07:52 uur 15-06-2021

SVPGlobal en EnTrust Global voltooien overname van de activiteiten van DVB Bank op het gebied van luchtvaartinvesteringen en activabeheer

Deucalion Aviation Limited gaat toonaangevende financiële oplossingen en diensten bieden aan luchtvaartmaatschappijen en -beleggers wereldwijd

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– De Blue Sky Aviation-strategie, beheerd door EnTrust Global (“EnTrust”), een vooraanstaand bedrijf voor activabeheer, en fondsen beheerd door Strategic Value Partners, LLC en haar gelieerde ondernemingen (“SVPGlobal”), een internationale beleggingsmaatschappij, hebben vandaag de voltooiing bekendgemaakt van de overname van de activiteiten van DVB Bank Group op het gebied van luchtvaartinvesteringen en activabeheer, resulterend in de oprichting van Deucalion Aviation Limited (“Deucalion” of het “Bedrijf”). Deucalion is een innovatief internationaal platform met luchtvaartexpertise van wereldklasse en het vermogen om te investeren over het gehele kapitaalspectrum om oplossingen te bieden aan luchtvaartmaatschappijen en luchtvaartbeleggers.

Deucalion, geleid door Jon Skirrow en Stephan Sayre en gesteund door EnTrust Global en SVPGlobal, beheert meer dan 170 vliegtuigen die worden geleased door 86 luchtvaartmaatschappijen en heeft onder andere banken, beleggers, financiers en verpachters als cliënten.

Jon Skirrow, Co-CEO en COO zegt: “Deze nieuwe investering creëert een platform met samenwerking als kern om ons in staat te stellen onze toonaangevende services aan luchtvaartmaatschappijen en beleggers te kunnen blijven leveren.”

Stephan Sayre, Co-CEO en CIO voegt toe: “EnTrust en SVPGlobal delen onze visie voor het leveren van transformationele financierings- en beleggingsoplossingen. Samen zullen we in staat zijn ons aanbod van innovatieve financieringsoplossingen voor luchtvaartmaatschappijen en leaseklanten wereldwijd in de huidige omstandigheden aanzienlijk te versterken.”

Victor Khosla, oprichter en CIO van SVPGlobal, zegt: “Deucalion is een luchtvaartplatform van het hoogste niveau met een ervaren managementteam, een wereldwijde voetafdruk en een indrukwekkende reputatie, opgebouwd met het beheren van complexe luchtvaartprojecten over een periode van bijna twee decennia. We verheugen ons op de samenwerking met het team van Deucalion bij het aangrijpen van de kansen die op dit moment door de markt worden geboden.”

John Morabito, Senior Managing Director en Portfolio Manager voor de Blue Sky Aviation-strategie van EnTrust Global, zegt: “Het Deucalion-team, geleid door Jon en Stephan, beschikt over uitgebreide institutionele kennis en ervaring in de luchtvaartsector. Door de krachten, de relaties en de capaciteiten van onze groepen te bundelen, bevinden we ons in de positie om onderscheidende financieringsoplossingen te bieden aan de internationale luchtvaartsector.”

Over Deucalion Aviation Limited

Deucalion Aviation Limited beheert meer dan 170 vliegtuigen die worden geleased door 86 luchtvaartmaatschappijen en heeft onder andere banken, beleggers, financiers en verpachters als cliënten. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Londen en bijkantoren in Europa, Azië en Amerika. Het team van Deucalion wordt geleid door Jon Skirrow en Stephan Sayre en bestaat uit meer dan 45 specialisten op het gebied van marketing, commerciële financiën, productie en techniek met ervaring binnen diverse luchtvaartcycli. www.deucalion.com

Over EnTrust Global

EnTrust Global is een vooraanstaand bedrijf op het gebied van alternatief activabeheer met in totaal USD 19,5 miljard aan activa in beheer.* Het bedrijf werd in 1997 mede opgericht door voorzitter en CEO Gregg S. Hymowitz, beheert activa voor meer dan 500 institutionele beleggers uit 48 landen en beschikt over circa USD 11 miljard in aangepaste strategische samenwerkingsverbanden. EnTrust Global biedt een uiteenlopende reeks alternatieve beleggingsmogelijkheden met verschillende strategieën, met inbegrip van particuliere kredieten en vastgoed, alsmede opportunistische co-investeringen en directe investeringen. EnTrust Global heeft 10 kantoren in verschillende delen van de wereld en hoofdvestigingen in New York en Londen.

*Situatie op 31 maart 2021. Gebaseerd op schattingen en omvat activa die worden overwogen en volmachten die zijn toegewezen maar nog niet gefinancierd,

Over Strategic Value Partners

SVPGlobal is een internationale beleggingsmaatschappij die zich richt op bijzondere situaties en private equity mogelijkheden, met meer dan USD 15 miljard aan activa in beheer. Het bedrijf, opgericht door Victor Khosla in 2001, maakt gebruik van een combinatie van inkoop-, financiële en operationele expertise. SVP heeft 128 werknemers, waaronder 50 beleggingsdeskundigen, verspreid over haar hoofdkantoren in Greenwich (CT), Londen en Tokio.

Meer informatie op www.svpglobal.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

DVB
Stephan Sayre

Stephan.Sayre@dvbbank.com
+44 207 2564 344

Jon Skirrow

Jon.Skirrow@dvbbank.com
+44 207 2564 430

Entrust Global
Hiltzik Strategies

Meghan Kilkenny, Chris Cunningham

EnTrust@hstrategies.com
+1 (212) 792-9338

SVPGlobal – Europe
Greenbrook Communications

James Madsen, Mikaela Murekian, Fanni Bodri

svp@greenbrookpr.com
+44 20 7952 2000

SVPGlobal – North America
Kekst CNC

Todd Fogarty, Richard Goldman

SVPGlobal@kekstcnc.com
+1 (212) 521-4800

Check out our twitter: @NewsNovumpr