09:52 uur 19-07-2021

Ninonasal®-antigeen-zelftests gemaakt in Frankrijk

Snelle test voor betrouwbare detectie van Delta- en Epsilon-varianten nu met CE-markering

GUIPRY, Frankrijk–(BUSINESS WIRE)– NG Biotech presenteert Ninonasal®, de COVID-19-antigeen-zelftest die Delta- en Epsilon-varianten detecteert. Ninonasal® heeft de CE-markering behaald en kan nu in heel Europa op de markt worden gebracht.

De zeer gevoelige Ninonasal®-zelftest wordt uitgevoerd op neusmonsters. De superieure gebruiksvriendelijkheid van Ninonasal® ondersteunt de comfortabele tests ter plaatse en levert betrouwbare resultaten op binnen enkele minuten voordat u het huis verlaat. Het maakt zelfs het testen van kinderen mogelijk onder toezicht van volwassenen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210719005261/nl/

NG Biotech presents Ninonasal®, the COVID-19 antigen self-test that´s detecting Delta and Epsilon variants. @NG Biotech

NG Biotech presents Ninonasal®, the COVID-19 antigen self-test that´s detecting Delta and Epsilon variants. @NG Biotech

In tegenstelling tot veel andere sneltests, heeft Ninonasal® al zijn capaciteit bevestigd om de belangrijkste varianten van problemen klinisch op te sporen in Europese ziekenhuizen. Het unieke testontwerp maakt de detectie van de Alpha-, Beta-, Gamma-, Delta- en Epsilon-varianten mogelijk. Daarom is Ninonasal® een kostbaar en algemeen geaccepteerd hulpmiddel voor eenvoudige en frequente tests om positieve gevallen te detecteren en infectieketens te onderbreken.

De CE-markering verkrijgen

De Ninonasal®-sneltest heeft zijn prestaties sinds april 2021 al bewezen onder de speciale goedkeuring voor thuisgebruik van de Franse gezondheidsautoriteit. Nu, met de CE-markering voor thuisgebruik, geleverd door een Duitse aangemelde instantie, kan hij in Europa worden ingezet in het kader van internationale distributieovereenkomsten.

In Frankrijk wordt Ninonasal® geassembleerd tot kits en gedistribueerd door Boiron Laboratories om het karakter ‘volledig gemaakt in Frankrijk’ te versterken.

Milovan Stankov-Pugès, CEO van NG Biotech, verklaart:

Geconfronteerd met niet-gestandaardiseerde lokale registratieprocessen en producten van twijfelachtige kwaliteit en herkomst, benaderden distributeurs en openbare instellingen in heel Europa ons voor hulp. Met Ninonasal® hebben we niet zomaar een nieuwe snelle antigeentest gelanceerd. Het is een oplossing voor iedereen die begrepen heeft dat er uiteindelijk niets duurder is dan een goedkope COVID-test“.

Over NG Biotech

NG Biotech, opgericht door een pionier van de sneltestindustrie in 2012, is een Frans familiebedrijf dat innovatieve in-vitro diagnostische hulpmiddelen ontwerpt en produceert die geschikt zijn voor besluitvorming in medische noodgevallen, in het laboratorium en aan het bed.

De innovatiemogelijkheden van NG Biotech worden aangedreven door een deskundig R&D-team ondersteund door publieke-private wetenschappelijke samenwerkingen, bijv. met het CEA (de Franse hoofdrolspeler in technologisch onderzoek) en met meerdere ziekenhuizen in heel Europa. NG Biotech stelt snelle tests voor op drie hoofdgebieden: antimicrobiële resistentie, infectieziekten (COVID-19-tests) en gezondheid van vrouwen (zelftests voor bloedzwangerschappen). Onze producten zijn verkrijgbaar in meer dan 70 landen, waaronder Europa, de VS en China.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers:
Naam: Armelle LENA
E-mailadres: communication@ngbiotech.com – Tel.: 0033749268856

https://ngbiotech.com/

Check out our twitter: @NewsNovumpr