10:19 uur 20-06-2021

Moody’s ESG-oplossingen: V.E. geeft Second Party Opinion over duurzaam obligatieraamwerk Desjardins

NEW YORK & LONDEN & PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Moody’s ESG Solutions heeft vandaag aangekondigd dat V.E een Second Party Opinion (SPO) heeft verstrekt over het Sustainable Bond Framework van Desjardins. Het raamwerk zal worden gebruikt om projecten te financieren en te herfinancieren die zijn gekoppeld aan acht milieucategorieën en drie sociale categorieën, waaronder hernieuwbare energie, groene gebouwen en betaalbare woningen. Volgens V.E sluit het raamwerk aan bij de vier kerncomponenten van de Green Bond Principles (2018) en de Social Bond Principles (2020).

“Volgens onze beoordeling zullen de obligaties die via dit raamwerk worden uitgegeven een ‘geavanceerde’ bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen, aangezien we significant en consistent bewijs zien dat de opbrengst zal worden toegewezen aan milieu- en sociaal gerichte projecten in heel Canada en verschillende opkomende markten,” zei Patrick Mispagel, Managing Director – Sustainable Finance bij Moody’s ESG Solutions. “We verwachten groei in duurzaamheidsinspanningen in Noord-Amerika om te voldoen aan de toenemende wereldwijde wettelijke vereisten en om het streven naar een duurzamere toekomst te ondersteunen.”

Moody’s ESG Solutions: V.E provides Second Party Opinion on Desjardins’ Sustainable Bond Framework

NEW YORK & LONDON & PARIS–(BUSINESS WIRE)– Moody’s ESG Solutions announced today that V.E has provided a Second Party Opinion (SPO) on Desjardins’ Sustainable Bond Framework. The framework will be used to finance and refinance projects tied to eight environmental categories and three social categories, including Renewable Energy, Green Buildings, and Affordable Housing. In V.E’s opinion, the framework is aligned with the four core components of the Green Bond Principles (2018) and the Social Bond Principles (2020).

“In our assessment, the bonds issued via this framework will provide an ‘advanced’ contribution to sustainability objectives, as we see significant and consistent evidence that the proceeds will be allocated to environmentally and socially focused projects throughout Canada and several emerging markets,” said Patrick Mispagel, Managing Director – Sustainable Finance at Moody’s ESG Solutions. “We expect to see growth in sustainability efforts in North America in order to meet increasing global regulatory requirements and to support the drive towards a more sustainable future.”

V.E’s SPOs on sustainability credentials help market participants secure financing through sustainable bonds and loans, strengthen issuers’ and projects’ credibility, and give investors confidence. To date, V.E has produced more than 330 SPOs on sustainable financing operations worldwide, including pioneering missions and market firsts. To learn more, please visit moodys.com/sustainable-finance.

V.E’s SPO on Desjardins’ Sustainable Bond Framework is available here.

ABOUT MOODY’S ESG SOLUTIONS

Moody’s ESG Solutions Group is a business unit of Moody’s Corporation serving the growing global demand for ESG and climate insights. The group leverages Moody’s data and expertise across ESG, climate risk, and sustainable finance, and aligns with Moody’s Investors Service (MIS) and Moody’s Analytics (MA) to deliver a comprehensive, integrated suite of ESG and climate risk solutions including ESG scores, analytics, Sustainability Ratings and Sustainable Finance Reviewer/certifier services.

For more information visit Moody’s ESG hub at www.moodys.com/esg.

Contacts

Moody’s ESG Solutions:
Lisa Stanton

MD-Global Sales Lead/ESG

+1 (415) 874-6000

Lisa.Stanton@moodys.com

Media inquiries:
Tim Whatmough

VP-Communications

+33 (153) 303-385

Tim.Whatmough@moodys.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr