14:57 uur 23-06-2021

Toonaangevende leverziekte-onderzoekers aanwezig op EASL International Liver Congress™ 2021, demonstreren prognostische waarde van Echosens’ FibroScan-gebaseerde Agile-scores voor patiënten met leverziekte

PARIJS & WALTHAM, Mass.-(BUSINESS WIRE)- Echosens, een hoogtechnologisch bedrijf dat de FibroScan-familie van producten aanbiedt, kondigt vandaag aan dat vooraanstaande onderzoekers studies zullen presenteren die de waarde van FibroScan ondersteunen tijdens het International Liver Congress van EASL, 23-26 juni, 2021. Een aandachtspunt zullen de op FibroScan gebaseerde Agile-scores zijn om gemakkelijk gevorderde fibrose en cirrose op te sporen bij patiënten met non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD).

“De Agile-scores zijn gebaseerd op een grote en wereldwijde pool van patiëntgegevens en zijn extern gevalideerd op twee grote cohorten patiënten – één uit Frankrijk en één uit de Verenigde Staten – om dit uitzonderlijke niveau van scoreontwikkeling te bereiken”, zegt Dominique Legros, Group CEO, Echosens. “Deze nieuwe, niet-invasieve scores verminderen het aantal vals-positieve gevallen in vergelijking met liver stiffness measurement (LSM) door middel van vibration controlled transient elastography (VCTE™) alleen, voorspellen nauwkeurig levercomplicaties en zullen de komende jaren patiënten identificeren die in aanmerking komen voor farmaceutische behandelingen.”

Leading Liver Disease Researchers Present at EASL International Liver Congress™ 2021, Demonstrate Prognostic Value of Echosens’ FibroScan-based Agile Scores for Patients with Liver Disease

PARIS & WALTHAM, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Echosens, a high-technology company offering the FibroScan family of products, today announces that distinguished researchers will present studies supporting the value of FibroScan at EASL’s International Liver Congress, June 23-26, 2021. An area of focus will be FibroScan-based Agile scores to easily detect advanced fibrosis and cirrhosis in non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) patients.

“Agile scores were built on a large and global pool of patient data and have been externally validated on two large cohorts of patients—one from France and one from the United States—to achieve this exceptional level of score development,” says Dominique Legros, Group CEO, Echosens. “These novel, noninvasive scores reduce the number of false positive cases compared to liver stiffness measurement (LSM) by vibration controlled transient elastography (VCTE™) alone, accurately predict liver complications and, in coming years, will identify patients eligible for pharmaceutical treatments.”

Currently available noninvasive tests, including FIB-4 and LSM by VCTE, are highly effective in excluding cirrhosis and advanced fibrosis, but their ability to rule them in is moderate. Agile 3+ can improve the identification of advanced fibrosis among patients with NAFLD and may reduce the necessity of liver biopsy in this patient population. Agile 4 improves the identification of cirrhotic patients and may reduce the need for liver biopsy for this diagnostic target, as well as identify patients for hepatocellular carcinoma and esophageal varices screening.

Mazen Noureddin, M.D., director, Fatty Liver Program, Cedars-Sinai Medical Center, who will present “Modeling regional variation in the return on investment of VCTE for fatty liver disease (FLD) in the U.S.” at the Congress, states, “Broad deployment of VCTE devices, like FibroScan, is a financially advantageous solution to address the fatty liver disease (FLD) epidemic, with the South and Midwest regions standing to benefit the most, likely due to a combination of the higher prevalence rates of FLD and relevant comorbidities, as well as medical utilization and costs.”

About Echosens

Pioneer in its field, Echosens significantly changed the practice of liver assessment with FibroScan®, the non-invasive solution for comprehensive management of liver health. FibroScan® is recognized worldwide and validated by over 2,500 peer reviewed publications and 70 international guidelines. Echosens has made FibroScan® available in over 100+ countries enabling millions of liver examinations worldwide. https://www.echosens.com/

Contacts

Media:
Brittany Tedesco

CPR Communications

btedesco@cpronline.com
201.641.1911 x 14

Check out our twitter: @NewsNovumpr