00:00 uur 08-07-2021

Dochteronderneming Aphria RX GmbH van Tilray voltooit eerste succesvolle oogst en levering van medicinale cannabis geteeld in Duitsland

Mijlpaaldistributie van GMP-gecertificeerde medicinale cannabis aan Duitse apotheken

NEW YORK & NEUMÜNSTER, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Tilray, Inc. (NASDAQ | TSX: TLRY), een wereldwijde pionier op het gebied van onderzoek, teelt, productie en distributie van cannabis, heeft vandaag aangekondigd dat zijn volledige dochteronderneming in Duitsland, Aphria RX GmbH, de eerste succesvolle oogst van in Duitsland geteelde medicinale cannabis heeft afgerond voor distributie aan Duitse apotheken. De oogst van medicinale cannabis is de eerste die is geteeld volgens de Europese Good Manufacturing Practices (EU GMP)-standaard in de ultramoderne binnenkweekfaciliteit van 6.000 vierkante meter van Tilray in Neumünster, Duitsland. De daaropvolgende distributie, die werd uitgevoerd door een distributeur namens het Duitse agentschap voor cannabis en in overeenstemming met alle wettelijke vereisten voor farmaceutische producten en verdovende middelen, onderstreept de sterke positie en operationele uitmuntendheid van Tilray binnen de belangrijkste markt voor medicinale cannabis van Europa.

“Onze oogst in Duitsland is een belangrijke mijlpaal in het verlenen van toegang tot hoogwaardige en betrouwbare medicinale cannabis aan patiënten en gezondheidszorgprofessionals in Duitsland,” aldus Denise Faltischek, hoofd International en Chief Strategy Officer bij Tilray. “Het is een bewijs van de professionaliteit en toewijding van ons team dat we, ondanks de uitdagingen van een wereldwijde pandemie, op schema zijn gebleven als de eerste gelicentieerde producent voor de cultivering van medicinale cannabis in Duitsland. Onze prestatie zou niet mogelijk zijn geweest zonder het vertrouwen en de samenwerking van het Federaal Instituut voor drugs en medische hulpmiddelen (BfArM) en het Duitse agentschap voor cannabis, waarvoor we oprecht dankbaar zijn.”

Sinds de Duitse wet inzake cannabis als medicijn in maart 2017 van kracht werd, vertrouwt het land uitsluitend op import om te voldoen aan de groeiende medische vraag die momenteel wordt geschat op meer dan 100.000 patiënten. Tilray’s voortdurende binnenlandse oogst en productie gaat een onmisbare rol spelen om ervoor te zorgen dat aan de behoeften van patiënten wordt voldaan met medicinale cannabisproducten van de hoogste kwaliteit, terwijl tegelijkertijd de afhankelijkheid van geïmporteerd aanbod wordt verminderd.

Irwin D. Simon, Chief Executive Officer van Tilray, voegde hieraan toe: “De Europese Unie vertegenwoordigt voor ons een krachtige groeimarkt en van de deelnemende markten heeft Duitsland het grootste potentieel. We kijken ernaar uit om gebruik te maken van ons sterke medische platform en onze veelzijdige internationale activiteiten die teelt, import en een grote distributie-infrastructuur in het land combineren om de toegang tot en beschikbaarheid van hoogwaardige, consistente medicinale cannabis voor alle Europese patiënten te vergroten.”

Dhr. Simon concludeerde: “De prestatie van Tilray in Duitsland is een sterke bevestiging dat we ons van de concurrentie onderscheiden door schaal en bewezen uitvoeringsvaardigheden. Als gevolg hiervan zijn we gereed om de industrie wereldwijd te transformeren met onze zeer schaalbare voetafdruk, portfolio van diverse medische cannabismerken en aantrekkelijke producten die inspelen op de meest diverse behoeften van patiënten en consumenten. De Europese Unie staat centraal in ons wereldwijde distributienetwerk en we kijken ernaar uit om onze vooruitgang te versnellen.”

Tilray heeft een baanbrekende staat van dienst als bedrijf dat zich inzet voor het beschikbaar stellen van GMP-gecertificeerde medicinale cannabisproducten van farmaceutische kwaliteit voor patiënten in nood over de hele wereld en was de eerste die met succes medicinale cannabis exporteerde uit Canada en medicinale cannabisproducten importeerde in de EU in 2016.

Over Tilray

Tilray Inc. is een toonaangevend wereldwijd bedrijf op het gebied van cannabis-levensstijl en verpakte consumentengoederen met vestigingen in Canada, de Verenigde Staten, Europa, Australië en Latijns-Amerika dat het leven van mensen ten goede verandert – één voor één – door de wereldwijde gemeenschap te inspireren en te ondersteunen om hun allerbeste leven te leiden door hen producten te bieden die voldoen aan de behoeften van hun geest, lichaam en ziel en een gevoel van welzijn oproepen. De missie van Tilray is om de vertrouwde partner te zijn voor zijn patiënten en consumenten door hen een gecultiveerde ervaring en gezondheid en welzijn te bieden door middel van hoogwaardige, gedifferentieerde merken en innovatieve producten. Als pionier op het gebied van cannabisonderzoek, -teelt en -distributie, biedt het ongekende productieplatform van Tilray ondersteuning aan meer dan 20 merken in meer dan 20 landen, waaronder een uitgebreid cannabisaanbod, op hennep gebaseerd voedsel en alcoholische dranken.

Toekomstgerichte verklaringen

Bepaalde verklaringen in deze mededeling die geen historische feiten zijn, vormen toekomstgerichte informatie of toekomstgerichte verklaringen (gezamenlijk ‘toekomstgerichte verklaringen’) volgens de Canadese effectenwetgeving en in de zin van Sectie 27A van de Securities Act van 1933, zoals gewijzigd, en Sectie 21E van de Securities Exchange Act van 1934, zoals gewijzigd, die bedoeld zijn om te worden onderworpen aan de ‘veilige haven’ die is gecreëerd door die secties en andere toepasselijke wetten. Toekomstgerichte verklaringen kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van woorden als ‘prognose,’ ‘toekomst,’ ‘moeten,’ ‘konden,’ ‘in staat stellen,’ ‘potentieel,’ ‘overwegen,’ ‘geloven,’ ‘anticiperen,’ ‘schatten,’ ‘plannen,’ ‘verwachten,’ ‘van plan zijn,’ ‘kunnen,’ ‘projecteren,’ ‘zullen,’ ‘zouden’ of de negatieve equivalenten van deze termen of soortgelijke uitdrukkingen, hoewel niet alle toekomstgerichte verklaringen deze identificerende woorden bevatten. Bepaalde materiële factoren, schattingen, doelen, projecties of veronderstellingen werden gebruikt bij het trekken van de conclusies in de toekomstgerichte verklaringen in deze mededeling. Vele factoren kunnen ertoe leiden dat de werkelijke resultaten, prestaties of verrichtingen wezenlijk verschillen van enige toekomstgerichte verklaringen, en andere risico’s en onzekerheden die momenteel niet bekend zijn bij het Bedrijf of die het Bedrijf niet van belang acht, kunnen er ook toe leiden dat de werkelijke resultaten of gebeurtenissen wezenlijk verschillen van die uitgedrukt in de toekomstgerichte verklaringen die hierin zijn opgenomen. Raadpleeg voor een meer gedetailleerde bespreking van deze risico’s en andere factoren het meest recent ingediende jaarlijkse informatieformulier van Aphria en het jaarverslag op formulier 10-K (en andere periodieke rapporten ingediend bij de SEC) van Tilray, opgesteld bij de toepasselijke regelgevende effecteninstanties en beschikbaar op SEDAR en EDGAR. De toekomstgerichte verklaringen in deze mededeling zijn gedaan op de datum van deze mededeling en het bedrijf neemt geen enkele verplichting op zich om dergelijke toekomstgerichte verklaringen publiekelijk bij te werken om nieuwe informatie, latere gebeurtenissen of anderszins weer te geven, tenzij vereist door de toepasselijke effectenwetgeving.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Neem voor mediavragen contact op met:
Berrin Noorata

news@tilray.com

Neem voor beleggersvragen contact op met:
Raphael Gross

203-682-8253

Raphael.Gross@icrinc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr