05:42 uur 17-06-2021

LiveArt Market opent handel

Digitale peer-to-peer-marktplaats behaalt omzet van bijna $ 5 miljoen tijdens eerste dagen van beperkte lancering, inclusief zescijferige prijzen voor werken van Amoako Boafo en Ed Clark

1.000 kunstwerken ter waarde van $ 120 miljoen in pijplijn te koop

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– LiveArt is verheugd de openbare lancering aan te kondigen van LiveArt Market, de digitale peer-to-peer marktplaats die verkopers en kopers de controle in handen geeft. LiveArt Market begon vorige week met beperkte handel, alleen op uitnodiging, en heeft al een omzet van bijna $ 5 miljoen behaald, met meer dan 1.000 kunstwerken ter waarde van ongeveer $ 120 miljoen in de pijplijn die te koop zijn. De prijzen varieerden tussen $ 50.000 en $ 500.000, met werken van Amoako Boafo en Ed Clark die zescijferige bedragen opleverden. Vroege aanbiedingen die te koop zijn, omvatten onder meer werken van Derrick Adams, Jean-Michel Basquiat, Yayoi Kusama, Pablo Picasso en Andy Warhol.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210616006057/nl/

Yayoi Kusama, Little Flower, 1952, Gouache, pastel, ink, pen on paper, 11.5 x 8.5 in (Photo: Business Wire)

Yayoi Kusama, Little Flower, 1952, Gouache, pastel, ink, pen on paper, 11.5 x 8.5 in (Photo: Business Wire)

LiveArt geeft verzamelaars de controle door deelnemers één bestemming te bieden voor realtime informatie en een efficiënte en veilige marktplaats om privé transacties uit te voeren. Alle LiveArt Market-deelnemers worden uitgebreid doorgelicht en kunnen daarom anoniem transacties uitvoeren in virtuele dealrooms. Bovendien kunnen verkopers de zichtbaarheid van hun kunstwerken controleren en alleen exacte details en afbeeldingen delen als ze zich op hun gemak voelen bij een potentiële koper. Dit lost twee belangrijke zorgen op die vaak door marktdeelnemers worden geuit.

Marisa Kayyem, Chief Content & Data Officer bij LiveArt: “Privacy is een kenmerk van LiveArt, van cruciaal belang voor diegenen die een mogelijke verkoop of aankoop willen nastreven zonder het risico een werk te overbelichten of een verzamelstrategie te onthullen. Tegelijkertijd biedt LiveArt meer transparantie in het verkoopproces dan enig ander platform of andere locatie – een enkele verkoper en een enkele koper, en ongecompliceerde en lage kosten. De virtuele dealrooms stellen zowel verkopers als kopers in staat om de uitkomst en de all-in prijs te controleren.”

Verkopers uploaden kunstwerken uit hun eigen collectie naar het AI-aangedreven uitgebreide dataplatform van LiveArt en ontvangen direct een LiveArt Estimate™, bekijken prijstrends en vergelijkbare verkopen en nemen weloverwogen beslissingen over een mogelijke verkoop.

Kopers ontdekken werken door in de LiveArt Market te browsen en werken te bekijken die openbaar en privé worden vermeld – waar vergelijkbare werken worden getoond en details alleen worden gedeeld nadat de verkoper het goedkeurt. Zodra er een toezegging is om door te gaan met de verkoop, wordt het werk voor inspectie naar een beveiligde faciliteit in Delaware verscheept voordat de verkoop wordt afgerond. Fondsen worden in escrow gehouden voordat ze aan de verkoper worden vrijgegeven, en succesvolle kopers worden een vast bedrag van 10% in rekening gebracht.

George O’Dell, Executive Vice President van LiveArt: “LiveArt biedt een niveau van toegang en ontdekking dat voorheen alleen beschikbaar was voor de meest ervaren marktdeelnemers. Het platform is een opwindende plek voor verzamelaars om direct in contact te komen en op zoek te gaan naar anders niet-beschikbare blue-chip-schatten, de nieuwste trends te observeren en artiesten te ontdekken die gewoonlijk zijn gereserveerd voor een kleine groep insiders. Voor het eerst zullen verzamelaars overal ter wereld toegang hebben tot een boeiend aanbod van werken dat niets te wensen overlaat.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tommy Napier

tommy.napier@finnpartners.com
212-715-1694

Check out our twitter: @NewsNovumpr