09:18 uur 02-07-2021

Sony Interactive Entertainment neemt Nixxes over om exclusieve PlayStation Studios-titels naar een hoger niveau te tillen

De zeer gewaardeerde in Nederland gevestigde studio zet zijn technische expertise in om te helpen bij het creëren van Premier PlayStation-gameplay-ervaringen

SAN MATEO, Californië–(BUSINESS WIRE)– Sony Interactive Entertainment (‘SIE’) heeft vandaag aangekondigd dat SIE de overname heeft afgerond van Nixxes Software BV (‘Nixxes’), een toonaangevende Nederlandse studio met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen en optimaliseren van games. Nixxes is gevestigd in Utrecht, Nederland, en wordt met onmiddellijke ingang lid van de PlayStation Studios Technology, Creative & Services Group om hoogwaardige interne technische en ontwikkelingsmogelijkheden voor PlayStation Studios te bieden.

“Ik heb veel respect voor Nixxes en ben verheugd dat dit zeer ervaren team deel gaat uitmaken van de ontwikkelingsgemeenschap van wereldklasse bij SIE”, zei Hermen Hulst, hoofd van PlayStation Studios. “Ze hebben een passie voor het verbeteren van games en voor het leveren van de best mogelijke ervaring voor gamers. Nixxes is een sterke aanwinst voor iedereen bij PlayStation Studios en ze helpen onze teams zich te concentreren op hun belangrijkste doel, namelijk het creëren van unieke PlayStation-content van de best mogelijke kwaliteit.”

“We kunnen niet wachten om aan het werk te gaan en zijn zeer enthousiast om onze technische en ontwikkelingsexpertise naar een IP-krachtpatser als PlayStation Studios te brengen”, zei Jurjen Katsman, oprichter en senior directeur ontwikkeling bij Nixxes. “We kijken ernaar uit om samen te werken met enkele van de meest getalenteerde teams in de industrie om de hoogste kwaliteit gameplay-ervaringen te leveren voor PlayStation-fans.”

De voorwaarden van deze transactie, inclusief de overnameprijs, worden niet bekendgemaakt vanwege contractuele verplichtingen.

Over Sony Interactive Entertainment

Sony Interactive Entertainment (SIE) wordt erkend als wereldleider op het gebied van interactief en digitaal entertainment en is verantwoordelijk voor het PlayStation®-merk en de PlayStation®-familie van producten en diensten. PlayStation heeft sinds de lancering van de originele PlayStation in Japan in 1994 innovatie naar de markt gebracht. De PlayStation-familie van producten en diensten omvat PlayStation®5, PlayStation®4, PlayStation®VR, PlayStation™Store, PlayStation®Plus, PlayStation™Now en de veelgeprezen PlayStation-softwaretitels van PlayStation Studios. SIE heeft het hoofdkantoor in San Mateo, Californië, en is een volledige dochteronderneming van de Sony Group Corporation. Het heeft wereldwijde functies in Californië, Londen en Tokio.

Over Nixxes

Nixxes Software is een toonaangevend Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, ontwikkelen en porteren van videogames. We werken sinds 1999 samen met wereldwijde partners en ons werk wordt gevoed door liefde voor gaming en toewijding aan innovatie. Ons in Utrecht gevestigde team is trots op het leveren van de best mogelijke ervaring voor elke gamer, ongeacht het platform.

‘PlayStation’, ‘PS5’, ‘PS4’ en ‘DualSense’ zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Sony Interactive Entertainment Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Brian Keltner

brian.keltner@sony.com

Joelle Messianu

joelle.messianu@sony.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr