22:31 uur 22-06-2021

Anna Biosciences lanceert baanbrekende immunotherapeutische behandeling voor COVID-19

DUBLIN–(BUSINESS WIRE)– Anna Biosciences, een bedrijf dat zich richt op het ontdekken van nieuwe therapieën op het gebied van immuno-oncologie, virologie en neurodegeneratieve ziekten, kondigt vandaag aan dat het bedrijf zich met de introductie van zijn immunotherapieplatform, Syntem, voegt bij de strijd tegen COVID-19.

Het Anna Biosciences Syntem-platform maakt gebruik van gemodificeerde propriëtaire moleculen om synthetische immuniteit te creëren. De in het laboratorium geproduceerde moleculen van Syntem zijn multispecifiek: ze richten zich eerst op de pathologie, die ze markeren, waarna ze een immuunreactie activeren tegen het virus of de ziekte.

Onderzoek geeft aan dat het Syntem-platform virale infecties kan remmen en kan helpen bij het verwijderen van met COVID-19 geïnfecteerde cellen. Veelbelovend als profylacticum en behandeling, is de hoop groot dat naast ondersteuning van de bredere populatie, immuungecompromitteerde patiënten Syntem veilig kunnen gebruiken om een infectie te voorkomen. Bovenal vertoont Syntem ook groot potentieel tegen COVID-varianten. In het geval van COVID-19 en meer in het algemeen coronavirussen, vertegenwoordigt het Syntem-platform een belangrijk nieuw hulpmiddel in het arsenaal tegen deze zich snel ontwikkelende ziekten.

Anna Biosciences onderstreept met zijn aankondiging vandaag zowel de eerste successen in het laboratorium als de geslaagde octrooiering van het Syntem-platform. Het bedrijf versnelt nu zijn commerciële plannen om deze potentiële behandeling van COVID-19 op de markt te brengen.

Het Syntem-platform is ook veelbelovend bij gebruik tegen kanker en andere pathogenen. Momenteel wordt onderzoek gedaan naar het gebruik van Syntem binnen de oncologie. De hieruit voortvloeiende therapieën zouden doelgerichter kunnen zijn en de mogelijkheid bieden om bijwerkingen te beperken terwijl de toediening aan de patiënt gemakkelijker wordt.

“Net als vaccins in de 20e eeuw staat synthetische immunotherapie op basis van kleine moleculen op het punt om de menselijke gezondheid op ongekende manieren te bevorderen. Een krachtig nieuw hulpmiddel ligt binnen handbereik in onze strijd tegen coronavirussen. En dat is pas het begin van de mogelijkheden van deze technologie,” aldus dr. Anthony Rullo, een wetenschappelijk medeoprichter van Anna Biosciences en universitair docent Geneeskunde aan de McMaster University in Ontario, Canada. “Ik ben enorm trots op ons team en op de buitengewone inspanningen van alle betrokkenen bij Anna Biosciences bij het bevorderen van deze technologie.”

Over Anna Biosciences

Anna Biosciences richt zich op het ontdekken van nieuwe geneesmiddelen en gebruikt gedecentraliseerde partnerschappen om nieuwe therapieën te ontwikkelen en te bevorderen voor betere patiëntuitkomsten. Het eerste initiatief van Anna Biosciences, het Syntem-platform, betreft de ontwikkeling van propriëtaire moleculen die synthetische immuniteit voor COVID-19 en andere virussen activeren.

Anna Biosciences gaat de Syntem-platformmodaliteit verder uitbreiden naar andere therapieën voor verschillende ziekten. Het bedrijf werkt momenteel aan de implementatie van deze aanpak om immuuncellen te activeren die kanker kunnen herkennen en aanvallen.

Ga voor meer informatie naar http://annabiosciences.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media :

Risha Tyagi

Racepoint Global

annabiosciences@racepointglobal.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr