22:21 uur 14-07-2021

Griekse nationale organisatie voor geneesmiddelen keurt eerste antimicrobiële formule goed voor residuele oppervlaktebescherming tegen SARS-CoV-2 (COVID-19-virus) tot maximaal 90 dagen

Amerikaans-Grieks partnerschap voor commercialisering van BIOPROTECT™ RTU om aan de groeiende Europese vraag te voldoen en de vraag buiten de Verenigde Staten uit te breiden

PHILADELPHIA–(BUSINESS WIRE)– ViaClean Technologies, LLC, een in Philadelphia gevestigd biotechbedrijf, samen met zijn distributeur en partner voor bedrijfsontwikkeling, Bizos Cavallo Enterprises LLC uit Dallas, TX, en hun partner, V-Clean Technologies S.A. uit Athene, Griekenland, hebben gezamenlijk de goedkeuring door Griekenland aangekondigd voor het gebruik van BIOPROTECT™ RTU op poreuze en niet-poreuze oppervlakken in de strijd tegen SARS-CoV-2. Griekenland heeft erkend dat BIOPROTECTTM RTU de groei van schadelijke bacteriën en virussen, waaronder SARS-CoV-2 (COVID-virus), tot 90 dagen op oppervlakken remt.

Na de antimicrobiële werkzaamheid op oppervlakken van BIOPROTECT™ RTU te hebben aanvaard en erkend, heeft de Griekse nationale organisatie voor geneesmiddelen (ΕΟΦ) het onbeperkte gebruik door consumenten van BIOPROTECT™ RTU goedgekeurd om de groei van SARS-CoV-2 en andere schadelijke virussen, bacteriën, schimmels en meeldauw te remmen op behandelde oppervlakken. Deze innovatieve technologie is tot 90 dagen effectief gebleken en is toegepast in verschillende openbare en particuliere omgevingen in Griekenland, waaronder medische faciliteiten, openbaar vervoer, onderwijs, commerciële faciliteiten en meer.

“ViaClean heeft zich het afgelopen jaar ingezet om de heropening van Europa te ondersteunen, in de hoop een gevoel van normaliteit te creëren terwijl mensen deze ongekende tijden doorstaan,” aldus de President en CEO van ViaClean, Greg Tipsord. “Met de goedkeuring door Griekenland van BIOPROTECTTM RTU antimicrobiële oppervlaktebeschermer, die de groei van SARS-CoV-2 en andere schadelijke virussen en bacteriën op oppervlakken remt, zal Griekenland volgens ons profiteren van deze bewezen technologie en zich steviger inzetten om een pre-pandemische mate van normaliteit voor zijn burgers te bereiken. We hebben een effectieve antimicrobiële oppervlaktebeschermende oplossing geleverd die onze missie van voortdurend onderzoek, innovatie en toewijding op wereldwijde schaal ondersteunt.”

“Bij V-Clean Technologies S.A. hebben we onze inzet voor Griekenland en de voortdurende veiligheid van onze medeburgers en bezoekers verder bevestigd door onze vastbeslotenheid om innovatieve, gepatenteerde technologieën naar ons land te brengen teneinde de aanwezigheid van bacteriën, ziektekiemen, schimmels, algen en andere problematische micro-organismen, waaronder SARS CoV-2, te verminderen,” stelde Panos Sofianos, voorzitter van V-Clean. “We danken de Griekse regering, en in het bijzonder het ministerie van Volksgezondheid en de nationale organisatie voor geneesmiddelen (ΕΟΦ), onze joint-venture distributiepartner, Bizos Cavallo Enterprises, en natuurlijk ViaClean Technologies voor hun nauwgezetheid, toewijding en ondersteuning gedurende dit hele proces.”

In Griekenland en in andere Europese lidstaten, waar wettelijke goedkeuringen hangende zijn, heeft de unieke niet-uitlogende en niet-vluchtige BIOPROTECTTM RTU-formule bewezen effectief te zijn bij het doden van schadelijke microben en het verminderen van geuren gedurende maximaal 90 dagen op verschillende oppervlakken. “We hebben het geluk en zijn verheugd om samen te werken met zowel V-Clean Technologies als ViaClean Technologies door het goedkeuringsproces en de distributie van BIOPROTECTTM RTU antimicrobiële oppervlaktebeschermer voor Griekenland te faciliteren,” merkte Elvin Thibodeaux, Managing Partner van Bizos Cavallo Enterprises, op. “Onze voortdurende inspanningen zullen deze innovatieve technologie exclusief leveren aan andere markten, waaronder de Europese Unie en het Balkan-schiereiland, Rusland en meer, die de afgelopen 18 maanden dynamische verlichting van de effecten van de pandemie aan het nastreven zijn.”

In de Verenigde Staten brengt ViaClean het BIOPROTECTUs™-systeem op de markt, dat gebruik maakt van gepatenteerde, geregistreerde technologieën: SmartTouch®, een desinfectiemiddel op List N, om oppervlakken te desinfecteren tegen virussen, bacteriën en ziektekiemen, en BIOPROTECT™ RTU antimicrobiële oppervlaktebeschermer om oppervlakken vrij te houden van geur- en vlekveroorzakende bacteriën, fungi (schimmel en meeldauw) en algen tussen schoonmaakbeurten door, gedurende maximaal 90 dagen (3 maanden). In de Verenigde Staten is BIOPROTECT™ RTU momenteel echter niet goedgekeurd of beschikbaar voor gebruik tegen het SARS-CoV-2-virus, andere virussen, schadelijke bacteriën of andere schadelijke micro-organismen.

Aanvullende producten die worden aangeboden door ViaClean en Bizos Cavallo in de Verenigde Staten en die in afwachting zijn van goedkeuring in Griekenland, zijn onder meer het geregistreerde BIOPROTECT™ 500-concentraat, het geregistreerde BIOPROTECTTM D-desinfectiemiddel en de geregistreerde BIOPROTECT™ Hydrating Hand Sanitizer. Ga voor meer informatie over ViaClean Technologies en het BIOPROTECTUs™-systeem naar bioprotectworldwide.com. Ga voor informatie over de bovengenoemde markten of verkopen met Bizos Cavallo Enterprises naar www.bizoscavallo.com.

Over ViaClean Technologies. LLC

ViaClean Technologies LLC is een biotechbedrijf dat baanbrekende, innovatieve antimicrobiële oplossingen ontwikkelt, produceert en op de markt brengt met behulp van milieuvriendelijke productieprocessen. De pionier- en bedrijfseigen technologieën, producten en diensten van ViaClean Technologies voorzien in ontsmettingsmiddelen, antimicrobiële beschermingsmiddelen en handdesinfecterende middelen voor commercieel en consumentengebruik. De primaire missie van ViaClean Technologies is om deze geavanceerde antimicrobiële formuleringen op de markt te brengen voor kritieke industrieën, waarbij de geregistreerde formuleringen worden geproduceerd met behulp van milieuvriendelijke processen. Ga voor meer informatie naar de ViaClean-website (bioprotectworldwide.com).

Over V-Clean Technologies, S.A.

V-Clean Technologies S.A. is een biotechnologiebedrijf gevestigd in Athene, Griekenland, dat zich richt op het ontwikkelen en op de markt brengen van geavanceerde technologieën, producten en diensten om tegemoet te komen aan de uitdagingen en kansen in Europa, Rusland en het Midden-Oosten. Samen met onze farmaceutische filialen en partners streven we naar innovatieve en milieuverantwoorde oplossingen in een steeds veranderende markt. Door een sterk en duurzaam netwerk van strategische partners in deze regio’s te hebben gecreëerd, zijn we in staat proactief en effectief te zijn in het leveren van diensten variërend van productie, inkoop, logistiek en regelgevend advies. Ga voor meer informatie over V-Clean Technologies S.A. naar onze website (www.virusclean.gr).

Over Bizos Cavallo Enterprises, LLC

Bizos Cavallo Enterprises, LLC is een strategisch advies- en operationeel bureau dat zich richt op opkomende biowetenschappelijke innovaties voor de volksgezondheid, strategische allianties en wereldwijde investeringsbronnen, gevestigd in Dallas, TX, met kantoren in New Orleans, LA en Winston-Salem, NC. Daarnaast is Bizos Cavallo eigenaar van de dochteronderneming BP&D International, LLC, een wereldleider in de inkoop en export van hoogwaardige culturele grondstoffen, waaronder bulkgranen, dierlijke eiwitten en hun respectievelijke derivaten. Het netwerk van Bizos Cavallo, opgericht in 2017, omvat partners en een groot aantal strategische allianties in de Verenigde Staten, Griekenland, China, Zuid-Korea, Japan, Singapore, Dubai, Frankrijk, Brazilië, West-Indië en handelsactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk. Ga voor meer informatie over Bizos Cavallo naar de website van Bizos Cavallo Enterprises (www.bizoscavallo.com).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Chad Belisario

EVINS Communications

E-mail: ViaClean@evins.com

Chad Belisario

Bizos Cavallo Enterprises, LLC

E-mail: media@bizoscavallo.com

Chad Belisario

V-Clean Technologies, Ltd

E-mail: Info@virusclean.gr

Check out our twitter: @NewsNovumpr