20:39 uur 06-07-2021

TELUS International neemt Playment over en zet stevig in op zijn leiderschap in de wereldwijde markt voor data-annotatie

Overname versterkt de capaciteit van TELUS International om te voldoen aan de groeiende vraag naar uiteenlopende datasets die kunstmatige intelligentie aandrijven

De capaciteiten van Playment positioneren TELUS International om technologie en grote ondernemingen te ondersteunen bij het ontwikkelen van AI-aangedreven oplossingen, van het optimaliseren van klantervaringen voor bestaande klanten tot nieuwe kansen voor het ontwikkelen van door computervisie aangedreven applicaties in verschillende branches

VANCOUVER, British Columbia–(BUSINESS WIRE)– TELUS International (NYSE en TSX: TIXT), een toonaangevende innovator op het gebied van digitale klantervaring (DCX) die oplossingen van de volgende generatie ontwerpt, bouwt en levert voor wereldwijde en disruptieve merken, heeft vandaag de overname aangekondigd van het in Bangalore gevestigde Playment, een leider in gegevensannotatie en computervisietools en -diensten gespecialiseerd in 2D- en 3D-beeld, video en LiDAR (lichtdetectie en -bereik) – een teledetectiemethode die laserpulsen gebruikt om variabele afstanden te meten. De overname volgt op de recente aankoop van Lionbridge AI door TELUS International en bouwt voort op de bestaande diepgaande domeinexpertise en ervaring van het bedrijf op het gebied van gegevensannotatie, waardoor TELUS International uniek is gepositioneerd om technologie en grote zakelijke klanten te ondersteunen bij het ontwikkelen van AI-aangedreven oplossingen in verschillende verticale markten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210706005745/nl/

“We zijn erg verheugd om Playment en zijn zeer betrokken product- en engineeringteam van wereldklasse vandaag te verwelkomen in onze TELUS International-familie. De overname zal de computervisiecapaciteiten van ons bedrijf aanzienlijk versnellen en onze positie in de voorhoede van onze wereldwijde collega’s met betrekking tot technologische innovatie, uitmuntende strategie en talent verder versterken,” aldus Jeff Puritt, president en CEO van TELUS International. “Als een van de belangrijkste ondersteunende technologieën voor de geavanceerde AI-toepassingen van vandaag de dag, is computervisie een van de meest revolutionaire technologieën van onze generatie met toepassingen in elke sector van de economie. De technologie is steeds waardevoller geworden voor technologiebedrijven en de bredere markt, omdat merken streven naar de ontdekking van oplossingen voor scenario’s die doorgaans een complex menselijk oordeel vereisen op basis van visuele en ruimtelijke patronen om genuanceerde zakelijke uitdagingen op te lossen en innovatieve, marktleidende slimme producten en diensten te bouwen.”

Volgens een analyse van MarketsandMarkets zal de markt voor computervisie naar verwachting groeien van bijna $ 16 miljard in 2021 tot meer dan $ 50 miljard in 2026. De technologie verstoort hele industrieën en zorgt voor transformationele maatschappelijke veranderingen, van het ondersteunen van diagnoses in de gezondheidszorg tot het verminderen van fraude in het bankwezen en het verbeteren van e-commerce-ervaringen door middel van verbeterde visuele zoekfuncties. In de landbouw kunnen bijvoorbeeld geavanceerde landbouwprocessen, aangedreven door computervisie en AI, voorzien in vroegtijdige en nauwkeurige detectie en diagnose van plantenziekten op basis van een groen-kleurverhouding en andere visuele aanwijzingen om verliezen in gewasopbrengsten te verminderen. Bij het oogsten kunnen computervisie en AI-systemen voedsel automatisch classificeren en sorteren op basis van getrainde parameters; in één fruitdetectiemethode bijvoorbeeld identificeren kleurencamera’s appels aan bomen die klaar zijn om te worden geplukt, en extra stereocamera’s detecteren hun relatieve positie voor automatisch oogsten door een robotstofzuiger.

“Stilstaan is voor geen enkel bedrijf in welke branche dan ook een optie, maar het ontwikkelen en stimuleren van de innovaties van morgen vereist een grote en continue toeleveringsketen van hoogwaardige beeld- en videotrainingsgegevens, wat toevallig ook het belangrijkste knelpunt is in de ontwikkeling van AI,” verklaarde Puritt. “Met de toevoeging van de expertise, vindingrijkheid en het bedrijfseigen data-annotatieplatform van Playment, is TELUS International sterker dan ooit gepositioneerd om te voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van onze klanten om hun voortdurende groei en evolutie te ondersteunen. Terwijl we als team en als bedrijf blijven uitbreiden en evolueren, blijft onze focus gericht op het in staat stellen van onze klanten om tegemoet te komen aan het versnelde tempo van verandering in de huidige digitale wereld en op de creatie van langetermijnwaarde voor onze klanten, aandeelhouders, teamleden en de gemeenschappen waar we actief zijn.”

Playment werd opgericht in 2015 en ontving in de vroege ontwikkelingsfasen financiering van Elevation Capital (voorheen SAIF Partners) en Y Combinator. Playment biedt volledig beheerde services voor data-annotatie, waaronder AI-strategieadvies en een op SaaS gebaseerd platform dat video’s en afbeeldingen omzet in hoogwaardige geannoteerde gegevens ter ondersteuning van een breed scala aan toepassingen, variërend van computervisie en gegevenscategorisatie tot zoekrelevantie. Met een focus op gegevensbeveiliging, gebruikerservaring en efficiëntie, en door het inschakelen van het grootste on-demand bekwame en veilige personeelsbestand van India, heeft Playment een hyperproductieve omgeving gecreëerd die datasets sneller levert dan zijn concurrenten.

“We zijn verheugd om samen met het TELUS International-team aan het boeiende traject te beginnen om het volledige potentieel van computervisietechnologie te benutten en om onze gezamenlijke missie voor het versnellen van het AI-tijdperk te bevorderen door onze vele partnerschappen met merken over de hele wereld,” stelde Siddharth Mall, mede-oprichter en CEO van Playment. “We kijken ernaar uit om onze contacten met bestaande klanten uit te breiden en de mogelijkheid te krijgen om samen te werken met anderen die momenteel worden ondersteund door TELUS International om de kunst van het mogelijke te demonstreren via onze complementaire add-on beeld-, video- en LiDAR-data-annotatiemogelijkheden en computervisie-expertise. Door onze R&D-inspanningen te versterken om ons productleiderschap in de industrie verder uit te breiden, en door gebruik te maken van de wereldwijde aanwezigheid van TELUS International om onze go-to-market-strategie te versnellen, zullen we samen bijdragen aan disruptie in alle verticale sectoren, inclusief in de automobielsector, de detailhandel, het internet der dingen (IoT), financiële dienstverlening, gezondheidszorg en landbouw.”

TELUS International is actief in meer dan 25 landen over de hele wereld met een divers, meertalig team van meer dan 50.000 teamleden en een wereldwijde AI-gemeenschap van meer dan een miljoen getrainde gegevensannotators en taalkundigen verspreid over zes continenten. Ga voor meer informatie over TELUS International AI Data Solutions naar www.telusinternational.com.

Over TELUS International

TELUS International (NYSE en TSX: TIXT) ontwerpt, bouwt en levert digitale oplossingen van de volgende generatie om de klantervaring (CX) voor wereldwijde en disruptieve merken te verbeteren. De diensten van het bedrijf ondersteunen de volledige levenscyclus van de digitale transformatietrajecten van zijn klanten en stellen hen in staat om sneller digitale technologieën van de volgende generatie te omarmen om betere bedrijfsresultaten te leveren. De geïntegreerde oplossingen en mogelijkheden van TELUS International omvatten digitale strategie, innovatie, advies en ontwerp, digitale transformatie en IT-levenscyclusoplossingen, data-annotatie en intelligente automatisering, en omnichannel CX-oplossingen met contentmoderatie, vertrouwens- en veiligheidsoplossingen en andere beheerde oplossingen. TELUS International stimuleert alle stadia van bedrijfsgroei en werkt samen met merken in de snelgroeiende verticale sectoren, waaronder tech en games, communicatie en media, e-commerce en fintech, gezondheidszorg, en reizen en gastvrijheid. Meer informatie op: www.telusinternational.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediarelaties:
Ali Wilson

(604) 328-7093

ali.wilson@telusinternational.com

Beleggersrelaties:
Jason Mayr

(604) 695-3455

ir@telusinternational.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr