14:00 uur 29-06-2021

Verzekeringstechnologieleider EIS kondigt groei-investering aan van meer dan $ 100 miljoen van TPG

Cloud-native multiline-platform klaar voor groei nu de verzekeringssector op zoek is naar klantgerichte oplossingen die krachtige klantervaringen mogelijk maken

SAN FRANCISCO EN NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– EIS, een aanbieder van kern- en digitale platformen voor verzekeraars, heeft vandaag een groei-investering van meer dan $ 100 miljoen aangekondigd van TPG, een wereldwijde onderneming voor alternatieve activa. TPG belegt vanuit TPG Tech Adjacencies (TTAD), het fonds dat zich richt op flexibele kapitaaloplossingen voor de technologie-industrie. De nieuwe financiering wordt gebruikt om de productontwikkeling in het hele spectrum van risico, gezondheid en rijkdom te blijven versnellen en geografische expansie te ondersteunen. De extra voorwaarden van de transactie werden niet openbaar gemaakt.

EIS is in 2008 opgericht en is een verzekeringssoftwarebedrijf dat toonaangevende verzekeraars in staat stelt te innoveren en sneller, veiliger en flexibeler te werken. De EIS SuiteTM is een open, flexibel platform van kernsystemen en digitale oplossingen die verzekeraars de vrijheid geven om innovatie te versnellen en op te schalen, producten sneller te lanceren, nieuwe inkomstenkanalen te leveren en krachtige klantervaringen te creëren. Met duizenden open API’s geeft het EIS-platform verzekeraars in alle bedrijfstakken de vrijheid om verbinding te maken met, of te dienen als hub voor, een enorm ecosysteem van verzekeringstechnologie en opkomende technologieën.

“We zijn verheugd om samen te werken met TPG terwijl we onze allerbeste cloud-native-pakket van technologische oplossingen naar verzekeraars over de hele wereld blijven brengen”, zei Alec Miloslavsky, oprichter en CEO van EIS. “Het team van TPG is in lijn met onze ambitieuze groeistrategie en hun langdurige staat van dienst, brancherelaties en diepgaande expertise maken hen een ideale partner voor EIS terwijl we ons bedrijf vooruit stuwen. De investering helpt ons te blijven voldoen aan de groeiende vraag van klanten naarmate verzekeraars overstappen van verouderde ‘modern legacy’-systemen naar een platform dat de flexibiliteit, snelheid, openheid en veiligheid biedt die de huidige zeer competitieve markt vereist.”

De klantgerichte EIS Suite is een uniek multiline-platform dat diepgang in relevante bedrijfstakken, de moderne architectuur van verzekeringstechnologie en bewezen schaalbaarheid combineert die de grootste API-first, cloud-native kernsysteemimplementatie ter wereld ondersteunt. EIS bedient klanten in Noord-Amerika, Europa en Azië en de platformonafhankelijke EIS Suite kan worden geïmplementeerd op AWS, Microsoft Azure en Google Cloud.

“Digitale transformatie van verzekeringen is al lang een thema voor TPG en we geloven dat EIS een oplossing is die is gebouwd voor de toekomst van de sector”, zei Nehal Raj, partner bij TPG. “Alec en zijn team hebben een krachtig platform gebouwd waarmee verzekeraars over de hele wereld effectiever kunnen opereren, klantgerichter kunnen worden en een snellere marktintroductie kunnen bereiken. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met het bedrijf om voort te bouwen op hun sterke momentum.”

Enkele investeringen van TPG in de verzekeringssector waren Vertafore, een leider in moderne verzekeringstechnologie, en CCC Information Services, een toonaangevende SaaS-provider voor de automobiel-, verzekerings- en schadeherstelbranche. Het bedrijf is sinds de oprichting een actieve investeerder in technologie, met huidige en eerdere software-investeringen, waaronder C3 AI, Kaseya, McAfee, Planview, ThycoticCentrify, WellSky, Wind River en Zscaler.

GCA trad op als financieel adviseur van EIS bij de transactie. William Blair trad op als financieel adviseur van TPG en Kirkland & Ellis diende als juridisch adviseur.

Over EIS

EIS is een verzekeringssoftwarebedrijf dat toonaangevende verzekeraars in staat stelt te innoveren en te opereren als een technologiebedrijf: snel, eenvoudig, wendbaar. EIS is in 2008 opgericht en biedt een platform voor verzekering met hoge snelheid. Dit open, flexibele platform van kernsystemen en digitale oplossingen geeft verzekeraars de vrijheid om innovatie te versnellen en op te schalen, producten sneller te lanceren, nieuwe inkomstenkanalen te leveren en verzekeringservaringen te creëren waar de wereld van houdt. En met duizenden open API’s geeft het platform verzekeraars de vrijheid om verbinding te maken met een enorm ecosysteem van verzekeringstechnologie en opkomende technologieën. EIS, met het hoofdkantoor in San Francisco, stimuleert premiegroei voor verzekeraars in alle bedrijfstakken wereldwijd. Ga voor meer informatie naar EISGroup.com of volg @EISGroupLtd op Twitter en LinkedIn.

Over TPG

TPG is in 1992 opgericht en is een toonaangevend internationaal bedrijf voor alternatieve activa, met $ 96 miljard aan activa onder beheer en heeft kantoren in Beijing, Fort Worth, Hong Kong, Londen, Luxemburg, Melbourne, Mumbai, New York, San Francisco, Seoul, Singapore en Washington D.C. De beleggingsplatformen van TPG zijn verspreid over een breed scala aan activaklassen, waaronder privévermogen, groeikapitaal, impactbeleggen, vastgoed, secundaire aandelen en openbare aandelen. TPG streeft ernaar dynamische producten en opties voor zijn beleggers te bouwen en tegelijkertijd discipline en operationele uitmuntendheid in de beleggingsstrategie en de prestaties van zijn portfolio in te voeren. Ga voor meer informatie naar www.tpg.com of @TPG op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Courtney Rowan

PositivePR

crowan@positivemarketing.com
+44 (0)7907 418683

Check out our twitter: @NewsNovumpr