16:56 uur 15-07-2021

Cabinet Office organiseert Society 5.0 Expo om de geavanceerde technologieën en prestaties van Japan te presenteren

Meer dan 200 geavanceerde producten en onderzoeksresultaten gericht op de mensgerichte Society 5.0 van de toekomst

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Het Cabinet Office van de regering van Japan heeft aangekondigd dat het samen met het Japan Agency for Marine-Earth Science and Technology (JAMSTEC) vanaf 15 juli de Society 5.0 Expo organiseert in TOKYO SKYTREE TOWN® in Tokio, Japan. Dit wordt naar verwachting de eerste grote beurs in Japan die zich richt op Society 5.0. De expo is ook online te bekijken met meertalige uitleg voor het wereldwijde publiek.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210715005759/nl/

[From upper-left] SHINKAI 6500, HAYABUSA2, Wearable Cyborg, Active scope camera for rescue [From lower-left] Ultra-thin and flexible tough polymer, Rescue robot, Small synthetic-aperture radar satellite (SAR), Communication robot, Flying car, Level-3 autonomous vehicle (Photo: Business Wire)

[From upper-left] SHINKAI 6500, HAYABUSA2, Wearable Cyborg, Active scope camera for rescue [From lower-left] Ultra-thin and flexible tough polymer, Rescue robot, Small synthetic-aperture radar satellite (SAR), Communication robot, Flying car, Level-3 autonomous vehicle (Photo: Business Wire)

De expo toont het Society 5.0-concept voorgesteld door de Japanse regering als een zeer wenselijke toekomstige samenleving. Het concept voorziet in de creatie van een mensgerichte samenleving waarin alle industrieën en andere delen van de samenleving AI, IoT, robots, big data en andere innovatieve technologieën gebruiken om kritieke uitdagingen te overwinnen. Het 6e basisplan voor wetenschap, technologie en innovatie van het Cabinet Office voor het fiscale jaar 2021 tot 2025 zet de richting uit van het wetenschaps-, technologie- en innovatiebeleid om duurzaamheid, veerkracht en het welzijn van diverse individuen te waarborgen.

De expo zal prestaties presenteren die zijn gerealiseerd door middel van nationale projecten gericht op het vergroten van innovatie in de samenleving, waaronder het interdepartementale programma voor strategische innovatiebevordering (SIP) en het ImPACT-programma voor het stimuleren van risicovolle, high-impact R&D. De wetenschappelijke en technologische aspiraties van Japan worden overgebracht door middel van talrijke vertoningen van geavanceerde technologieën.

In het bijzonder stellen zo’n 50 toonaangevende Japanse bedrijven, universiteiten en organisaties ongeveer 200 producten en onderzoeksresultaten tentoon die naar verwachting niet alleen zullen bijdragen aan Society 5.0, maar ook aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN. De exposities hebben betrekking op gebieden zoals mobiliteit, gezondheidszorg en zorgverlening, productie, landbouw, voedsel, rampenpreventie en energie, waaronder:

  • Asteroïde-verkenner Hayabusa2’s teruggekeerde capsule
  • Model op ware grootte van de SHINKAI 6500 onderzeeër geloodst tot 6.500 meter onderzee
  • De SkyDrive vliegende auto
  • Honda Legend Level-3 autonoom voertuig met 3D-mapping in hoge resolutie
  • Model van een klein radarsatellietsysteem met synthetische apertuur voor lanceringen op aanvraag en onmiddellijke observatie
  • HAL draagbare cyborg die hersensignalen naar menselijke spieren verzendt voor hulp bij fysieke functies
  • Rampenpreventiesystemen voor voorspelling van zware regen en tornado’s en op ICT gebaseerde informatie-uitwisseling
  • Slimme landbouwtechnologie, zoals een geautomatiseerd watertoevoer- en afvoersysteem

Internationale kijkers zijn van harte welkom om te genieten van de vele exposities die online kunnen worden bekeken via mobiele apparaten en pc’s, ondersteund met uitleg die beschikbaar is in een aantal talen. De organisatoren presenteren met genoegen de virtuele tentoonstelling als een kans voor de wereldwijde gemeenschap om meer te weten te komen over het toekomstgerichte Society 5.0-concept van Japan.

De exposities worden gegroepeerd onder de volgende thema’s:

Fase 1 Proloog

Het openingsthema presenteert een model op ware grootte van de SHINKAI 6500 onderzoeksonderzeeër en een driedimensionale digitale wereldbol van Dagik Earth, enz. Ook worden satelliettechnologieën geïntroduceerd die functioneel in verschillende sectoren worden ingezet.

Fase 2 Wetenschapsgrenzen — Ruimte en Oceaan

Tentoonstellingen van wereldklasse ruimteverkenningstechnologie van Japan omvatten modellen van het internationale ruimtestation, de Japanse ‘Kibo’-experimentmodule, een raketmotor op ware grootte en de Hayabusa2-terugkeercapsule.

De exposities van de Japanse oceaanexploratie- en milieusimulatietechnologie omvatten autonome onderwatervoertuigen voor het verkennen van hydrothermale ventilatieopeningen en oceaanbodembronnen en geavanceerde oplossingen voor oceaanonderzoek.

Fase 3 5.0 Samenleving van de toekomst

Wetenschap en technologieën die zijn ontwikkeld via de SIP- en ImPACT-programma’s van Japan en hoe ze het leven op vijf gebieden zullen helpen verbeteren: 1) Levensduur van 100 jaar, 2) Mobiliteit en sociale interactie, 3) Infrastructuur voor een veerkrachtiger en veiliger leven, 4) Mens- en milieuvriendelijke levensstijl en 5) Geavanceerde productie. De exposities bevatten geautomatiseerde oplossingen zoals robots, voertuigen en drones, rampenpreventiesystemen zoals AI voor infrastructuurinspecties, robotachtige industriële borescopen, energie en hulpbronnen van de volgende generatie zoals ammoniakbrandstof en mineralen op de oceaanbodem, en geavanceerde materialen zoals synthetische spinzijde en sterke maar flexibele ultradunne polymeren.

Fase 4 Traject naar Society 5.0

De evolutie van de menselijke beschaving wordt gepresenteerd door middel van video’s en andere die Society 1.0 (jagen en verzamelen), 2.0 (landbouw), 3.0 (industrie) en 4.0 (informatie) en 5.0 (bij TOKYO SKYTREE® Tembo Galleria, het dichtstbijzijnde punt naar de ruimte in Tokio) uitbeelden.

Fase 5 Society 5.0-theater

Er worden films uitgezonden van de Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) en JAMSTEC. Ook geven onderzoekers en experts presentaties over wetenschap, oceanen, rampenpreventie en ICT voor geavanceerde technologie en innovatie.

Download hier officiële afbeeldingen.

Overzicht van Society 5.0 Expo

Organisatoren

Cabinet Office en Japan Agency for Marine-Earth Science and Technology (JAMSTEC)

 

Evenementenlocatie

Tentoonstellingsruimten in TOKYO SKYTREE TOWN

 

– Paviljoen in TOKYO SKYTREE TOWN Sky Arena (4F)

 

– TOKYO SKYTREE TOWN Solamachi-plein (1F)

 

– TOKYO SKYTREE Groepsverdieping (1F)

 

– TOKYO SKYTREE Tembo Galleria

 

– TOKYO SKYTREE TOWN-campus van het Chiba Institute of Technology

 

 

Data

15 juli t/m 5 september 2021

 

– Fysieke tentoonstellingen door bedrijven (15 juli t/m 19 juli)

 

– Fysieke tentoonstellingen door andere organisaties (15 juli t/m 28 juli)

 

– Deeltentoonstelling met posters en video’s (15 juli t/m 5 september)

 

Virtuele tentoonstelling (17 juli t/m 5 september) met meertalige uitleg

(Engels, Frans, Spaans, Chinees, Arabisch en Japans)

 

Toegang

Gratis (toegang tot deeltentoonstelling per ticket, verkocht bij TOKYO SKYTREE Tembo Galleria)

 

Exposanten en partners

Raadpleeg de lijst op de officiële website

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Society 5.0 mediavragen
Weber Shandwick

Mayuko Harada (+81-90-9006-4968)

Rina Uesugi (+81-90-2280-0041)

E-mail: society5.0expo@webershandwick.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr