20:38 uur 03-08-2021

DigitalEd kondigt groei-investering van PSG aan

Investering is gericht op ondersteuning van productinnovatie, gebruikerservaring en versnelling van de marktintroductie

WATERLOO, Ontario–(BUSINESS WIRE)– Vandaag kondigt DigitalEd een groei-investering van PSG aan, een toonaangevend groeikapitaalbedrijf dat samenwerkt met software- en technologiegerelateerde dienstverleners in het middensegment. DigitalEd voorziet in een SaaS-gebaseerd digitaal leerplatform genaamd Möbius, gericht op onderwijs in wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM). PSG is de enige externe investeerder van DigitalEd. Financiële voorwaarden werden niet bekendgemaakt.

DigitalEd werd in 2018 opgericht met een eenvoudige en klinkende missie: de wereld vormgeven door middel van digitaal leren. DigitalEd biedt individueel leren, in een gedeelde wereld, waardoor studenten kennis kunnen verwerven in een begeleid, zelfgedefinieerd tempo. DigitalEd ondersteunt momenteel meer dan 300 onderwijsinstellingen over de hele wereld, beheert meer dan 20 miljoen tests en opdrachten en ondersteunt online leren voor universiteiten, technologische instituten en community colleges van wereldklasse.

Möbius is een innovatief en uitgebreid platform voor STEM-onderwijs. Het platform is ontworpen om de tijd te verminderen die docenten nodig hebben om te besteden aan administratieve taken, die traditioneel nodig waren voor het voorbereiden en beoordelen van cursussen, zodat ze de tijd die ze besteden aan lesgeven en interactie met studenten kunnen maximaliseren. Het platform richt zich op het succes van studenten door docenten hoogwaardige cursusinhoud te bieden die is gemaakt door STEM-curriculumexperts. Möbius kan cursussen geven en de prestaties van studenten volgen met analyses. Voor studenten biedt Möbius een interactieve digitale leeromgeving die altijd en overal toegankelijk is, met geavanceerde automatische markering en directe, gerichte feedback van studenten.

“We zijn enorm trots op de voortdurende acceptatie van Möbius, en hoe het heeft bijgedragen aan het feit dat het online onderwijs het traditionele onderwijs heeft verbeterd,” aldus Jim Cooper, oprichter en CEO van DigitalEd. “We zijn van mening dat het PSG-team onze oprichtingsvisie begrijpt en zich ervoor inzet. Naar ons oordeel zijn ze een perfecte partner voor DigitalEd, omdat we ernaar streven het Möbius-platform verder uit te breiden om docenten te ondersteunen door zowel de leerervaring te meten als te verbeteren.”

“Wij geloven dat DigitalEd een robuust en zeer schaalbaar platform heeft dat uniek is gepositioneerd voor groei te midden van de stijgende vraag naar zowel e-learningtools als STEM-onderwijs,” stelde Chris Andrews, Principal bij PSG. “We kijken ernaar uit om samen te werken met Jim, Christina en de rest van het getalenteerde team van DigitalEd in een poging om de groei van het bedrijf te versnellen door middel van productinnovatie, strategische go-to-market-initiatieven en voortdurende focus op gebruikerservaring.”

“Alles wat we doen bij DigitalEd is gebaseerd op het optimaliseren van de ervaringen en successen van studenten,” verklaarde Christina Perdikoulias, President van DigitalEd. “We zijn verheugd om samen te werken met PSG en onze toewijding voort te zetten om hoogwaardig, geïndividualiseerd en toegankelijk onderwijs op grote schaal te bieden.”

Stikeman Elliot LLP en Weil, Gotshal & Manges LLP waren juridisch adviseurs van PSG. Gowlings WLG, Grant Thornton LLP en Tyton Partners waren adviseurs van DigitalEd.

Over DigitalEd

DigitalEd is een cloudgebaseerd softwarebedrijf dat zich toelegt op het verbeteren van het onderwijssucces van studenten. Bij DigitalEd hebben we onze overtuigingen, waarden en kernpijlers van softwareontwikkeling gebruikt om het Möbius-platform te bouwen; een innovatief en uitgebreid leerplatform voor Wetenschap, Technologie, Engineering en Wiskunde. Ga voor meer informatie over DigitalEd naar: www.digitaled.com

Over PSG

PSG is een groeikapitaalbedrijf dat samenwerkt met software- en technologiedienstenbedrijven in het middensegment om hen te helpen bij het navigeren door transformationele groei, het benutten van strategische kansen en het bouwen van sterke teams. Na meer dan 80 bedrijven te hebben gesteund en meer dan 325 aanvullende acquisities te hebben gefaciliteerd, brengt PSG uitgebreide investeringservaring, diepgaande expertise in software en technologie en een vastberaden inzet om samen te werken met managementteams. PSG, opgericht in 2014, opereert vanuit kantoren in Boston, Kansas City en Londen. Ga voor meer informatie over PSG naar www.psgequity.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
DigitalEd
Siobhan Paul

spaul@digitaled.com

PSG
Jackie Schofield

Prosek Partners (namens PSG)

jschofield@prosek.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr