08:28 uur 28-07-2021

Reply Creative Challenge 2021: een team van jonge studenten van Politecnico uit Milaan wint de competitie met een voor easyJet ontwikkeld idee

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– Met het project ‘easyDream’ won team Watermelon de editie van 2021 van de Creative Challenge, de grootste teamwedstrijd in Europa voor studenten en jonge creatievelingen en onderdeel van het Reply Challenges-programma.

De Challenge, die op afgelopen 21 mei gelanceerd werd met de online kwalificatiemarathon (van 48 uur), bracht meer dan 12.000 creatieve talenten bijeen (meer dan 94% t.o.v. de editie van 2020) uit 82 landen over de hele wereld om hun creatieve inspanningen te concentreren op negen categorieën: ‘Brand Activation’, ‘Brand Experience’, ‘Employer Branding’, ‘Employee Engagement’, ‘Digital Customer Experience’, ‘Digital Gamification’, ‘Fan-base Activation’, ‘Innovation Design’ en ‘Social Media’.

Verspreid over meer dan 1.900 teams (meer dan 90% t.o.v. de editie van 2020), zetten de jonge talenten – met een gemiddelde leeftijd tussen 14 en 24 jaar – hun vaardigheden en persoonlijkheden in voor de ontwikkeling van een creatief concept op basis van een echte opdracht gemaakt door Reply in samenwerking met de Brand Partners van het initiatief: AC Milan, Ducati, easyJet, Miele, Mondelez International, Pamela Reif, Sky, Telekom en Tuc.

Negen finalistenteams, Jovenhub (voor de categorie Brand Activation mogelijk gemaakt door Miele), Actontown (voor de categorie Brand Experience mogelijk gemaakt door Tuc), Creative Minds (voor de categorie Employer Branding mogelijk gemaakt door Sky), Kings & Castles (voor de categorie Employee Engagement mogelijk gemaakt door Mondelez International), Watermelon (voor de categorie Digital Customer Experience mogelijk gemaakt door easyJet), Power Up (voor de categorie Digital Gamification mogelijk gemaakt door Telekom), Cookies Accepted (voor de categorie Fan-base Activation mogelijk gemaakt door AC Milan), Replikate (voor de categorie Innovation Design mogelijk gemaakt door Pamela Reif) en Creathics (voor de categorie Social Media mogelijk gemaakt door Ducati), gingen door naar de laatste ronde die plaatsvond op 1 juli . Daarin kregen ze de kans om hun concepten te exposeren voor een uitzonderlijke jury samengesteld uit de Art and Creative Directors of Reply-bureaus (Avvio Reply, Bitmama Reply, Open Reply, Triplesense Reply, WM Reply en Xister Reply) en enkele van de meest gerenommeerde marketing- en communicatieprofessionals van de Brand Partners van het initiatief die tips en feedback gaven over het werk van de teams.

De presentaties werden live gestreamd op Facebook en YouTube en werden beoordeeld op een combinatie van elementen en vaardigheden, zoals de kwaliteit van de presentatie, de naleving van de toegewezen instructies, de originaliteit van het project en de geproduceerde hoogwaardige materialen. Team Watermelon eindigde als eerste op het podium door een idee te presenteren in de categorie Digital Customer Experience mogelijk gemaakt door easyJet dat optimaal gebruik maakt van de emotionele verwachtingen van de gebruikers om de volgende vakantiebestemming te kiezen.

Team Watermelon, samengesteld door Fedele Cavaliere (22 jaar), Andrea De Bernardi (22 jaar), Elisa Manzoni (23 jaar) en Elio Raineri (23 jaar), bestaat uit allemaal studenten Digital and Interaction Design aan de Politecnico van de universiteit van Milaan. Het team merkte op over de overwinning: “Tijdens de twee dagen van de Challenge hadden we een geweldige tijd samen, werkend aan een echte opdracht, gecreëerd door een echt en prestigieus merk. De mogelijkheid om onze creativiteit de vrije loop te laten, stelde ons in staat om plezier te hebben en nieuwe concepten op vele manieren te verkennen zonder beperkingen, wat onze geest naar het eindresultaat leidde. Ondanks de korte tijd hadden we de kans om een idee te creëren dat met anderen kon worden gedeeld en gepresenteerd aan een internationale jury en wedijverden we met andere geweldige teams.”

“Watermelon voldeed niet alleen aan de opdracht – ze overtroffen deze bij elke gelegenheid. Hun ontwerpen maakten gebruik van de perfecte balans tussen creativiteit, onderzoek en UX-ontwerpmethodologie – maar bovendien produceerden ze verbluffende interactieve prototypen, marketingideeën en een zeer vermakelijke pitchvideo. Wat het team in één weekend voor elkaar kreeg, is ronduit verbazingwekkend!” aldus de jury van de categorie ‘Digital Customer Experience’, samengesteld door Karina Berzinska, Digital Product Manager easyJet; Alex Black, Lead Product Owner easyJet Holidays; en Alex Reekie, Senior Manager WM Reply.

De Creative Challenge is onderdeel van de Reply Challenges 2021-competitieserie, georganiseerd door Reply voor jonge studenten, talenten en technologieliefhebbers om de cultuur van codering en digitale innovatie op het gebied van creativiteit, cyberbeveiliging en financiën te bevorderen.

Ga voor meer informatie over de Creative Challenge 2021 naar challenges.reply.com.

Reply

Reply [MTA, STAR: REY, ISIN: IT0005282865] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Als een netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven definieert en ontwikkelt Reply zakelijke modellen die mogelijk worden gemaakt door de nieuwe modellen van AI, big data, cloud computing, digitale media en het internet der dingen. Reply levert advies-, systeemintegratie- en digitale diensten aan organisaties in de sectoren telecom en media; industrie en dienstverlening; bankwezen en verzekeringen; en openbaar bestuur. www.reply.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media
Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Aaron Miani

a.miani@reply.com
Tel. +44 (0)20 7730 6000

Check out our twitter: @NewsNovumpr