21:31 uur 24-06-2021

Nieuw rapport van Outseer over fraude en betalingen bevestigt de enorme toename van cyberaanvallen door merkmisbruik, met een sprong van 158% ten opzichte van het 1e kwartaal van 2020

Meer dan 41.000 wereldwijde cyberfraude-aanvallen gemeten waarbij gebruik wordt gemaakt van de pandemie en de opkomst van digitale handel

PALO ALTO, Californië–(BUSINESS WIRE)– Outseer heeft zijn laatste driemaandelijkse rapport over fraude en betalingen gepubliceerd, waarin een aanzienlijke piek in het aantal aanvallen met merkmisbruik en een voortdurende verschuiving naar nauwkeurigere betalingsauthenticatiemethoden worden onthuld. De aflevering van het rapport voor het 2e kwartaal bevat inzichten van januari tot en met maart 2021 zoals vastgelegd via het Outseer Global Data Network en verzameld tijdens het verifiëren van consumententransacties en het onderzoeken van bedreigingen namens klanten van Outseer.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210624005970/nl/

(Graphic: Business Wire)

(Graphic: Business Wire)

Volgens het rapport vertegenwoordigen aanvallen met merkmisbruik door zich voordoen als bedrijven via sociale media en gepubliceerde inhoud nu de meerderheid van de fraudeaanvallen, met een groei van 27% in het 4e kwartaal van 2020 tot 68% in het 1e kwartaal van 2021. Deze drastische verschuiving wordt toegeschreven aan het toegenomen gebruik van digitale platformen, waaronder sociale media, webpublicaties en cloudgebaseerde samenwerkingstools tijdens de pandemie. Dit zijn allemaal vruchtbare jachtgebieden voor frauduleuze activiteiten.

Phishing-aanvallen die zijn ontworpen om gebruikersreferenties te verzamelen, vertegenwoordigden 25% van alle soorten aanvallen voor het kwartaal, gevolgd door malafide mobiele apps met 21%. Hoewel het aandeel malafide mobiele apps iets is gedaald ten opzichte van het voorgaande kwartaal, is het opvallend dat dit soort aanvallen in hetzelfde kwartaal met 14% is gestegen ten opzichte van 2020. Met slechts 7% van de mix daalde het aanvallen van Trojaanse paarden die malware injecteerden die was ontwikkeld om gevoelige informatie en gebruikersreferenties te verzamelen opnieuw omdat bedreigingsactoren de fraudestrategieën hebben verschoven naar merkmisbruik.

“Het is geen verrassing dat het volume van fraudeaanvallen in een recordtempo blijft groeien, gezien de sterke verschuiving naar digitale handel tijdens de pandemie”, zegt Armen Najarian, Chief Marketing Officer van Outseer. “De wereldwijde uitgaven voor e-commerce groeide jaarlijks met 28% tot $ 4,2 biljoen in 2020, wat de weg vrijmaakte voor meer frauduleus gedrag en betere verfijning van het soort aanvallen.”

Andere opmerkelijke inzichten uit de het rapport van Outseer over fraude en betalingen voor het 2e kwartaal omvat:

  • Inzicht in de meer dan 41.000 wereldwijde cyberaanvallen
  • Het volumeaandeel van aanvallen met merkmisbruik is met 58% tot 68% gestegen van alle aanvallen in het 1e kwartaal van 2021 ten opzichte van dezelfde tijd vorig jaar
  • Op phishing gebaseerde bedreigingen vertegenwoordigen 25% van alle aanvallen
  • De accounts in de VS zijn goed voor 74% van alle ISP’s die phishing-aanvallen hosten
  • De VS waren het doelwit van 16% van de wereldwijde phishing-aanvallen, met Canada op 22%
  • De gemiddelde waarde van frauduleuze transacties in het webkanaal ($ 7.367) meer dan 2x de gemiddelde waarde van een frauduleuze transactie in het mobiele kanaal ($ 3.368)
  • Wereldwijd betalingstransactievolume geverifieerd met het EMV 3-D Secure-protocol groeide met 59% op jaarbasis (1e kwartaal 2020 vs. 1e kwartaal 2021)
  • Wereldwijd betalingstransactievolume geverifieerd met het EMV 3-D Secure 2.0-protocol groeide met 1.667% op jaarbasis (1e kwartaal 2020 vs. 1e kwartaal 2021)

Download hier het rapport voor het 2e kwartaal van 2021: https://go.outseer.com/Fraude-Report-Q2.html

Over Outseer

Outseer, een RSA-bedrijf, stelt de digitale economie in staat om te groeien door jaarlijks miljarden transacties te authentiseren. Onze oplossingen voor betalings- en rekeningmonitoring verhogen de omzet en verminderen klantfrictie voor kaartuitgevende banken, betalingsverwerkers en handelaren over de hele wereld. Door gebruik te maken van 20 miljard jaarlijkse transacties van 6.000 wereldwijde instellingen die bijdragen aan het datanetwerk van Outseer, levert onze op identiteit gebaseerde wetenschap de hoogste fraudedetectiepercentages en laagste klantinterventie in de branche. Bekijk wat anderen niet kunnen op outseer.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

David Pedersen

David.Pedersen@outseer.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr