden geproduceerd dat vanwege de eigenschappen van hennepvezels beperkt in gebruik was. Door nu een draad te ontwikkelen die resistenter is dan de vorige en die bij het spinnen zou breken, werd niet alleen platbinding mogelijk, maar werd de productie van gebreide stof gemaakt van 100% hennepvezel mogelijk*3. Hierdoor is Avex in staat om het gebruik van hennepdoek uit te breiden, niet alleen voor overhemden en kimono’s, maar ook voor gebreide stoffen zoals T-shirts en sweatshirts die tot nu toe vaak gemaakt werden van katoen en synthetische vezels.

Als ecologisch en natuurlijk materiaal*4 is “majotae” fysiek comfortabel om te worden gebruikt in T-shirts en verschillende andere dagelijkse artikelen, we verwachten dat het de barrières voor duurzaamheid aanzienlijk zal verminderen.

Vooruitkijkend

In 2018 verwierf het bedrijf internationale patenten*5 voor de productie- en fabricageprocessen van hennepdoek en we zullen doorgaan met onderzoek en ontwikkeling. Om het steeds belangrijker wordende doel van het realiseren van een duurzame samenleving te bereiken, positioneren we hennepdoek als ecologisch materiaal van de toekomst en blijven we “majotae”-producten op het gebied van lifestyle uitbrengen.

*1: De grondstof is onschadelijke hennep die geen hallucinogene stoffen bevat

*2: De hoeveelheid energie die nodig is om 1 ton hennepvezel te produceren, is ongeveer een derde van die van katoen (hennep gebruikt 8,2 GJ, terwijl katoen 25,2 GJ gebruikt). Bron: Hemp Dokuhon, Yoshiyuki Akahoshi, 2006.

*3: Vergeleken met andere vlasvezels, zoals linnen en ramee, zijn hennepvezels ongelijkmatig en recht, wat een lage draadelasticiteit veroorzaakt. Hierdoor kunnen draden gemakkelijk breken wanneer ze worden gesponnen, en met name gebreide stof, waarvoor meer draadelasticiteit nodig is dan voor geweven doek, is moeilijk te produceren.

*4: De belangrijkste kenmerken van hennepdoek: langdurig gebruik leidt tot een rijke textuur, zachtheid en duurzaamheid. Sneldrogend, vocht- en warmtevast dankzij de eigenschappen van de luchthoudende structuur en de kwaliteit van de vezels.

*5: De efficiëntie van het spinnen wordt verbeterd door enzymen te gebruiken om de grondstof van bastvezel (alle vlasvezels) te verzachten en een sterke alkali te gebruiken om de vezels te draaien. Patenten verworven in Japan, Taiwan, de VS, China, Frankrijk, België, Spanje

Overzicht van het T-shirt

Concept: Een T-shirt dat comfort en duurzaamheid biedt via zijn grondstof

Prijs: 19.800 yen (inclusief btw. Verzending niet inbegrepen)

Maten: verkrijgbaar in vier maten 0 (M), 1 (L), 2 (2XL), 3 (4XL)

Hoeveelheid: beperkte initiële hoeveelheid

Verkooppunt: Merksite van Majotae

Officieel Instagram-account van Majotae

Videobeelden van Majotae

Over Avex

Avex is een uitgebreid entertainmentbedrijf bestaande uit onder andere een muziekbedrijf, anime- en videobedrijf, live concerten- en evenementenbedrijf. Onze missie is om een nieuwe cultuur te verspreiden door nieuwe waarden en berichten te delen die nog in de wereld moeten worden gevestigd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediavragen:

Avex Entertainment Inc.

Majotae projectmanager: Hirokazu Watanabe

majotae@av.avex.co.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr