11:00 uur 01-07-2021

Studie van Convert Group: COVID-19 heeft voor meer dan 2,7 miljard bezoeken aan wereldwijde ePharmacies gezorgd in 96 landen in eerste kwartaal van 2021

Geneesmiddelen op recept verkocht online in 47 van de 96 landen die ePharmacies hebben

Toename in bezoeken vertegenwoordigt een groei van maar liefst 43% op jaarbasis

Nieuw onderzoek onthult belangrijke kansen voor de consumentengezondheidszorgsector om de mentaliteit van consumenten rond online OTC-, Rx- en FMCG-verkoop te veranderen

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Consumenten en patiënten wereldwijd hebben zich tot digitale platforms gewend om hun receptplichtige (Rx), vrij verkrijgbare medicijnen (OTC) en parafarmacieproducten te kopen met meer dan 2,7 miljard online bezoeken aan toonaangevende ePharmacies in 96 landen in het eerste kwartaal van 2021. Dit vertegenwoordigt een verbazingwekkende groei van 43% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2020. De details van dit wereldwijde onderzoek zijn online gepubliceerd op epharmacydata.com.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210701005094/nl/

ePharmacies Visits Growth in Q1 of 2021 Across the World (Graphic: Business Wire)

ePharmacies Visits Growth in Q1 of 2021 Across the World (Graphic: Business Wire)

De studie benadrukt de unieke kans voor retailers en fabrikanten in de consumentengezondheidszorg om in te spelen op de nieuwe gewoonten van consumenten en patiënten die hun receptplichtige (Rx) en niet-receptplichtige (OTC) geneesmiddelen en parafarmacieproducten online kopen. Van de 96 landen met ten minste één online apotheek, kunnen consumenten hun geneesmiddelen op recept online bestellen in 47 landen. De COVID-19-pandemie, de brede acceptatie van elektronisch voorschrijven en de modernisering van last-mile logistiek, hebben het afgelopen jaar wonderen gedaan om de verkoop van geneesmiddelen op recept via eCommerce mogelijk te maken, iets wat vijf jaar geleden ondenkbaar was in de meeste van de 47 landen. Zo legaliseerde de Staatsdoema van de Russische Federatie in april 2020 binnen enkele dagen, na jaren van overleg, de online verkoop van geneesmiddelen op recept en vrij verkrijgbare medicijnen, met uitzondering van verdovende en psychotrope medicijnen.

Online apotheken zijn een van de snelstgroeiende eCommercesectoren ter wereld:

Amazon heeft zwaar geïnvesteerd in de industrie met de overname van PillPack in 2020.

JD Health, een onderdeel van JD.com Inc., verhoogde zijn omzet en groeide in de eerste zes maanden van 2020 snel met meer dan 76% op jaarbasis tot $ 1,34 miljard.

● Het door Alibaba ondersteunde Alibaba Health boekte een omzetstijging van meer dan 74% in de periode van maart t/m september 2020.

Terwijl fysieke apotheekketens zoals CVS & Walgreens in de VS de 100 miljoen online bezoeken overtreffen en Boots een gemiddelde heeft van 20 miljoen online bezoeken, zijn pure eCommercespelers zoals 1mg 1mg in India, Consultaremedios in Brazilië en Apteka in Rusland extreem snel gegroeid, met gemiddeld meer dan 20 miljoen bezoeken per maand in de afgelopen 6 maanden. Hiermee zorgden ze voor disruptie in wereldwijde markten met diensten zoals het maken van doktersafspraken, marktplaatsmogelijkheden en online consultaties.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Convert Group, het toonaangevende wereldwijde ePharmacy Data-bedrijf waarop fabrikanten in de consumentengezondheidszorg en FMCG zoals Bayer, GSK, J&J, L’Oréal, Nestlé, P&G, Perrigo, Pierre Fabre, Reckitt Benckiser, Roche, Unilever en anderen vertrouwen voor hun datagedreven strategie en uitverkoopinzichten op het eCommerce-kanaal. Verkeersgegevens zijn opgesteld met toestemming van Similarweb, de wereldwijde vooraanstaande leverancier van digitale marktinformatie, voor 3.478 online apotheken in 96 landen op alle continenten.

De belangrijkste bevindingen zijn onder meer:

47 van de 96 landen geven toestemming voor het online bestellen van geneesmiddelen op recept (Rx)

88 van de 96 landen staan het online bestellen van medicijnen zonder recept (OTC) toe. De enige landen die het verbieden zijn Algerije, Cyprus, Griekenland, Marokko en Turkije.

Noord-Amerika was de regio met de meeste groei, met een stijging van het aantal online bezoeken met meer dan 114%. Online bezoeken stegen met meer dan 80% in Zuid-Amerika en meer dan 78% in Noord-Afrika.

Zweden was het leidende land met 18.001 bezoeken aan online apotheken per 1.000 inwoners, gevolgd door 13.208 bezoeken per 1.000 inwoners in Bulgarije, 10.418 bezoeken per 1.000 inwoners in Litouwen en x 9.739 bezoeken per 1.000 inwoners in het VK.

Brazilië heeft de meeste online apotheken op niveau 1 (apotheken met meer dan 5 miljoen bezoeken per gemiddelde maand in het eerste kwartaal van 2021) met in totaal 6, gevolgd door Rusland met 4, en de VS, het VK en India met elk 3.

Panayotis Gezerlis, CEO van Convert Group, merkte op: “Tijdens de eerste lockdown observeerden we dat de meerderheid van de patiënten en consumenten in verschillende landen enorm snel de gewoonte van het doen van online aankopen bij ePharmacies aannamen. Veel van de nieuwkomers werden ook ondersteund door de ePrescription-wetgeving die in een aantal landen werd aangenomen, naast de huidige wereldwijde eCommerce-hype. In sommige landen zijn de online verkopen nu de bron van meer dan 20% van de inkomsten van de consumentengezondheidszorg. We denken dat, met de huidige groeitrends, het waarschijnlijk is dat tot 2035 meer dan de helft van de totale verkoop van Rx-, OTC- en parafarmacieproducten online zal plaatsvinden, in de meeste wereldwijde markten.”

De resultaten van het onderzoek zijn nu gepubliceerd op het onlangs gelanceerde epharmacydata.com en zullen worden verspreid tijdens de Global ePharmacy Summit van 2021 op 22 – 24 september 2021, georganiseerd door Convert Group. epharmacydata.com wordt maandelijks bijgewerkt om de wereldwijde Consumer Healthcare-community inzichten en gegevens te bieden over een van de snelstgroeiende sectoren van wereldwijde eCommerce.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Labrini Bena

Marketing Communications Manager

+30 215 215 0532

E: lbena@convertgroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr